Синовете на Кашоги искат тялото му, за да го погребат

Крал Салман уверил, че убийците му ще бъдат изправени пред съда
5 ное 2018 07:53,
2
Синовете на Кашоги искат тялото му, за да го погребат
Снимка: БТА

Синовете на убития саудитски журналист Джамал Кашоги призоваха да им бъде върнато тялото на баща им и казаха, че искат да отидат в Саудитска Арабия, за да по погребат, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

Салах и Абдула Кашоги казаха в интервю за Си Ен Ен, че без тялото на баща им тяхното семейство не може да жалее и да преодолее емоционалното бреме на неговата смърт.

"Това не е нормална ситуация, това изобщо не е нормална смърт. Сега искаме единствено, заедно с другите от семейството, да го погребем в гробището Ал-Баки в Медина. Говорих по въпроса със саудитските власти и се надявам, че това ще се случи скоро", каза Салах Кашоги.

На 24 октомври той се е срещнал в Рияд с крал Салман и с престолонаследника, които са изказали съболезнования на него и на другите членове на семейството. На следващия ден Салах е заминал за Вашингтон и интервюто му за Си Ен Ен е първото му публично изявление оттогава, посочва Ройтерс.

Салах Кашоги получил уверения от крал Салман, че убийците на баща му ще бъдат изправени пред съда.
"Джамал Кашоги никога не е бил дисидент. Той вярваше в монархията, която пази единството на страната. И вярваше в извършващите се промени", каза синът на убития саудитски журналист пред Си Ен Ен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е изяснено, само дето тяло няма. Имаше ли тяло Кашоги? Трябва да е имал щом на снимки го има като е влизал в посолството.Да пият по една студена вода, защото дори да е изгорен, то отселените газове са отишли в атмосферата и част от тях ще паднат като дъжд. И тази вода ще е част от световния океан.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** той изтекал в канализацията, бе.