След Нобела в медицината: Ще има ли лек за рака?

Болните у нас се диагностицират твърде късно
Обновена: 9 окт 2018 21:20 | 9 окт 2018 21:16, Боряна Павлова
24

4551 гледания   |  Още видео

Ракът убива милиони хора годишно и е едно от най-големите предизвикателства пред здравеопазването. Носителите на тазгодишната Нобелова награда за медицина са американецът Джеймс Алисън и японецът Тасуку Хонджо, които откриват метод за борба с коварното заболяване чрез имунната система.

Двамата поотделно са изучавали протеини, които блокират имунната система и как те могат да бъдат освободени, така че тя да бъде активирана срещу тумори.

Има ли светлина в тунела за раково болните - коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на д-р Стефан Константинов – директор на УСБАЛ по онкология.

"Досега имаше три начина за лечение на рака - хирургия, лъчетерапия и химиотерапия. Туморът най-общо представлява група клетки, които безконтролно се размножават. Ние даваме лекарства, за да спрем това размножаване. Това, което правят двамата учени, е да намерят съвсем различен начин на действие", сподели Константинов.

Когато тумор се образува в организма, имунната система го тълкува като нещо свое, а това я прави неефикасна.
По думите на Стефан Константинов откритето е свързано с намирането на естествените механизми, които стимулират или забяват имунната система на човека.

Редица статистики казват, че болните у нас са всъщност късно диагностицирани. Къде е България по отношение на лечението и ранната диагностика на раковите заболявания?
 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 5 месеца
До Анонимен

Пожелавам ти да се разболееш от рак и да се излекуваш с "лечението" описано от теб и останалите шарлатани. Тогава ще ти повярвам.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 18-ти

За съжаление съм от хората, на които им се наложи да ползват изброените от теб методи. И продължавам да ги ползвам. Но познай - ракът си рецидивира. Истината е, че като ти опре до *** нещата за теб вече са съвсем други.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не се бойте, като умрете няма дави е зор да нищо.
19
1
 
7
 
! Отговори
Трол преди 5 месеца
До 3

Стив Джоб умря от рак, не знам дали е бил евреин, но беше един от най най богатите хора на тази вселена...
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На хората с диагноза им трябва ДУХ! На тези до тях-още по-голям! Масло от канабис/Sativa/джиджифил,сода бикарбонат/без алуминиий/,лимони,билка"котешка стъпка",масло от кайсиеви ядки/витамин В17/и разни други неща...има ги в нета...PS.До алхимика по-долу:Теорията на професор Симончини е,че рака е на гъбична основа от рода "Gandida" а не на вирус!Самият той препоръчва рецепта от сода бикарбонат,кленов сироп и лимони/може да греша някъде,но едва ли е съществено/Лъче и химио терапиите просто убиват
17
1
 
6
 
! Отговори
Бай Ой преди 5 месеца
Абре Льолльо, рака ако беше вирус щеше да се разпространява чрез кихане!!!
16
3
 
4
 
! Отговори
Бай Ой преди 5 месеца
Рака бил вирус!?! Хахахаха
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Начетох се на дървени философи отдолу и си забравих мнението!!! Рака бил вирус, рака нямало да се лекува никога, богатите евреи не ги ловял рак, имало лечение на рак ама фармацевтичната промишленост го криела. Хахахаха....аааа сетих се, моето мнение беше, че рака го разпръскват със самолети, за това преди повече от 100 години не имало рак.... муахааааа
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Медиците са жертва на системата, както и пациентите!!!
Химиотерапията убива, тя е излекувала много малко хора(около 10 % от болните от рак)....................важното е фармацевтичната мафия да печели!!!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ракът няма да може да бъде излекуван никога................дори и да може да се излекуват някои видове рак................това ще е само за елита................простосмъртните ще умират пак от рак!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Биволите ползват успешно калните бани от години - свикват с пръстта.
Има толкова много видове рак, така че дори и да намерят лечение за някои то други ще еволюират или ще се появят нови заболявания. Няма как да се решат всичките проблеми в тази посока. Човекът е единственото същество, което е толкова "умно", че да се бори с еволюцията.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дълбоко грешите уважаеми скептици. Има поне два почти 100% успешни подхода в лечението на рака, или на огромното множество на неговите разновидности. Съвременната медицина не иска да го лекува ефикасно. Съвременните методи са полуметоди и ефикасна "помпа" за изсмукване парите на хората и здравните каси. "Лекуват" докато изсмучат наличните пари а човек. В същност самите доктори не ги учат както трябва. Невероятно е но това е истината. Хората трябва да намалеят до 1 милиард.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Ракът е вирус" ... "Биохимик" ...

Пич, застреляй се.

"Ако не от рак................все ще умрете от нещо друго...............има хиляди болести!!"
Ако не ядеш, пак ще умреш. Защо ядеш ?
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

Познавам човек, който живее здравословно. Яде винаги най-добрата храна (от градината на баба, ако щеш), храни се много прилежко и не вярвам, да е ял нещо пържено в поледните години. Не преяжда, тренира, а за лакохол и цигари ... Ами липсва.
И позкай - рак на езика !!! Изразоха тумура и се възстановява, но е имал късмет. Питал, дали здравословният му начин на живот е помогнал, а лекарят му казал, че ще помогне със възстановяването, но не с предпазването или премахването ...
8
1
 
27
 
! Отговори
Защо ? преди 5 месеца
Забелязал съм, че проклетите хора не боледуват и живеят дълго.
Също и мръcниците.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Яжте отрови и чакайте някой да ви излекува от рак..................няма начин!!!
И алхимиците не са били толкова наивни..............ако не живеете здравословно, има голяма вероятност да пукнете от рак.............за 2-3 месеца само!!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако не от рак................все ще умрете от нещо друго...............има хиляди болести!!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ракът е вирус (може да мутира) + нарушена биохимия + слаба имунна система.........лоша комбинация.............спасение няма.................като биохимик ви го казвам!!
Така че се радвайте на живота.............може да е за много кратко!!
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Болните късно се диагностицират, затова вместо лекарства им се влива глюкоза.
3
8
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 5 месеца
Посочете ми богати евреи умрели от рак ...