Освободеният пастор Андрю Брънсън ще посети Белия дом

САЩ обезпокоени и за други задържани американци в Турция
13 окт 2018 08:02, Анисия Иванова
40
Освободеният пастор Андрю Брънсън ще посети Белия дом

Американският пастор Андрю Брънсън ще кацне днес със самолет във военна база край Вашингтон и вероятно ще посети Белия дом същия ден, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

"Много сме доволни, че той се връща сред нас", каза Тръмп пред репортери. Президентът на САЩ имаше предвид освобождаването от турския съд на пастора Андрю Брънсън. "Той преживя големи страдания", добави Тръмп. Американският президент каза, че не е сключвано никакво споразумение с Турция за отмяна на американските санкции в замяна на освобождаването на Брънсън.

Още по темата

Брънсън ще пристигне в Германия за медицински прегледи във военновъздушната база "Рамщайн", предаде ДПА.
Адвокатът му Исмаил Джем Халавурт заяви пред турски медии на летище "Аднан Мендерес" в Измир, че пасторът е заминал със съпругата си Норин и ще остане в Германия два дни, преди да се завърне в САЩ. Говорител на Белия дом обаче каза, че Брънсън се очаква да пристигне във военновъздушната база "Андрюс" край Вашингтон днес по обед.
Сенатор Том Тилис, републиканец от родния щат на Брънсън Северна Каролина, каза пред "Фокс нюз", че Брънсън ще направи само кратка спирка в Германия.

По-рано вчера турският съд отмени домашния арест и забраната за пътуване на пастора и сложи край на задържане, предизвикало дипломатическа криза с Вашингтон.

САЩ остават обезпокоени заради останалите задържани в Турция и на други места по света американски граждани, заяви Белият дом, цитиран от Ройтерс.

"Дълбоко сме обезпокоени от това, че други граждани продължават да са държани под стража в Турция и на други места по света, и призоваваме тези въпроси да бъдат решени по прозрачен и честен начин", се казва в съобщение на американското президентство. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още ще се наведе Ердоган. САЩ не прощават своеволия сред робите,че ще им се обърка бизнеса. Когато са били силни, терците са правели същото.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдът всъщност го осъди на три години и нещо затвор, и понеже този срок е изтекъл, докато се води следствието, и просто го пуснаха. "Независимият съд", дето никой не вярва, че е независим. Ердоган колко гафове направи, първо каза, че ще го размени за Гюлен, после като разбра, че е безумие това да го говори, започна да говори за независимият съд на който той не можел да се бърка, и после като видя, че страната отива на кино и просто го пусна.Турците още много ще патят с този, ако го избират.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е с каква авиация да го разкарват?Тези, които не знаят как се действа в такива случаи по-добре да мълчат.Бил агент. Не се знае дали е агент. А и като гледах доказателствата на съда за това, че бил съпричастен към опита за преврат, направо смешни. Пуснал няколко sms-а, че се надява след преврата нещата в Турция да се оправят. Че то не само той се надяваше, винаги досега военните оправяха положението в Турция.Ердоган го пусна, а какви думи имаше, щял да умре, но нямало да пусне. И какво стана?
18
2
 
5
 
! Отговори
do 17 преди 5 години
Единствено е доказано че си неграмотен. Пише се неУтрален, а не неОтрален. Пише се авиАция, а не авиЯция". Неграмотни д.ебили да дават мнения по международни въпроси, айде стига толкова. То бива тъпотия, бива ама...
17
0
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Защо и Митьо Очите е заминал в САЩ заедно с Пастора ?
16
6
 
7
 
! Отговори
Неотрален преди 5 години
Факта ,че го разкарват с военна авияция по военни бази доказва, че е бил агент....
15
6
 
8
 
! Отговори
sev преди 5 години
Нормално, Ердоган се направи на мъж на руснаците, а после лиза *** на Путин. Сега се направи на мъж на САЩ и сега го чака не само ли.зане на *** на Тръмп, но и яко ***. Ще съсипе Турция този ***, а Турция беше започнала да става нормална държава. Жалко.
14
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ЕРДОГАН КЛЕКНА!!!ОТ МВФ ИМ КАЗАХА, ЧЕ НЯМА ДА ИМ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ЗАЕМИ А ЕРДОГАН ГОРДО ЗАЯВИ, ЧЕ ВСЪЩНОСТ ТЕ НЯМАЛИ ДА ВЗИМАТ ПОВЕЧЕ ЗАЕМИ ОТ МВФ! Е КАК ЩЕ ВЗИМАТЕ КАТО НЕ ВИ ДАВАТ :D
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган каза че скоро почва военна операция в Сирия срещу кюрдите източно от река Ефрат и град Мюнбич
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Саудитска Арабия ще има ли санкции заради Кашоги? Или там едни 110 млрд. за оръжия гарантират това да не се случи...
11
4
 
3
 
! Отговори
Чичу Ястреб преди 5 години
Фостенцата на атакисчетата ;-)
10
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом пасторът е освободен предсрочно значи великият Дони е клекнал и е приел условията на султана за освобождаването му. Тепърва ще разберем какви са били. Ердоган пак е постигнал своето.
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пасторът не е освободен. Осъден е на 3 години за връзка с терористичната организация, като двете години в ареста му се признават. Освободен е предсрочно за добро поведение. Не знам защо тук се представят някакви изкривени новини.
8
4
 
8
 
! Отговори
да преди 5 години
и как се опълчи като стана каквото нареди Америка ?? :-):-):-)глупав човек си
7
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган клекна пред САЩ.
6
16
 
19
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Ердоган клекнал, Ердоган отворил бузки бла бла бла. Ердоган има смелостта да се опълчи даже на САЩ след като повече от година не им дава попа! А вие "смелчаци" какво правите? Един телефон от Турция и веднага им пращате когото си поискат от вас! Ако Ердоган е клекнал след толкова дела водени за пастора, вие какви ставате след като за едно позвъняване им връщате когото си поискат без да им задавате даже един въпрос? Айде да видим дали ще имате смелост да признаете какви сте?
5
14
 
26
 
! Отговори
БирМилетДеилБирЛеш преди 5 години
Ердоан клeкна пред Доналд Тръмп.
4
1
 
20
 
! Отговори
da преди 5 години
а,не бе:-):-):-):-)..няма да клекне Джолана :-):-)голям го вади ама мек:-):-)лаладжията е голям войн само пред овцете, които събира на митинги по селата в Анадолаязък за изгорените банкноти по 1 долар и счупените реплики на IPhone :-):-):-):-):-):-)
3
8
 
26
 
! Отговори
истината е една преди 5 години
САЩ държат без съд и присъда хиляди отвлечени хора по затворите на ЦРУ и в лагера Гуантанамо за тях някой ще се загрижи ли?
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пастора доста години ще сънува Турция.