Пулев за победата: Българите сме силни, когато сме заедно!

Българинът победи Хюи Фури в 12-рундов мач в "Арена Армеец"
28 окт 2018 07:45, Петя Славова
140

Снимка: БТА

"Имам дебела глава и вярата ме задържа. Опитът беше важен, кондицията и добрата тренировка. Работихме здраво тези три месеца и този труд се отблагодари", това каза Кубрат Пулев след победата си над британеца Хюи Фюри.

Българинът поведе с пълно съдийско единодушие в 12-рундов мач в тежка категория на гала-вечер на професионалния бокс в зала "Арена Армеец" в София.

Тримата арбитри край ринга дадоха предпочитания на Пулев със 117:111, 118:110 и 115:113 точки.

Още по темата

С успеха 37-годишният българин стана официален претендент за световната титла във версия Международна боксова федерация (IBF), която в момента е притeжание на Антъни Джошуа (Великобритания), предаде БТА.

В първия си мач след година и половина пауза Пулев започна силно и още във втория рунд след негов удар се отвори аркада под лявата вежда на Фюри.

Българинът продължи да контролира срещата, като едва в началото на осмия рунд Фюри успя да вкара няколко мощни десни крошета и за първи път в двубоя поразклати съперника, но българинът се измъкна от критичната ситуация и до края отново доминираше.

Така Пулев записа 26-а победа (13 с нокаут) в 27-ия си мач като професионалист. 24-годишният Фюри допусна второ поражение в 23-ата си среща.

"Искам да благодаря на публиката. Тук са най-добрите фенове. Българите сме силни, когато сме заедно", заяви на ринга веднага след мача Кубрат Пулев под бурните овации от залата.

"Фюри е добър противник, много труден за уцелване, защото е доста крив и неудобен. Но както виждате, учим ги младите и няма как. Той е бърз, беше трудно да намеря пътя, но въпреки всичко го надиграх. Имах много повече точни попадения, той се предаде. Стана невиждано шоу, красива гала. Такъв противник в тежка категория досега не беше идвал в България", допълни българинът.

Пулев коментира и критичната ситуация в осмия рунд, когато за единствен път в мача Фюри успя да го разклати.

Българинът сега очаква мача за световната титла на IBF срещу Джошуа, срещу когото очаква да изчисти грешките и да излезе още по-силен на ринга.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
2
 
! Отговори
ROM от Крива Бара преди 5 години
Джошуа е нигерийски ром дошъл в Англия и сега се прави на брит. Физиономията на Пулев е много по арна от тази на половината София и Крива Бара.
55
5
 
5
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До до кога. Абсолютно прав си, задължително беше да ги дават по националната телевизия. Ама след като баламурниците си плащат за кабеларката, защо да ги дават, а! А нямам този канал, няма да платя за него, само че гледах мача по интернет, предаваха го на живо. Ама трябва да се порови малко човек, то не е като да сипеш ракията, да нарежеш салтата и да псуваш че плащаш. И на другия ден да се събудят баламурниците и да започнат да плюят, озлобени че са платили, пък то не било това, дето го чакали.
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 59Ами не гледай, бе *** злобна. Има 100 канала на кабела, ако и това не ти стига, има Интернет. Ако нямаш пари за кабел и не, вземи се хвнаи на работа!
53
6
 
9
 
! Отговори
Ром от Крива Бара преди 5 години
Ами той Радан Кънев и Иван Костов също ром. Пулев е по малко ром от тях.
52
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то това вчера бокс ли беше какво беше ,то оня бокс играл ли е през живота си изобщо,пък нашия пак не можа да го свали.
51
10
 
19
 
! Отговори
ВЕЛИКИ ПУЛЕВИ преди 5 години
БЪЛГАРИТЕ СЕ ГОРДЕЕМ С ВАС
50
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТой защо се бие за България. Без пари ли се бие. Каква полза за България като някой се бие? Някой да го е молил да се бие - аз не съм го молил да се бие за мен, мерси.
49
17
 
13
 
! Отговори
Жалка работа преди 5 години
Хора като Кубрат Пулев са гордост и образец за българина. Не че нещо против човека, работи здраво, но това ли трябва да бъде образец и обединител на нацията. Някога спортистите носеха цели кошници златни медали а гордост за българина бяха хора като Райна Кабаиванска и Николай Гяуров. Послсе дойде разрухата и героите станхата Стоичков, Пулев...
48
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвращават ме всички, които се наричат българи и плюят по семейството на Пулеви!!! Това са хора, които се бият за България, гордеят се с България и нито за миг не са направили нещо срещу родината ни!!! За разлика от много жалки ***!
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че и да бие Джошуа какво толкова!? Преди години бе трагедия ако не мога да гледам някой мач! Сега дори не съм платил за диемата ли, къде ги дават там! Знайте своя Бог и не си правете кумир с такива какавани!
46
8
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Позволено е да критикувате Кубрат ако можете да напълните Арена Армеец и я накарате да вика "Българи-юнаци".Тия дето не го можем трябва да сме по-скромни.
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българинът е най-злобното животно на света."Дрън-дрън. Българинът е реалист. Поздрави на Кубрат, НО...Мачът - пълна скука. 12 рунда ляв прав - клинч. Технически арсенал клонящ към нулата, и от двете страни. Шансове на Пулев срещу класен съперник - минимални.Добре, победата си е победа, гордея се с нея като българин. Ама чак пък да се превъзнасяме... То се вижда до къде е, твърде е стар, за да си пренастрои играта към по-добро.
44
6
 
8
 
! Отговори
ВЕЛИКИ ПУЛЕВИ преди 5 години
ЗЛОБАРИТЕ ДА МУ ДУХАТ НА ШАМПИОНА БЕЗ РЪЦЕ
43
9
 
6
 
! Отговори
Кубрат е ром преди 5 години
(Българите сме силни когато сме заедно) казано обаче от български гражданин с Ромски корени в случая Кубрат Пулев , тендция е в България ромите да се българеят или турчеят , некой той сам атговори зашо се бълграее , имали Журналисти които са в състояние да му зададът тоа въпрос
42
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фюре беше дошъл да се прегръща, не да се бие!
41
9
 
30
 
! Отговори
Край преди 5 години
Кубрат шампион сигурно няма да стане Обаче се справя добре. И шоу направи и пари изкара. И няма интервю без да спомене България. От мен има голямо БРАВО и БЛАГОДАРЯ!!!
40
0
 
20
 
! Отговори
до кога преди 5 години
Не заслужаваха ли да ги дават по националната телевизия БНТ друго си е да предават Ларнака кого на ака.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66Преди Джошуа има мач и с номер 2 американеца Уайлдър.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фюри са братовчеди и са роми от Англия. Тайсън беше дисквалифициран за наркотици след като би Кличко.
37
1
 
3
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Умните хора работят с главата си. (народна мъдрост).