7-те неща, за които подсказва лошият дъх

На какво да обърнете внимание, ако усетите натрапчив мирис
11
7-те неща, за които подсказва лошият дъх
Снимка: istock

Лошият дъх може да подсказва, че е време да измиете зъбите си, но може и да нашепва за развиващо се заболяване.

Миризмата на дъха може да е различна вследствие на специфичното състояние в организма, за което алармира.

Разбира се, изобщо не е задължително мирисът на дъха да е свързан с някакво заболяване. Това следва да прецени вашият лекар при преглед или назначено изследване.

На какво да обърнете внимание, ако усетите натрапчиво лош дъх в устата си?

Ако дъхът ви мирише лошо, а вие сте на диета

Диетите за отслабване с намален калориен прием понякога могат да предизвикат поява на лош дъх. Това се дължи на факта, че се храните значително по-малко и по-рядко. Ако пропускате хранене, оставяте устната си кухина продължително време без достатъчно слюнка. Това е предпоставка за размножаване на бактериите в устата, причиняващи не само лош дъх, но и заболявания на венците и зъбите.

Друга възможна причина е диетата, наблягаща на протеини и мазнини. Месата, млечните продукти, рибата в големи количества могат да причинят поява на лош дъх.

Дъхът ви мирише на развалена риба

Подобна миризма се наблюдава при възникнало бъбречно заболяване. Ако бъбреците страдат, те стават неспособни да филтрират токсините в кръвта. Когато те достигнат до кръвообращението на дихателната система, дъхът се насища с лош мирис. Разбира се, това е само една от възможните причини за поява на рибен дъх и не е задължително винаги в основата да е бъбречната недостатъчност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
.- преди 5 години
Много от стоматологичните проблеми идват от киселинен рефлукс, стомаха е адска бомба от киселина, която се качва нагоре по хранопровода и поразява зъби и венци. Първо идете на гастроентеролог.
7
1
 
2
 
! Отговори
са преди 5 години
До АнонименРазбира се-и *** даже! :)
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 5и красивите жени се оригват.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 202Бе я *** при ескимосите да видиш как в целата комуна от иглута "къпят с един конец"...пък младата булка я обличат в рибешка кожа и не и дават да я съблича цела година. Нема баня, нема гъзи-мъзи-sensodyne, а как се цери зъб...нема го разказвам...;-)!
4
2
 
8
 
! Отговори
са преди 5 години
В един асансьор се возели две жени.Изведнъж на едната й замирисало на семенна течност(щом така искат от Днес.бг) и го споделила с другата.А отговора на другата бил-да не се оригне пък човек.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля първо да почнат да си мият зъбите и да ползват конец и вода за уста, че масово хората са мега гнусни в това отношение и не поддържат устна хигиена.Абе чистотата на устната кухина е много важна, но много по - важно е състоянието на съответния организъм. Има хора за които единственото решение за по-добър дъх е рециклирането им. Защото с един дъх изкарват милиони токсични микроби.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата на 3 месеца трябва да ходят на зъболекар-внука на леля ми е на 8 години и постоянно има кариеси детето.Ама и майка му го тъпче с кроасани и с плодови сокове,тогава е нормално да има кариеси !
1
1
 
26
 
! Отговори
202 преди 5 години
Моля първо да почнат да си мият зъбите и да ползват конец и вода за уста, че масово хората са мега гнусни в това отношение и не поддържат устна хигиена. И ходете на зъболекар не само като си изплюете някой зъб.