Нетаняху с предложение: Да се включим в газов проект

Борисов: Израелският премиер възстановява историческата правда!
1 ное 2018 20:37,
80
Нетаняху с предложение: Да се включим в газов проект
Снимка: БТА

В рамките на три месеца два пъти премиерът на Израел прави едно и също изказване, което възстановява една историческа правда, каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си във Варна с Бенямин Нетаняху.

"Много наричаха България фашистки окупатор, а българският народ действително е извършил подвиг и когато премиерът на Израел припомня как българите са спасили над 50 000 евреи, това отеква в целия свят", посочи Борисов, цитиран от БТА.

Още по темата

Министър-председателят Бойко Борисов утре ще бъде домакин на Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Срещата е свързана с желанието на Балканите да бъдат все по-развиващи се и проспериращи страни, каза Борисов.

"Точно в сферите, в които Израел е водещ, а България и Балканите имат възможности, могат да се развиват високите технологии. Българите са изключително силни в природните науки, математическите науки", програмирането, изтъкна премиерът.

Развитието на киберсигурността и общите тренировки на военните са сред обсъжданите теми, информира Борисов.

Той съобщи, че е запознал Нетаняху с посещенията си в ОАЕ и Египет, защото хранителните хъбове, които има желание да се правят на Балканите, в частност и в България, са изключително важни.

Мостът, който искаме да направим с Обединените арабски емирства, е свързан със сферите на образованието и културата, допълни Борисов.

С израелския премиер ще бъдат обсъдени и теми от сферите на медицината и фармацията, добави Бойко Борисов.

България да се включи в проекта за газопровод EASTMED между Израел, Кипър и Гърция и по него да получава израелски газ. Това предложение отправи израелският премиер Бенямин Нетаняху към българския Бойко Борисов.

Темата за доставките на природен газ ще бъдат обсъждани и на среща между Нетаняху и Борисов с гръцкия премиер Алексис Ципрас в петък, отново в Евксиноград.

Газопроводът под Източното Средиземноморие включва освен Израел и Гърция, и Кипър и Италия.

"Част от доставяния по него газ може да стига и до България", предложи снощи Нетаняху.

"Това че се срещаме три пъти за четири месеца показва интензивността на нашето приятелство", подчерта Нетаняху в изказването си след разговорите на четири очи с Борисов.

Израелският премиер отправи от Варна и предупреждение за атаки на територията на Европа, които според него се организирали от Иран, предава "24часа".

"Ние сме част от цивилизация, която цени свободата и мира. Тези ценности са под атака от страна на екстремисти, които се стремят да подкопаят нашите ценности. Иран стоят зад тези екстремистки действия, проявяват се в Ливан, в Сирия, а наскоро в Израел открихме ирански дейности, които да генерират атаки в Европа", заяви Нетаняху.

"Продължаваме разговорите за съвместни проекти във военното производство и разработването на специално оборудване", подчерта премиерът на Израел. Българският Бойко Борисов пък му напомни, че Нетаняху му е обещал в България да бъде направен съвместен завод за производство на бойни дронове.

Нетаняху благодари на Борисов и за предадените от България новооткрити документи за спасяването на българските евреи през Втората световна война. Документите бяха дадени през септември, когато двамата министър-председатели откриха паметник на спасяването на българските евреи в Тел Авив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** има ангажимент да ни плаща такси за пренос до 2030 г. Без значение дали транспортират газ.
43
1
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
Не разбрах кой от двамата ще парди според този проект?
42
2
 
5
 
! Отговори
Borisov e nai- преди 5 години
tragichnoto neshto zastavlo nachelo na balgarskata darjava vav hiliadoletnata I istoria !!! Tova ,koeto toi I prichini e pochti neobratimo !!! Balgaria izchezva kato darjava ..bez voina dori !!! A toi ..se havli li havali ..
41
6
 
13
 
! Отговори
ЕбАси преди 5 години
Само един истински маллоумник или наистина куха Тиква може да прави сделки и бизнес с евреи и гърци. Някой да ме ощипе, сигурно сънувам лош кошмар.
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вова кога ще черпи на 2 февруари с това име
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35 а масква гари парченца от кремъл в около земна орбита Панял (
38
2
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
Вчера тиквата имаше имен ден .Без да почерпи тиквата му с тиква
37
3
 
12
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Когато евреи предлагат нещо, първата работа е да си сменим правителството! Как?! С избори не може, то да не е избирано!
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бахур Бахар мисли да ислямизира държавата. Ще ни внася култура от държави дето третират жените като ***.
35
3
 
11
 
! Отговори
BatBulgar преди 5 години
Ахааа искат под Газовите връзки за Гърция да ни точат водата. Знаем го това. Ашкеназитата са все жадни за нашата вода... чак газови връзки предлагат, че под тях водата да точат. Аххх мамицата виии
34
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е разбрал, че братушкането с руския Гулаг е нездравословно за европейска България !
33
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия бойни дронове срещу кой ще ги ползваш че ми стана интересно? Турция ли, Гърция ли, Русия ли ? Кой? Това са пълни идиотщини. Дроновете ги ползват само в размирни райони из близкия изток и африка където няма никаква държавност и граници. Реална война не са виждали дори САЩ. Там няма да имаш време да задействаш дори ПВОто. Всичко ще изчезне от картата. Самолетите ще бъдат унищожени още на летищата, ракетите на място, поделенията с танкове и тн. Не трябва да се напъваме да не се насереме.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като става дума за включване аз съм ел. техник. Имам много излишни щепсели и мога да им ги подаря безвъзмездно. Само да си изберат ду.пки в които да си ги вкарат и няма да имат проблеми. Даже подръжката ще им я осигуря безплатно. За напрежението което ще им пусна ще се разбереме допълнително какъвто волтаж си изберат.
31
6
 
5
 
! Отговори
Тийн преди 5 години
Бойко Борисов е много як политик!Ще ни осигури цял завод за бойни дронове срещу нек'ви си документи от Втората световна!
30
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е добре държава като България да си сътрудничи с терористични режими като тези в Израел, Саудитска Арабия, САЩ, Великобритания ...
29
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Територията Израел не е нито в НАТО нито в ЕС за да си сътрудничим с тях във военната сфера. Ако трябва да го правим значи спокойно можем да включим и Русия. Те поне правят много по-добро, надеждно и евтино въоръжение от територията Израел.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На иврит няма дума "благодаря".
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се само кой ще работи в тези съвместни заводи?
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Еврейн по ж имам вяра ако ще те лъже поне няма да се прави на брат като руснака
25
2
 
7
 
! Отговори
Eni4er преди 5 години
Точно така.Тате ще ми купи колело,ама друг път