Депутат от БСП: Не ние, а ГЕРБ предизвиква протестите!

Ние сме страната на работещите бедни, смята Красимир Янков
Обновена: 15 ное 2018 21:59 | 15 ное 2018 21:36, Красимир Ангелов
23

Протести обхванаха страната в последните дни – блокират се ключови пътища и кръстовища, а студът на зимата безмилостно се задава. Ще стихни ли напрежението или обществото повече не може да търпи?

Още по темата
"Протестът е въздържана реакция от политиката на ГЕРБ. Бедността и безизходицата изкарват хората на улицата. Хората не са организирани, исканията им са различни. Колегите от ГЕРБ спестяват, че демонстрантите изискват оставката на правителството. Хората в България живеят все по-трудно. Ако управляващите не разбират това, то напрежението на улицата ще ескалира. БСП подкрепя исканията на протестиращите, които са свързани с оставката на правителството. Подкрепяме исканията на майките на деца с увреждания и да не се повишава гражданската отговорност", отбеляза депутатът от БСП Красимир Янков.

Народният представител посочи, че предстои да видим дали протестите из страната ще придобият организиран характер.

"Усещането за досада и отегчение от страна на премиера е осезаемо. Той продължава да не разбира, че във фокуса на решенията на изпълнителната власт трябва да бъде отделният човек. Той смяна, че си е свършил работата като е осигурил повече пари за здравеопазване. Повече пари за по-лошо здравеопазване. Каква здравна реформа може да направи Борисов, като той и подопечните му не разбират проблема?", попита Янков.

По думите му министър-председателят вменява от телевизионните екрани, че в България се живее по-добре. "Но хората знаят, че не живеят по-добре. Примерно коледните добавки за пенсионерите – около 40 лева – вече са изядени от поскъпващите цени", изтъкна гостът в студиото на "Денят ON AIR".

"Бюджетът е най-високият за последните години, но той не отразява необходимото повишаване на доходите. Инфлацията отдавна изяде това повишение. В първия кабинет на Борисов всички доходи бяха замразени. Ние сме страната с работещите бедни", категоричен бе Янков пред Bulgaria ON AIR.

Какво още каза социалистът вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
6
 
! Отговори
М преди 5 години
Лошото е че нито ГЕРБ, нито БСП или който и друг да дойде, няма да могат да променят нещата. Системата на управление сега не е за благото на народа, а да пълни банковите сметки на т.н олигарси и техните протежета! Погледнете скандинавските държави - имали недоволства от беднотия и корупция? Има ли деградация на обществото? Американските слуги в България вкарват робската обиржийски система на Америка!
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 кг. ХЛЯБ = 1,51 лв. 31 дена = 46,81 само за хлябХрана,ток,вода,лекарства,данъци,транспорт и други стоки и услуги,а и разходи евентуално ако живееш на квартира,може ли да се плати със 160-200 лева пенсия или 500 лева заплата?Вие върнахте България в каменната ера,но тогава поне данъци и скъп ток не е имало,а водата е била напълно безплатна!
15
5
 
12
 
! Отговори
K.Коцев преди 5 години
Още единсмешник на политическата сцена изпълзял от бърлогата на БСП,на когото чак сега стана ясно,че хората живеят не много добре ?! Къде беше по време на вашето упра вление, бре,хубостнико?! Колкото и да плюете и храчите за нас си оставате все същите лъжци,хора търсещи ВИНАГИ вина у другите и НИКОГА В СЕБЕ СИ !Затова и не ви обича ме !Стига сте се натискали за властта-огледайте се,всички сте бизнесмени,мили онери и ще ни говорите,че хората искат смяна на правителството ?! За да седнете вие ли ?
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да ни приемат в европа бяхме в пъти по добре. Приеха ни за да ни ограбват и да ни налагат свинщините им.
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как Герб предизвикаха прот3стери появили се в социалните мрежи :)) в град като София над 2 милиона има 1000 човека са врякат на паветата ? Останалите 2 милиона очевидноо НЕ са особено съгласни с тях. За гражданските ? Ами ще плащате ве , като правите по 10 катастрофи АЗ ли да ви плащам мизериитее ? КаТо имаш 30 годишна кола ...Ами ще плащаш ве аз ли щи дишам отровата ? Като нямаш пари има Метро, Автобус. Нали искахте Германия ...Това е Германия . Нали все давате запада за пример ?
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Абе не всички работат при *** при мъжа и да отричаш, че има бедни е върха на гонсуратлъка хората в прованса масово бачкат за 600 лв данъци - 200 лв и остват с 400 лв да гледаш семейство после плачат демографска криза. Тия нoмера със кой не скача е червен не хващат дикиш, народа ще ви измете като щайга със гнили тикви ако не се вслушате.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ъхъ АУУ ПРАВО В ДЕСЕТКАТА човече.Нещо повече, такива като тоя на снимката плащат на такива които НЕ искат нито да работят,нито да учат А ДА ПРААТ ПАЧКИ братО.Помага им брадавицата в сградата срещу ЦУМ.Не му е лесно,има да изпАлнява нареждания,само срича написаните от онова с катинарбрадата партизански речи.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогарьо,ПЕРНИК Е БАЛГАРИА НАЛИ!!!ВЕНСЕРЕМОС!Някой ден ще се постарая да напиша как точно няма начин да управлявате дори и с ДПС -ОСВЕН АКО КОРНЕЛА НЕ ИЗЛЪЖЕ ОТНОВО но друг път,сега ми омръзнахте.ГЕРБ са виновни са да,сетиха се на осмата година от управлението си макар и в коалиции да увеличават доходи.Ще се постарая и да научИМ правилно пернишкио диалект да пишем на него А МЕ РАЗБЕРАТ цръ/но-жути/те запаленковци на МиньорО.
9
1
 
22
 
! Отговори
ъхъ преди 5 години
Прав сте г-н Янков.България е пълна с работещи бедни като нас и неработещи богати като вас...
8
5
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Вече два дни не съм чел никъде, че Корнела е бясна...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 7Да, даааа, само дето ще си говорим пак след 7-8 месеца...
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече започнаха герберите да конфискуват имотите на богатите. Вятко, Карнобатко, Баневко. Диктатура на гербериата. Гербериата е нов феномен. Нещо като пролетариата, но се състои от кметове, министри, всякакви чиновници и еврочиновници.
5
5
 
15
 
! Отговори
TT преди 5 години
До Ха-ха Добре че излезе този отруден пролетарий,та да ни обясни колко и какви бедни сме.Червени безсрамници!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Aнонимен 3Има проблем, голем!Всички са от НАШИТЕ!
3
3
 
13
 
! Отговори
Aнонимен преди 5 години
Айде бе другари, кога ще започваме с конфискуването на имауществото на богатите
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да де, ама вие сте едно и също, др. Янков!Лявото и "дясното" крило на Партията.
1
7
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Абе Корнела да не е болна, че я заместват разни аматьори от БСП по медиите.