Руски съд остави за 2 месеца в ареста 12 украински моряци

Мерките за неотклонение на офицерите ще бъдат определени утре
27 ное 2018 21:00,
57
Руски съд остави за 2 месеца в ареста 12 украински моряци
Снимка: БТА

Руски съд на анексирания украински полуостров Крим днес определи мерки за неотклонение на 12 от общо 24 украински моряци от трите военни съда, задържани от руската брегова охрана при инцидент в неделя, предаде ДПА, като се позова на агенция Интерфакс.

Още по темата

Съдебният състав в град Симферопол им наложи мерки за неотклонение "задържане под стража" за два месеца по обвинение в незаконно пресичане на границата със заплаха от насилие. Ако бъдат признати за виновни, моряците може да получат до 6 години затвор.

Мерки за неотклонение на останалите задържани украинци, които са офицери, ще бъдат определени утре, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Инцидентът между руската брегова охрана и украински военни кораби стана в неделя вечерта в Черно море край бреговете на Крим, докато украинските съдове се опитваха да преминат през Керченския проток, за да влязат в малкото Азовско море. То е от ключово значение за износа на зърно и стомана, произвеждани в Източна Украйна, отбелязва Франс прес.

Руската брегова охрана, която е на подчинение на Федералната служба за сигурност (ФСС), задържа два украински катера и влекач по обвинение, че са навлезли незаконно в руски териториални води, а двадесетината моряци на борда им бяха арестувани.

Инцидентът беше определен от Русия като "провокация". Украйна го квалифицира като "акт на агресия" от руска страна и настоя за освобождаване на моряците и връщане на плавателните съдове.

По данни на ООН в руско-украинския конфликт са загубили живота си над 10 000 души, 2 700 от които цивилни.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 г. На полуострова има голяма руска военноморска база на Черно море.

Действията на Русия бяха ответна мярка на отстраняването на проруския украински президент Виктор Янукович, на фона на масови протести с искане за по-тесни връзки със Запада, припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НиколаевБягай и ти да взимаш руско под..лого.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То да си правиш "кавото си искаш" , не е вечно, има и айсберги.
25
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братята украинци вървят с напети крачки по нашия път..опоскване на държавата от западните приятели("партньори") с помощта на местни мутри, съсипване на народа, заграбване на всички суровини от австралийски, американски и британски мошеници и так дальше..Изумявам как се подвеждат от запада и рискуват дори мира и животите си! И не се усещат Кой е истинския им враг...
24
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците най-обичат да живеят с огурчики, картошки и водка. Друго не им трябва и скоро точно до това състояние ще стигнат.Между другото, на жената дето в болницата в Саратово и отрязаха погрешка зравия вместо болния крак преди два дни почина.
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Привет от БългарияПутин не казва нищо, защото това е поредното доказателство за режима на КГБ, който не зачита договори, хора, нищо. Днес сте много активни русофилите. Не понасям и САЩ, защото са същите. Но най-много ми са гади от вас арогантни, цинични, прости и озлобени русофилчета, които са готови да продадат и България. За да изпитате перверзно и гадно удоволствие за вас няма тищо свято и правилна - само Русия е права. Позор сте за България.
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате ГойкоКакъв е този руско-украински конфликт? Това си е гражданска война в Украина.Ти ли по-разбираш или ООН, бе кир?
21
9
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До наблюдателЕй, затова ме кефи Русия, защото си прави каквото иска и не ближе зад ници. ....................................Русия не ближе заддници , но руснаците *** , дори и руските офицери си близат задниците за да не умрат от глад ! Няма деньги за заплати , а това мене много ме кефи !Youtube - Къде и как живеят офицерите във велика Русия ?!
20
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има клип в ютюб с показанията на украинците - казаха, че след предупреждението на руската брегова охрана, са спрели. Руснаците са дошли и са направили целия цирк.
19
6
 
15
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"По данни на ООН в руско-украинския конфликт са загубили живота си над 10 000 души, 2 700 от които цивилни."Какъв е този руско-украински конфликт? Това си е гражданска война в Украина.
18
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна обича България.Грешката им е че поярваха на Русия. Руснакът е най-подлата твар плъпвала някога по земята!
17
6
 
11
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Арестуваните вече са поискали руско гражданство
16
6
 
18
 
! Отговори
Привет от България преди 5 години
Украйна мрази България. Време е режимът на Поросенко да бъде свален
15
5
 
17
 
! Отговори
Наблюдател до 13 преди 5 години
Помня историята преди да я пренапишат новите ни господари краварите. Патриот съм.
14
12
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименКво да възстановяват , като те никога не са произвеждали , всичко си беше руско и руснаците си го прибраха. ....................И какво от това ,че руснаците са си прибрали ядреното оръжие ?!Украйна дори и да няма ядрено оръжие има АЕЦ ,но й трябва един президент като мене !Ще натоваря 100 самолета с ядрен материал и ще ги стоваря пред Кремъл ! Колко самолета ще свалят руснаците , пък и да свалят няколко ще е над руска територия ?!
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10То има и договор НАТО да не се разширява на изток, ама ето на разшири се. Всеки има право да се защитава........ АКО може и има с какво.
12
12
 
22
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Усещате ли, че пак сме от грешната страна на барикадата? В случая - на страната на Украйна.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Ердоган и Путин са приятели.)
10
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До наблюдателЕй, затова ме кефи Русия, защото си прави каквото иска и не ближе зад ници-И това какво те кефи? Нали претендира, че е "правова" държава, макар, че практически демокрацията там е само "фасадна", декларативна! Ти да не анархист и антихрист?
9
9
 
14
 
! Отговори
Привет от България преди 5 години
Това според мен е пирон в политическия ковчег на Поросенко. Не го уважават руснаците и го гаврят. Даже самия Путин не прави официално изявление по случая защото е незначителен. Само запада вдига врява до небесата
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПрибраха си го срещу обещанието да защитават териториалната цялост на Украйна. И се подписаха за това. Но подпис на руснак не струва и бумагата на която е надраскан.Каже ли ти руснак "Добър ден" провери си колко е часа че вече те лъже!