Дефектен сензор – причина за неуспешния старт на "Союз"

Следващата руска мисия до МКС може да е на 3 декември
31 окт 2018 16:00, Елка Василева
30
Дефектен сензор – причина за неуспешния старт на "Союз"
Снимка: архив, Reuters

Неуспешното изстрелване на руския кораб "Союз МС-10" с ракета носител "Союз-ФГ" по-рано този месец е било причинено от дефектен сензор, предаде Ройтерс, като се позова на руски новинарски агенции, цитиращи официален представител на руската космическа агенция Роскосмос.

Още по темата

Заради аварията руският космонавт Алексей Овчинин и американският астронавт Ник Хейг трябваше да прекратят предсрочно мисията си до Международната космическа станция на 11 октомври и да извършат извънредно кацане.

Следващата пилотирана руска мисия до МКС може да е на 3 декември, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на Роскосмос.

Настоящата мисия на МКС ще може да се върне на земята на 20 декември.
"
Същевременно товарният кораб "Прогрес МС-10 ще се отправи за МКС на 16 ноември, предаде ТАСС, като се позова на представителя на Роскосмос за пилотираните програми Сергей Крикальов.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХАХАМа ти нечий адвокат ли си ? На ясно ли си, че хамериканците си изстрелваха совалките с руски двигатели !И като са толкова велики защо си нямат собствена космическа програма а се бутат при тия "некадърници " руснаците ?Българин съм, но ме дразнят смешници дето викат на другите така !
2
10
 
10
 
! Отговори
ХАХА преди 5 години
КЪДЕ СА РУСКИТЕ СМЕШНИЦИ ТУКА БЕ? АЙДЕ , ДАВАЙТЕ С ГОЛИ ГЪРДИ НА АМБРАЗУРАТА ЗА ЧЕСТТА НА МАТУШКА РУС))):
1
8
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Що не пробват да ги изстрелят от самолетоносача Кузнецов ? Поне ще знаят че ако паднат ще е във водата. Опит имат. Два самолета вече паднаха, пардон не уцелиха пистата