Ердоган: Саудитското консулство няма камери?

"Имат най-модерните системи, ако прелети дори комар, те ще запишат"
11 окт 2018 12:00, Елка Василева
4
Ердоган: Саудитското консулство няма камери?
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се усъмни в твърдение за липса на записи от камерите за наблюдение на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул за престоя на журналиста Джамал Кашоги в дипломатическото представителство, предаде ТАСС.

Още по темата

Възможно ли е в генералното консулство на Саудитска Арабия да няма системи за видеонаблюдение? Те имат най-модерните системи. Ако прелети птица, дори комар, тези системи ще запишат всичко, каза пред журналисти Ердоган.

По данни на турски медии саудитското консулство е обявило, че няма записи от престоя на журналиста Джамал Кашоги в дипломатическото представителство. От консулството са посочили, че видеонаблюдението не е работело в деня на изчезването на журналиста.

В момента са получени кадри от камера, на която има запис от момента, в който Кашоги се е насочвал към входа на консулството. Видеозаписът е бил заснет от камера на полицейската кабина пред дипломатическото представителство, посочва ТАСС, цитирана от БТА.

Петдесет и деветгодишният Кашоги е в неизвестност от 2 октомври, когато влязъл в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Има подозрения, че той изобщо не е напускал комплекса и най-вероятно е бил убит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 5 години
ТО СИ Е ЯСНО!
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Саудитска Арабия е демократична държава. Големи демократи като Тръмп, Генерал Борисов заедно с Негово Мошеничество Крадлив Симо се поклащаха със саби в ръце под воя на арабските бедуини.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа в Саудитска арабия не е ли демокрация...?