Пулев за победата: Българите сме силни, когато сме заедно!

Българинът победи Хюи Фури в 12-рундов мач в "Арена Армеец"
28 окт 2018 07:45, Петя Славова
140

Снимка: БТА

"Имам дебела глава и вярата ме задържа. Опитът беше важен, кондицията и добрата тренировка. Работихме здраво тези три месеца и този труд се отблагодари", това каза Кубрат Пулев след победата си над британеца Хюи Фюри.

Българинът поведе с пълно съдийско единодушие в 12-рундов мач в тежка категория на гала-вечер на професионалния бокс в зала "Арена Армеец" в София.

Тримата арбитри край ринга дадоха предпочитания на Пулев със 117:111, 118:110 и 115:113 точки.

Още по темата

С успеха 37-годишният българин стана официален претендент за световната титла във версия Международна боксова федерация (IBF), която в момента е притeжание на Антъни Джошуа (Великобритания), предаде БТА.

В първия си мач след година и половина пауза Пулев започна силно и още във втория рунд след негов удар се отвори аркада под лявата вежда на Фюри.

Българинът продължи да контролира срещата, като едва в началото на осмия рунд Фюри успя да вкара няколко мощни десни крошета и за първи път в двубоя поразклати съперника, но българинът се измъкна от критичната ситуация и до края отново доминираше.

Така Пулев записа 26-а победа (13 с нокаут) в 27-ия си мач като професионалист. 24-годишният Фюри допусна второ поражение в 23-ата си среща.

"Искам да благодаря на публиката. Тук са най-добрите фенове. Българите сме силни, когато сме заедно", заяви на ринга веднага след мача Кубрат Пулев под бурните овации от залата.

"Фюри е добър противник, много труден за уцелване, защото е доста крив и неудобен. Но както виждате, учим ги младите и няма как. Той е бърз, беше трудно да намеря пътя, но въпреки всичко го надиграх. Имах много повече точни попадения, той се предаде. Стана невиждано шоу, красива гала. Такъв противник в тежка категория досега не беше идвал в България", допълни българинът.

Пулев коментира и критичната ситуация в осмия рунд, когато за единствен път в мача Фюри успя да го разклати.

Българинът сега очаква мача за световната титла на IBF срещу Джошуа, срещу когото очаква да изчисти грешките и да излезе още по-силен на ринга.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пулев е голям маниполатор на бг запалянковци!Никога няма да има смелоста да се бие с Джошуа или бокксьори които той много добре знае ,че няма никакъв шанс да победи!Но постояно ще надъхва българската публика с измислени фрази като, ,,Гледаме напред",Този ми бяга",,Този няма да го чакам" и ще си пробира удобни съперници.т.н..Кубрат като обича България защо не пусна двубоя по БНТ?
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Shark 34Българинът има много отрицателни качества............голяма част от българите са злобни и завистливи, вярно е, но българинът има и положителни качества...........най-важното от които е , че е запазил инстинкта си за самосъхранение............българинът оцелява в условия, в които един французин или англичанин няма да оцелее.
13
0
 
4
 
! Отговори
АКУ преди 5 години
До ВасилевРоди ме голямо и *** като тебе....
12
3
 
9
 
! Отговори
se преди 5 години
,,Българите сме силни, когато сме заедно!"Хубаво заключение на Пулев явно го е проумял като е прочел ..Но дали може да сме заедно след като едни забогатяха за сметка на други и цели съсловия таковат мамата на народа.....А за ромизацията дали може да сме заедно ..Гледай си бокса Пулев успявай и един ден поеми на север или запад ,,,,,,,
11
0
 
4
 
! Отговори
До Василев преди 5 години
Страхотна новина.
10
9
 
26
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Българинът е най-злобното животно на света. Дори и питбул не го дига. Затова и ви хапят уличните песове, усещат ви злобата. Освен злобни сте и завистливи. Затова сте мизерници и такива ще си останете цял живот. Завиждате на успелите и само гледате къде какво може да вземете за без пари, да ядете на кьор софри и да не си плащате масрафите. Още Буров го е казал, не го измислям аз. Айде, цъкайте минуси комплексари такива, но знаете добре, че това е истина, нали. Давайте с минусите злобари такива.
9
1
 
15
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
За съжаление българското общество е силно разделено, затова българите сме зле.============Много БГ-политици не разбраха тая истина, казана още от хан Кубрат!.....................напротив,разбрали са я, за това работят на принципа "разделяй и владей "- за това ТЕ СА ДОБРЕ !
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Парите са си пари, печели си ги честно човека, не ги краде, но не е лесно да те млатят в тиквата толкова много......................боксът си е хамалогия...........да...............изражение на най-низките човешки страсти.
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Може да е правил грешки в миналото , но е влезнал в правия път и сега се бие за България.............което е много добра реклама за една бедна държавица със затихващи функции!!
6
6
 
17
 
! Отговори
123 преди 5 години
Истински патриот - 300 процента :) , не е заради пари, не, в никакъв случай. Пулев е патриот колкото Боко
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление българското общество е силно разделено, затова българите сме зле.Това го е разбрал и Кубрат Пулев, въпреки всичките удари, които е получил в главата по време на кариерата си.Много БГ-политици не разбраха тая истина, казана още от хан Кубрат!
4
10
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Вдигнаха горивата а *** бокса го интересува. *** народ
3
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Кубрат Пулев.............освен железен боксьор, един истински патриот!!!Успех на финала.........ще му стискам палци!
2
6
 
23
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
На всички снимки без две, личи ниското качество на бокса. Хайде Пульо чалгаджията да не се занимава с патрЕотизъм. Изкарва си кинтите, развява байрака, дотук!
1
16
 
13
 
! Отговори
София преди 5 години
Мишки, прочетете в the sun с какво уважение се пише за кобрата, ще цитирам "игра така все едно не е имал пауза". Ама вие сте чуждопоклонници, ходете си броите стотинките, за това ще сте мизерни.