На косъм от конфликт? Руски изтребители облетели белгийска фрегата

Капитанът: Наредих да не се прави нищо, за да не почне война
Обновена: 25 ное 2018 23:10 | 25 ное 2018 23:05,
203
На косъм от конфликт? Руски изтребители облетели белгийска фрегата
Ново напрежение по море Русия-Украйна днес. Снимка: Ройтерс

За инцидент между натовска фрегата и руски изтребители в Балтийско море съобщават белгийските медии.

В четвъртък сутрин двойка руски Су-24 с въоръжение прелетели ниско няколко пъти над белгийска фрегата, която водела патрулна мисия в Балтийско море.

Още по темата
Фрегатата "Годетия" в момента е флагмански кораб на северната миноочистваща флотилия на НАТО, която се състои от шест съда от Германия, Холандия, Норвегия, Литва и Латвия. Групата е част от силите за готовност на НАТО и патрулира в Балтийско море.

"Това е ясна демонстрация от страна на руснаците: вижте какво можем, вижте какво смеем", е цитиран да казва капитанът на "Годетия" Петер Рамбоер.

Според снимки, разпространени от белгийските военни, руските машини са били въоръжени с ракети от типа въздух-земя, които могат да се използват и в морето. Те прелетели над командния кораб три пъти на ниска височина.

Капитанът Рамбоер наредил на останалите кораби да не предпремат никакви действия, за да избегне ескалация на напрежението.

"Не исках аз да съм човекът, причинил Трета световна война поради грешна преценка", казва капитанът пред телевизия VRT.

За инцидента се разбра по време на посещение на новия белгийски министър на отбраната Сандер Лоонес на борда на фрегатата.

Според белгийската телевизия въоръжението на борда на руските изтребители са ракети Kh-25s, които имат обсег на действие от 10 до 40 км. Самата "Годетия" не е оборудвана да отблъсква атаки от въздуха, и може да служи само като команден и логистичен кораб.

Списание "Ле Виф" съобщава още, че случката с руските изтребители е станала само ден, след като руска подводница е изплувала в непосредствена близост до фрегатата.

"Годетия" и останалите 5 кораба подновиха мисията си в Балтийско море през октомври. До момента руското Министерство на отбраната и НАТО не са коментирали случилото се. "Годетия" има 90-членен екипаж, съобщава белгийският ежедневник “Де стандард”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой упорито се опитва да вкара Русия в Трета световна война, а това няма да е никак здравословно за човечеството. Мисля, че е време на НАТО да бъде поставена усмирителна риза преди да се прекрачи границата, от която няма връщане назад.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
еврееите искат пак да направят войнаи да забогатеят бързоа глуппаците като вас ще измрат на фронтаа еввреите с жълтиците ще ви таковат жените а децата Ви ще им работят във фабриките имтова е *** натовцилека нощ
14
5
 
14
 
! Отговори
Аман преди 5 години
До Анонимен 20 - пише - сили за реакция на НАТО. Нещо за съюзници и за солидарност да си чувал.Само пари плащаме на тези международни организации да членуваме в тях, а народът така и не се научи, че от членството и ползи има.
13
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белгия няма излаз на Балтийско мореКакво правят там тия
12
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо като свали Суто, на Ердоган му спраха само рузките туристи. Белгийците ще преживеят и без тях. Следващият път да опукат 1-2 руски хвърчила!
11
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не исках аз да съм човекът, причинил Трета световна война поради грешна преценка", казва капитанът пред телевизия VRT."За целта следващия път не навлизай в руски териториални води. Не знам какви заповеди си получил от командването на НАТО, но точно ти ще влезеш в историята като човекът запалил Трета световна. Опичай си акъла, вместо сляпо да следваш заповеди. Когато заповедите са неприемливи, не си длъжен да ги следваш. Мисли бе човече!
10
4
 
43
 
! Отговори
месара преди 5 години
Който си го търси, ще си го намери. Белгийците не могат да се оправят с арабите в столицата си, тръгнали да се закачат с Русия!?
9
4
 
21
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Това вече не е проблем на Мечо. Но ти като член на НАТО, за всеки случай целуни майка си и децата си ако имаш такива, и отиди на църква. Защото като почне големия ядрен кьотек, ще осъзнаеш проблема тогава колко е бил сериозен, в мига преди да се изпариш...
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХАЯвно не пречи на НАТОвските гемии да потъват до дъно при облъчване от руска чиния на Булсатком.
7
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, да Балтийско море, на границата с Белгия. Руснаците пак провокират на другия край на света.Това за *** ли е предназначено ? Даже 5-годишният ми племеник няма да клъвне.
6
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябваше да ръчкате Мечо. Мечо вече е ядосан!
5
43
 
11
 
! Отговори
ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА преди 5 години
Вижте какво можем...с 50 годишен, ръждясал таралясник Су-24! Руското джудже - най-голямото джудже!
4
3
 
14
 
! Отговори
Kr преди 5 години
НАТОвски ***
3
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това е ясна демонстрация от страна на руснаците: вижте какво можем, вижте какво смеем", е цитиран да казва капитанът на "Годетия" Петер Рамбоер."Ясно е само едно- че сте прекрачили границата, заради което руснаците са предприели предупредителни мерки за да ви изпъдят. За толкова прости ли ни смятате, че да повярваме как мирно и кротко сте си изпълнявали мисия в натовски води, когато видиш ли дошли руснаците да ви заплашват?
2
13
 
11
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Пускайте катюшите и да се свършва с тоз Крим и тоз ЕС
1
11
 
40
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
натовски фашунгери и провокатори на бесилото!