$85 млн. плащат САЩ на Русия за място на МКС

Толкова струва транспортирането на един астронавт
31 окт 2018 07:36, Елка Василева
107
$85 млн. плащат САЩ на Русия за място на МКС
Снимка: архив, Reuters

САЩ ще плащат на Русия от порядъка на 85 милиона долара за всяко място в корабите "Союз" при транспортирането на американски астронавти до Международната космическа станция (МКС), предаде ТАСС. Това заяви вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс пред в. "Политико".

"Смятам, че за сънародниците ни е разочароващо, че през последните няколко години не можем сами да извеждаме американски астронавти в космоса - каза Пенс. - За целта трябва да платим около 85 милиона долара за място в корабите "Союз". Но скоро ще извършим изпитателни тестове на нова платформа, която ще позволи американски астронавти да се върнат в космоса от територията на САЩ."
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
7
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
До Анонимния. Виж се само какво си писал, че в Д.Атанасов НЯМАЛО НИЩО БЪЛГАРСКО, ОСВЕН ФАМИЛИЯТА. Ако ти и твоите дружки от плюса сте прочели долното, чакам да се извините на цяла България за очевидната си неграмотност и балъщина! Д.АТАНАСОВ Е ТЕХНОЛОГИЧНИЯ ГЕНИЙ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА И Е ТЕХНОЛОГИЧНА ТОРДОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ! Ти и твоите плюсове да не сте от малцинствените групи? Щото и това дето го пишеш на тях приличате!
76
1
 
7
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
До Анонимния. ДЖОН АТАНАСОВ Е БЪЛГАРСКА ГОРДОСТ И КАТО ТАКАВА Е ОСРЕБРЕН С НАШИ ВИСОКИ НАГРАДИ И Е ПРИЗНАТ ЗА БАЩАТА НА КОМПЮТРИТЕ. И когато писах за тази технология, тя е създадена определено с български генетичен материал! И по този пример писах колко ли от емигриращите българи някой ден може да имат същата световна съзидателност. Нищо не си разбрал, с анонимното си черепче и престани да манипулираш аудиторията. А и да си беше показал акциите от твоята космическа фирма?
75
0
 
7
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
До Анонимен. Казах ти под културна форма колко си далеч от обективната действителност и как нищо не разбираш от смисъла и съдържанието на понятията, т.е. да престанеш да се изживяваш на ментор и да не ни правиш на балъци, но ти продължи! Позволи си пряко да ме атакуваш с поредната си излагация. Какви простотии пишеш, а и ония от кръжеца ти със същия твой умствен багаж да ти дават оценка с +, след като БАЩАТА НА ДЖОН АТАНАСОВ Е БЪЛГАРСКИ ЕМИГРАНТ ОТ С.БОЯДЖИКА, ЯМБОЛСКО и ГЕНЪТ МУ Е БЪЛГАРСКИ!
74
2
 
6
 
! Отговори
Неграмотен преди 5 години
Аз ако съм на Тръмп веднага санкции няма да плащам и няма да пращам астронавти
73
1
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 5 години
До До РускиняРазбирам, че Илон Мъск е получил американско гражданство и вече е американец. Когато изпрати астронавт там горе и го върне неопечен, намери, купи и гръмни една бутилка Боленже Ла Гранд Ане Брут, реколта 2002 г.! Е, ако не намериш, купи една евтина газировка!
72
6
 
19
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До Анонимен 69Защо се зачекна с руснаците? Изобщо, отде ви идва винаги да се стремите да уязвите руснаците? Плащат ли ви за това? Ще ти кажа един - Игорь Сикорский, който отиде там и им измисли хеликоптера. В момента хиляди руснаци работят в американски университети, лаборатории, болници. Даже в NY има руска очна клиника "Филатов".
71
0
 
11
 
! Отговори
Русев преди 5 години
Изгърбич Задвратянпреди 1 час 0 4Последно, сащ транспорта ли плащат или място на станцията? лелка днеска май не си е пила хапчетатаТочно и аз си помислих същото като прочетох ти какви несвързани ги плещиш.
70
23
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До 1и резко французите и мъск освен товари , ще захлебят и с пилотирани полети. след като загуби като най големия каскет монопола върху транспортните полети, мадараша с подобни номенклатурни новини, е на път да си изпроси да е втора цигулка и при пилотираните полети. и ще се наложи да вадят мир от морето, щото ще им врътнат кранчето и за мкс. щото М в мкс не означава "московска".
69
14
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
Последно, сащ транспорта ли плащат или място на станцията? лелка днеска май не си е пила хапчетата, като гледам кви заглавия трещи. прочие некой каза ли нещо за батутите на рогозин и турбините за агрегатно състояние на кузя? не че нещо, не съм си пил кафето.
68
0
 
9
 
! Отговори
А ембаргото? преди 5 години
Или за големите риби не важи?
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БалъкаАтанасов е роден в САЩ, учил в САЩ и живял в САЩ. Нищо българско няма в него освен фамилията.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментарите както винаги са балканска трагедия :) не знам да се смея ли да плача ли... егато глупавото племе.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61, неграмотен сте. До кой клас сте ходили на училище...
64
3
 
14
 
! Отговори
вместо епилог преди 5 години
"Но скоро ще извършим изпитателни тестове..."--------------------Обещаното трябва да се чака 3 години. Така гласи популярна пословица.Получава се - 3 години за изпитателни тестове и няколко пъти по 3 години за следващата фаза - пиндостански астронавти да се върнат в космоса от своя територия.
63
0
 
7
 
! Отговори
Маке преди 5 години
Ке плачат, дека ке одат
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Of course, откривателю Колумб! Точно това и казах, но за тъъъпунгели като теб явно е трябвало да го напиша другояче. В компанията, наречена за краткост САЩ има хора от десетки националности, включително и българи. Тесла е от омразните на някои тук олигоцефалчета сърби, Игорь Сикорский - руснак, също псувана в този сайт нация, а колко евреи!
61
0
 
1
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
Хиляди извинения и приятен ден! Защото почнах да си мисля, че не съм бил чак толкова голям балък!
60
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 53 57Ха-ха-ха-ха-ха.......по-глупав коментар не бях чел!!!!!! Това ми прилича на боковото правителство, ВСИЧКО започва от тях!!! Абе, "умнико", първо *** малко на училище и ако щеш почни да изучаваш историята на китайската, индийската, руската империи и тогава ще видиш КОЙ какво е "изобретил"! А в държавата, по-млада от Большой театър, освен да ОКРАДЕ изобретенията от цял свят НИЩО ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ!!! Всичките им "изобретения" са на основа на ТРУДА НА ДРУГИ СВЕТОВНИ УМОВЕ!!!
59
0
 
5
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
До технологичния и икономичния Анонимен. Извинявай, но тъй като не ги разбирам тези работи дето ги пишеш, а и навярно си открил най-икономичната технология по пътя на човешкия прогрес, с тези сметки за икономии , Анонимен, да не си на работа в икономическото ни министерство, щото нещо не се връзва?
58
0
 
6
 
! Отговори
Балъка преди 5 години
Анонимен, извинявай, признах си, че съм *** човек и не ги разбирам тези работи. Ама като си писал за някакви акции, да беше го конкретизирал за тази частната технологична ракета. Интересно ми е ти имаш ли такава акция и како чакаш, че не направиш български космически туризъм с твоя най-технологична ракета извън вселената?