Над 200 задържани при протестите в Париж отиват на съд

Макрон не обсъждал въвеждане на извънредно положение
2 дек 2018 21:50, Анисия Иванова
51
Над 200 задържани при протестите в Париж отиват на съд
Снимка: БТА

Над 200 задържани при вчерашните демонстрации в Париж ще застанат пред съда. Това заяви днес министърът на правосъдието Никол Белубе, цитирана от ТАСС и Франс прес.
По думите й делата на около две трети от оставените в ареста 372 души ще бъдат разгледани от съда. Наказанията за криминални действия ще бъдат доста строги, подчерта Балубе.

Още по темата

По-рано полицията съобщи, че 378 демонстранти са оставени в ареста от задържаните общо 412 души.

От 17 ноември във Франция се организират масови протести срещу повишаването на еко данъка за горивата, участниците в които носят жълти светлоотразяващи жилетки. Тази и миналата събота демонстрациите преминаха в мащабни безредици. 

Френският президент Еманюел Макрон не е обсъдил на срещата си днес с ключови министри от правителството евентуалното въвеждане на извънредно положение след съпътстваните от насилие и размирици протести в столицата Париж вчера, предаде Ройтерс, като се позова на източник от Елисейския дворец.

На заседанието е била дискутирана адаптацията на силите за сигурност за бъдещи протести.

Френският президент е поискал от премиера Едуар Филип да се срещне с ръководителите на парламентарно представените политически партии в страната и с представители на протестното движение срещу поскъпването на горивата, т. нар. "жълти жилетки", съобщи ТАСС, цитирайки администрацията на Макрон. Дати за срещите не бяха посочени.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари