Вашингтон: Русия не може да замести САЩ в Близкия изток

САЩ потвърждават ангажимента си към региона
27 окт 2018 11:08, Елка Василева
58
 Вашингтон: Русия не може да замести САЩ в Близкия изток
Снимка: архив, Reuters

Русия, която крепи влиянието си в Сирия благодарение на военните си победи в полза на режима на Башар Асад, "не може да замести САЩ" в Близкия изток. Това заяви министърът на отбраната на САЩ Джим Матис на ежегодната конференция по сигурността в столицата на Бахрейн.

"Опортюнизмът на Русия и готовността й да не обръща внимание на престъпните действия на Асад срещу собствения му народ доказват липсата на искрен ангажимент към най-основните морални принципи", допълни шефът на Пентагона, цитиран от АФП.

"Искам днес да е ясно: натискът на Русия в региона не може да замени предишния постоянен и прозрачен ангажимент на САЩ към Близкия изток, ангажимент, който безрезервно отново потвърждавам", допълни Матис.

"Ние подкрепяме партньорите, които избират стабилността и се противопоставят на хаоса", каза още той.

Пристигнал вчера в това малко кралство в Залива, Матис иска да припомни на арабските страни, че САЩ продължават да бъдат предпочитаният партньор, защото имат дългосрочни ангажименти. Това каза вчера Кати Уилбъргър, отговаряща за международните въпроси в Пентагона, в самолета, с който Матис излетя от Вашингтон, пише БТА.

Днес в Истанбул се организира безпрецедентна среща, на която ще се обсъжда бъдещето на Сирия. В нея ще участват турският президент Реджеп Тайип Ердоган, руският държавен глава Владимир Путин, френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел, припомни АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50 не не просто алтруисти само светци и архангели.Те оръжие са виждали само в списание толкова са изтънчени че пръдне ли някой през работно време и му конфискуват къщата абе велики хора.А на чело им е св. Фюрер Тръмп канонизиран от църквата на сатаната и той не е циничен не е крадлив не продава оръжие на терористи и да знаете каже ли на жена че е *** това не е обида а похвала с която и казва че е много красива.Кой ли би заместил краварите кой ли би осрал света като тях въобще.
45
3
 
9
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Доколкото е известно в Държавния Департамент на САЩ работят само алтруисти, баптисти и неудържими добряци!Това да нападнат някого с касетни или фосфорни бомби или бомби с обеднен уран-никога!?Това да предизвикат държавен преврат,без да мислят за последствията- никога!?Това да започнат война заради нефтени залежи или пък заради други полезни изкопаеми-никога не се е случвало!А американската армия и американските фирми-като Монсанто и Юнайтед Брендс/Юнайтед Фрут/ носят само благоденствие!
44
20
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Русия и да не замести и да замести САЩ , пак си остава мизеруваща *** , русская *** ! Това е положението ! Да здраствует США !
43
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама те вече ви заместиха бе мухозол
42
2
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
Ейййй в тоя псевдо-сайт не може дума да обелиш към техните братя отвът океана
41
6
 
16
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ВЕЛИК ПАРАДОКС : ШЕФ НА ПЕНТАГОНА ДА ГОВОРИ ЗА МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ !!! "ДЕ ГИДИ" ТРЪМП ..."ДЕ ГИДИ" ТРУМАН ..."ДЕ ГИДИ " АТОМНА ХИРОШИМА -НАГАСАКИ ; ВИЕТНАМ ... НЯМА КРАЙ !?!?
40
10
 
8
 
! Отговори
Austin Powers преди 5 години
Разбира се, че в Близкия изток хората са с резерви спрямо руснаците. Нали един път избягаха оттам и оставиха съюзниците си в небрано лозе.
39
17
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
"Опортюнизмът на Русия и готовността й да не обръща внимание на престъпните действия на Асад срещу собствения му народ доказват липсата на искрен ангажимент към най-основните морални принципи", допълни шефът на Пентагона, цитиран от АФП........................................Евалла !
38
4
 
13
 
! Отговори
ПУТИН FOREVER!! преди 5 години
Завинаги! Даже е гнусно да го сравняваме с клоунът от Вашингтон - камо ли с европейските ооо-трепки...
37
8
 
32
 
! Отговори
Факт преди 5 години
САЩ са агресори и са анексирали част от Сирия и там отглеждат бандити и терористи.
36
8
 
32
 
! Отговори
Даа преди 5 години
Да не може,САЩ носят само разруха и мизерия в арабския свят а Русия мир..
35
7
 
33
 
! Отговори
Българин преди 5 години
И това го казват хората, финансирали брадатите главорези. САЩ нямат място никъде по света. Сирия си беше страхотна държава с икономика и производство, преди да се намеси САЩ и там. Както съсипаха много други държави под предлога за "демокрация".
34
6
 
31
 
! Отговори
До Жоро 35 преди 5 години
Абе папуняк - ти въобще не си стъпвал в Русията...И няма кво да ти напечатам...Освен че си комплексиран папуняк...*** и виж бе,момко..И след това разтваряй отверстията..РУСИЯ е намбър уан-ще го разбереш ако се домъкнеш дотам...
33
38
 
8
 
! Отговори
жоро преди 5 години
До САЩ са вълци! Че какво общо има Царска Русия преди 150г.с днешната *** там.Комунизма ги докара до там и цял цвят им се смее и презира.
32
23
 
4
 
! Отговори
жоро преди 5 години
До С/Н Прав си за всичко и добавям.Късата ***,не го е грижа за човешкия живот.Основно гледа да навреди на Европа,защото не може и на САЩ.Затова пълни Европа с ***,с хора,които нямат нищо общо(и никога няма да имат)с Европа.А съюзника му Иран имат двойна цел-да затрият Израел(ако могат)и религиозна война срещу Саудитите.*** иска и втори военен полигон извън Русия,след Крим.Мания за величие на нищожната Русия.Но оцелиха на камък-след убанго си избрахме истински президент Трамп.
31
8
 
29
 
! Отговори
САЩ са вълци! преди 5 години
Гадни и лакоми до Смърт? МЕЧО ще им разкаже Играта! Както я разказа на Пульо Бонапарта и откаченото чииифутче Хюдлер което се престрои на Хитлер..Аз казах,хау...
30
6
 
28
 
! Отговори
койчо преди 5 години
Видяхме какво направиха американските ангажименти(интереси) в Либия и Ирак! След тях остава "демократичен" хаос и беззаконие!
29
22
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
това е така дано сега русия ще е тази която ще продава цимент тухли и всякакви *** на сирийците които вече са доживотно задлъжнели без да имат вина и всичко само заради един диктатор и обкръжението му
28
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашингтон: Русия не може да замести САЩ в Близкия изтокНе може, но Русия може да замести Зимбабве в Африка. Социално-икономическите им възможности са идентични.
27
2
 
22
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Откога разрушителите се наричат партньори?