Турция дала записи за случая "Кашоги" на Рияд, Вашингтон

Анкара беше заявила, че има аудиозапис, документиращ убийството
10 ное 2018 17:52, Елка Василева
16
Турция дала записи за случая "Кашоги" на Рияд, Вашингтон
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е предоставила записи, свързани с убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, на Саудитска Арабия, САЩ и няколко други държави, предадоха световните агенции.

"Предоставихме записи на Саудитска Арабия, САЩ, а също на германците, французите и британците", каза Ердоган в Анкара, преди да отпътува за Париж. "Те са ги изслушали и знаят за разговорите", добави той.

Турски източници заявиха по-рано, че властите разполагат с аудиозапис, който документира убийството, напомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Журналистът Джамал Кашоги, който критикуваше властите в Рияд, е бил убит при посещение в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври.

Още по темата

Главният прокурор на Истанбул заяви, че Кашоги е бил удушен, веднага след като е влязъл в консулството, а след това тялото му е било разчленено и унищожено.

Неговият труп така и не беше намерен. Една от хипотезите е, че тялото му може да е било разтворено в киселина. Без да разкрива източниците си, турският в. "Сабах" отново прокарва тази версия в публикация днес.

Според изданието следователите са на мнение, че трупът на журналиста е бил разтворен в киселина, а след това изхвърлен в канализацията, предаде АФП. При направени изследвания на проби от канализацията на резиденцията на саудитския консул в Истанбул били засечени следи от киселина, пише проправителственото издание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Кога Анкара ще пусне червена бюлетина до Интерпол за задържане на МБС, Кахтани и задържаните в СА 18 човека ?Дело с обвинение на МБС може да отвори вратите на ЕС за Турция
11
3
 
12
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 5 години
ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ГО ОБИЧАТ!!!!!!ЕРДО Е НАШАТА ГАРАНЦИЯ ЗА СВОБОДЕН ЖИВОТ!ЕРДО Е НАШИЯ СИГУРЕН ГРЪБ!ЕРДО НИКОГА НЯМА ДА ПРЕДАДЕ КОМШИИТЕ СИ .ЕРДО , НАИСТИНА ТЕ ХАРЕСВАМЕ И ОБИЧАМЕ!!!
10
7
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До ТъпанарЕ па нищо чудно да си прав-напълно е възможно турските служби да са изработили саудитските и самия Кашоги.Примерно мадамата да го е пришпорила за сватба и той да е бил принуден да иде в консулството за въпросния документ,въпреки че не е горял от желание да общува със сънародниците си.Нещо като историята с преврата.Впрочем,в селото на майка ми има такава дума-накъсметявам,накъсметяване.Ердоги може и да е накъсметил работата,ха-ха.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аматьорщина,убийство в посолство!!Вместо да пратят в 15 главорези ,саудитците са могли да отстранят Кашоги с помоща на един добър снайперист!
8
3
 
1
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
До Ха-ха"Беше невероятно голям късмет..."Бе да ти кажа, вече започвам да си мисля, че никакъв късмет не е. Дали не е било чрез натиск от султана...
7
0
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Турция ще се опита да изцеди всичко възможно от случая "Кашоги"!Беше невероятно голям късмет саудитските некадърници да го убият по тоя абда.лски начин.Да видим дали турците ще успеят да го използват добре!
6
1
 
6
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Нищо няма да стане НИЩО.. богатите и власт имащите не ги ловят закони... законите са за простолюдието
5
1
 
12
 
! Отговори
до привет от германи преди 5 години
Въпреки международният натиск заради убийството на журналиста Джамал Хашоги, Саудитска Арабия сключи споразумения за над 50 милиарда долара с международни компании в рамките на ивеститорската конференция в Рияд тази седмица. Сред компаниите, които ще си партнират с Aramco са американските петролни дружества Halliburton, Schlumberger и Baker Hughes. Френската Total и южнокорейската Hyundai са също сред останалите сключили споразумение със Saudi Aramco.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога лицемерното западче ще санкционира Саудитска Арабия?
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Една от хипотезите е, че тялото му може да е било разтворено в киселина."Няма начин да не са останали от по-трудно унищожимите следи- зъби, коронки. Невъзможно е да унищожиш напълно човешко тяло на възрастен безследно.
2
1
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Не аудиозапис, а и видео да имат краварите и пуделите им пак ще си затворят очите и нищо няма да предприемат пък камоли санкции. Доколкото си спомням комшиите са го казали, че "интереса клати фе.а".
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инглизите няма ли да наложат санкции на СА и да прекратят продажбата на британски оръжия?