Нетаняху с предложение: Да се включим в газов проект

Борисов: Израелският премиер възстановява историческата правда!
1 ное 2018 20:37,
80
Нетаняху с предложение: Да се включим в газов проект
Снимка: БТА

В рамките на три месеца два пъти премиерът на Израел прави едно и също изказване, което възстановява една историческа правда, каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си във Варна с Бенямин Нетаняху.

"Много наричаха България фашистки окупатор, а българският народ действително е извършил подвиг и когато премиерът на Израел припомня как българите са спасили над 50 000 евреи, това отеква в целия свят", посочи Борисов, цитиран от БТА.

Още по темата

Министър-председателят Бойко Борисов утре ще бъде домакин на Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Срещата е свързана с желанието на Балканите да бъдат все по-развиващи се и проспериращи страни, каза Борисов.

"Точно в сферите, в които Израел е водещ, а България и Балканите имат възможности, могат да се развиват високите технологии. Българите са изключително силни в природните науки, математическите науки", програмирането, изтъкна премиерът.

Развитието на киберсигурността и общите тренировки на военните са сред обсъжданите теми, информира Борисов.

Той съобщи, че е запознал Нетаняху с посещенията си в ОАЕ и Египет, защото хранителните хъбове, които има желание да се правят на Балканите, в частност и в България, са изключително важни.

Мостът, който искаме да направим с Обединените арабски емирства, е свързан със сферите на образованието и културата, допълни Борисов.

С израелския премиер ще бъдат обсъдени и теми от сферите на медицината и фармацията, добави Бойко Борисов.

България да се включи в проекта за газопровод EASTMED между Израел, Кипър и Гърция и по него да получава израелски газ. Това предложение отправи израелският премиер Бенямин Нетаняху към българския Бойко Борисов.

Темата за доставките на природен газ ще бъдат обсъждани и на среща между Нетаняху и Борисов с гръцкия премиер Алексис Ципрас в петък, отново в Евксиноград.

Газопроводът под Източното Средиземноморие включва освен Израел и Гърция, и Кипър и Италия.

"Част от доставяния по него газ може да стига и до България", предложи снощи Нетаняху.

"Това че се срещаме три пъти за четири месеца показва интензивността на нашето приятелство", подчерта Нетаняху в изказването си след разговорите на четири очи с Борисов.

Израелският премиер отправи от Варна и предупреждение за атаки на територията на Европа, които според него се организирали от Иран, предава "24часа".

"Ние сме част от цивилизация, която цени свободата и мира. Тези ценности са под атака от страна на екстремисти, които се стремят да подкопаят нашите ценности. Иран стоят зад тези екстремистки действия, проявяват се в Ливан, в Сирия, а наскоро в Израел открихме ирански дейности, които да генерират атаки в Европа", заяви Нетаняху.

"Продължаваме разговорите за съвместни проекти във военното производство и разработването на специално оборудване", подчерта премиерът на Израел. Българският Бойко Борисов пък му напомни, че Нетаняху му е обещал в България да бъде направен съвместен завод за производство на бойни дронове.

Нетаняху благодари на Борисов и за предадените от България новооткрити документи за спасяването на българските евреи през Втората световна война. Документите бяха дадени през септември, когато двамата министър-председатели откриха паметник на спасяването на българските евреи в Тел Авив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Колкото по близко сме до евреите - толкова повече ще си патим занапред - И ОТ ТЯХ и от ТЯХНИТЕ ВРАГОВЕ - а те са могъщи !!
63
0
 
0
 
! Отговори
КОЛЕДА ЗА БЪЛГАРИЯ преди 5 години
ДЯДО КОЛЕДА НИ Е НА ГОСТИ,НО ЗАЩО ТАКА ДЖУДЖЕТО МУ СЕ МРЪЩИ!!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Чудех се за какво всъщност е дошъл Натаняху, но като прочетох за израелския газопровод ми се изясни. Няма лощо, но когато някой прави търговия с е'вреи трябва добре да си отваря очите. Имаме вече негативен опит от продажбата на БГА Балкан на Гад Зееви по времето на Иван Костов. Тогава този достоен представител на богоизбрания народ си върна парите само като продаде дестинациите на БГА Балкан, но и отгоре на това съди България в Хага за получи още някой долар.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШопоШопоо....много си зле.Дори си МЕГА зле.Точно евреите да наречеш неблагодарници. И то, точно спрямо нас.Но...предполагам, най-големите БЛАГОДАРНИЦИ според теб са братушките. И трябва с тях да вървим рамо до рамо.
60
1
 
2
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
До АнонименА, не е ли така?Или пак на черното да казваме - бяло? Само, защото сме ние.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В израелските медии са написали, че из улиците на България има епидемия от свастики.
58
6
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А не е трябвало ... Не е трябвало да спасяваме евреите... Те са неблагодарници...И Калерги още през 1923 г е съставил план за унищожение на бялата раса ! Нашествието в Европа от бежанците е дело на евреите ! Помнете : КАЛЕРГИ !!!
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Бойко Израел е много силен съюзник и може само да спечелим от задълбочаване на отношенията помежду ни
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврейските сделки са като да кусаш мед с мечка. Гърците въобще не ги коментирам - те за нищо не стават.
55
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво се е домъкнал тука евреина ще се разбере. Никога от евреи не сме видели добро.Какво му обеща Борисов???А и от Борисов пак не сме видели добро. Сега за колко ще ни продаде?
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така че е доста трудно някой от тия да има кахонесите да се държи твърдо със сила дето ни води с 20 към 1 по брой
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54 ами виж сега за да се опълчиш на русия трябва да си поне малко див най меко казано Можем да опердашим каквато сила искарат от 10 милиона от тях правили смего ама 150 нали загряваш Оделно че и простия Ваня не е виновен за Московитската измвкярщина точно той най страда от нея Пък и нещо се плашите по принцип като е някой по див ( Тръмп е някъкав пример по прицип верно друг континент итъй нататък)Тъй че малко е трудно да дойде подобен на влас и се мотаят едни сиви хлъзгави или полу русоф
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А русия директно потопи няколко кораба ,с еврей бежанци загинаха стотици в това число и 30 деца тъй че си мълчи руска хибридна вато
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България доставя храна на Хитлер и армията, които избиват евреите и така косвено помага за избиване на милиони евреи или много повече от спасените 20 хиляди.
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пръв път каза за това чудо хранителни хъбове. Досега искаше само газов хъб. Газова тръба от Израел ще мине през Македония с кранче за България защото там е най-краткия път за ЕС.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе верно е ама срещу Еврей не залагаме дори с Хитлер се скарахме по въпроса а от него дори Сталин трепереше Пък и едно кинта и двасе с пълен памперс дето ще се мери с грузинеца (
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..gerb shte ,,dorazprodadat,,ostanaloto ot ,,BOSTANA BG,,!
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52 израел е по велик ( сам Бог е от там ) Пък и не е като да не сме ги наритвали тия от ру щщ
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че ние колко ползваме 2? 3? 4?
45
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Газопроводът EASTMED ще е с капацитет 10 милиарда куб. метра газ годишно, това е малко количество