Спецпрокуратурата влезе в завод "Полимери" на Банев

Разследват го за данъчни престъпления и присвояване в големи размери...
Обновена: 26 окт 2018 13:38 | 26 окт 2018 13:26, Анисия Иванова
15
Спецпрокуратурата влезе в завод "Полимери" на Банев
Архив: Булфото

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД, информираха от прокуратурата.

Заводът беше приватизиран от дружество на Николай Банев и не работи от 2010 г. Три години по-късно беше обявен в несъстоятелност.

От спецпрокуратурата уточниха, че се осъществяват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано разследване за извършени престъпления по пет члена от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група, за данъчни и финансови престъпления, длъжностно присвояване в особено големи размери.

Още по темата

През август миналата година премиерът Бойко Борисов поиска да се разгледа приватизационната сделка за девненския завод. Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по време на прехода. Всичко в завода е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах", каза Борисов.

Той припомни, че по случая с "Полимери" от няколко години тече разследване, което за момента се води срещу неизвестен извършител.

"От 4-5 години се води разследване срещу неизвестни извършители, но според мен те са известни. Дори жп линиите са изнесли. Тези отпадъци сега трябва да се вземат и да се откарат някъде", каза премиерът.

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов и допълни, че това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите.

По думите му бившият собственик на завода е разпродавал и е вземал парите, само че отровите са оставени и сега обезвреждането им е за сметка на данъкоплатците.

Според Борисов новият собственик на дружеството (Николай Банев) на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА,ХА НЕКОЙ СИ ИСКАЛ БИЗНЕСА НА БАНЕВИ- КОЙ ОЧАКВАТЕ ДА ВИ ПОВЕРВА- АМИ ТЕ ОБРАХА И ФАЛИРАХА ВСИЧКО И ДЪЛЖАТ МИЛИОНИ ДАНЪЦИ- ТЕ ТОВА ЛИ ДА ВЗЕМЕ, АВЕ ДРОГАРЕ- ХА СТИГА ВЕ.
12
0
 
8
 
! Отговори
i'm преди 5 години
В тази държава всичките "инвеститори" са от този тип! За което държавата е виновна защото контрол няма.
11
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен11не е само това!...Има и друга цел:-"Укрепване на стола,който се клати"Въпросния дебел е майстор на хвърлянето на прах в очите..Има усета на добиче,не може да му се отрече....Нооо,явно на "редовия българин" това му харесва..
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Начи, дебелия иска: винпрома на Карнобат, иска и японския и др. бизнес на Ветко, иска сега и всичко на Банев. Да се готвят Киро и пещерняците. Значи, еврофондовете вече не стигат. Ще е тупаник за преразпределение.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От цирка са обявили конкурс за зрители
8
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ако Бойко иска това да изглежда истинско, трябва да нареди разследване на поне около 20 такива сделки и разпродадени със релсите заводи! Явно си мерят п...те с този Банев, шум за нищо.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново наблюдаваме рачистване на лични междумафиотски сметки чрез Държавни органи.Ама в Тикволандията е така.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това добре, ама кога ще видим геребасткната Спецпрокуратура да влезе в Завода на някой герберастки крадец ?
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Банев знае цяла България от 20г.Бойко е на власт от повече от 10г.Ее...та сега ли се сети?!Герберските *** ще кажат...по добре късно..е даа..ама това вече не върви.А и...някой да вярва, че на Баневи ще вземат дори и 1 лев?Но..вижте..на Трайчо...запор за дни му наложиха.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pa baneva iskasche da vlisa v politikata no drugarite milioneri ne ja dopusnaha ima po kradlivi ot banevi kade sa v dubai juar kipar ve4e gi nama bk milionite im dalaverite prodaljavat al4ni mutri be
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Специализираната прокуратура най-после откри...топлата вода.Такива като Баневи у нас има с лопата да ги ринеш.А едно от правителствата на ББ дори ги беше завело в Катар като представителни "бизнесмени"на някакъв бизнес форум където Баневи бяха "натокани" точно като първенюта каквито са си.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не ме лъже паметта, същия този борещ се срещу престъпността наш премиер бешв взел в бизнес делегацията в Близкия Изток, същия този Банев.И обясняваше, че бил крупен бизнесмен.Е, на думите на (уж) справедливия премиер ли да вярвам или на делата му?После кажете, че ГЕРБ и самия Бай Х...не били комунисти.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Da varnat na sobstvenizite ot trojan saboda ograbiha horata dalaverite im da se raskriat milionetite s krajbi arabadjiivi kade sa simionov milionera s tv hotel milioni hvali se as imam super bisnes ami mahai se ot politikata narkomana sina ti opravi li se. Suderov karaka4anov podgasnizi na boiko gerb stiga e ojali ste se vsi4ki idete si dr da doidat da sabogatejat goranov milionera da dade na bg oensioneri fostoininoensii kskvo e tova 205 lv sasipahte bg narod 4esten bolen sram namate li