Атентаторът в Страсбург – 29-годишен мъж, ислямист

В дома му са открити гранати, издирван е бил за убийство
Обновена: 12 дек 2018 06:36 | 12 дек 2018 06:05, Анисия Иванова
52
Атентаторът в Страсбург – 29-годишен мъж, ислямист

Атентаторът в Страсбург е идентифициран като 29-годишен мъж, подозиран в грабежи и кражби. Той е известен на службите за вътрешна сигурност и ред на Франция, се казва в заявление на местната полиция. Мъжът е роден в Страсбург, бил е следен като опасен ислямист.

Той е бил и в списък със заподозрени в тероризъм лица. Стрелецът е трябвало да бъде арестуван вчера сутринта по подозрения в съпричастност към убийство. Полицаите обаче не са успели да го намерят в дома му, а при обиска в жилището са открити гранати.

Още по темата

Във връзка с полицейската операция градският транспорт в града е бил спрян преди полунощ, а жителите призовани да не излизат от домовете си. Няколко човека са били арестувани тази нощ по време на операцията, но 29-годишният стрелец не е бил сред тях.

Във Франция в списъка на заподозрени в риск са 26 000 души, те влизат в т. нар. „Фиш S“. От тях за 10 000 души се вярва, че са се радикализирали, в салафистки джамии в страната или в чужбина.

Франция продължава да е с висока степен на тревога след атаките от 2015 и 2016, когато бяха убити повече от 200 души.

В и-мейл до евродепутатите се съобщава: “Имаше няколко стрелби с автоматично оръжие в градския център. Ако сте някъде в него, молим ви да останете в ресторанта или в сградата, не излайте навън.“В тези дни Европейският парламент заседава в Страсбург.

В Туитър евродепутати споделят: “Страсбург е символ на мира и единството. Нищо не може да промени това.“
Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейската комисия, също е споделил в социалната мрежа: “Мислите ми са със жертвите на стрелбата в Страсбург, която заклеймявам по най-категоричен начин. Страсбург е отличен символ на мира и европейската демокрация. Ценности, които ние винаги ще браним.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 16 Ти като се връщаш назад в историята, защо не споменеш какво е ставало преди 12-13 века, как цяла северна Африка и близкия исток, са били християнски. Но се появил исляма и унищожил с огън и меч, всичко християнско. Да не говорим за геноцида над индийците, и унищожението на Византия и културата и . Ми за нас кво ше кажеш, ние да не сме ги грабили, та 500 г. бяха тук. Не ги оправдавам западняците, те са хищници, но загиват невинни. Като гледаш в миналото, гледай го истински.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е бил някой новопристигнал толерастенядрен физик изпаднал в амок
20
3
 
10
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Как да няма, безумни данъци и ниски пенсии, 800 - 1500 евро са нищо за стандарта на Франция. Случайно ли е, че в Париж разбиха бившият клон на Париба - там и другарката Пръмова-Кунева намаза, олигарсите й се отплатиха подобаващо, че в Румъния се построиха френски реактори.Нородът е бесен на олигархичната върхушка, да спомена ли за Веолия и Суез - частните фирми за вода и корупционните схеми, които откриха французите и ги изгон?Сега Веолия е в БГ, забраняваха да се събира дъждовна вода в Африка
19
0
 
7
 
! Отговори
избирател преди 5 години
До ЕлиЕли в частност,аз ''нищу ни ти разбрах''.От друга страна в частност,ти вероятно се чувстваш най умното на мама и тате.
18
0
 
4
 
! Отговори
до Ели преди 5 години
Мюсюлмански комунизъм ли, като обобщение дотук.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕлиОт Франция започват всички световни революции. Засега не става ясно кой за какво се бори, ти разправяш че не харесваш капитализма, 29годишния не харесвал коледни базари и евентуално християни... Още не можем да се ориентираме какво предлагат.
16
3
 
3
 
! Отговори
Еврей преди 5 години
Путин е виновен
15
6
 
12
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Постановка, платили са на някой брадат, за да уплаши хората да не стачкуват.Какво са един или двама убити в името на олигархията и Макрон.Да живее капитализма.
14
0
 
7
 
! Отговори
Поет преди 5 години
В затвора попаднал на хора и станал човек.....
13
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се казва Ахмед или Мехмед и да убие двама души, веднагически се обявява за "ислямистки терорист"!Аке се казва Джон, Брейвик или Иван, и сто души да натръшка, се обявява за "человек с психични проблеми"!Да ви ибба аз вашите двойни стандарти юрогейски дииииба!!! Ха, между другото - беше добре когато французите бомбардираха Либия и убиваха мюсюлмани със стотици наведнъж, избиваха алжирците, изнасилваха жените в Чад това не се считаше за "акт на тероризъм" нали?!
12
2
 
24
 
! Отговори
дреме ми,не ми дреме преди 5 години
Какви ценности може да брани един хомосексуалист и алкохолик,който се появява на официални форуми с различни обувки.*** са радикализирани генетично.Толерастите вече отменили "Коледен"и го заменили с новогодишен за пазар,за да не дразнят ислямистите.Щом Европа е завладяна от триполови,транс и всякакви извратеняци,терористите ще избиват мирни хора.
11
7
 
27
 
! Отговори
Шуменец преди 5 години
Когато стреляте в техните държави не е проблем, а когато дойдат те да стрелят във ваща ....РЕВЕТЕ! Какво майкината си търсихте в арабския свят?! Там без диктатура нещата са хаос и то се вижда последните 15 години! Вземате им благата, с които могат да живеят що годе достоен живот и след това се чудите защо стават тези "неща "! Необразовани хора с образовани подстрекатели ... и това е резултата! И най-малкото животно, когато е притиснато в ъгъла и вижда, че няма на къде ... изправя се и налита да хапе!
10
0
 
48
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
Честит пакт за световна емиграция,Макрончо! Еродепутати спали ,заключени в Европарламента.Дали някой ще се осъзнае,или нищо няма да ги промени.Жалко за платилите с живота си малоумието на управляващите.Роден във Франция и си остава дж агал.Какво да кажем за тия,които идват на 30 год.
9
0
 
26
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Е, какъв да е нападотелят, 7б-годишен будист ли?
8
3
 
33
 
! Отговори
Eu преди 5 години
Какво може да пише юнкер през нощта? Всички знаем, че още от следобяд в къркан до козирката. Въобще този ЕС бълва само празни приказки: мислите ни били..отличен символ блабла..докато е така онези ще стрелят, а службите ми напомнят Луи дьо финес. Търсят ги и преследват, всеки час ново 20 и накрая нарочват някой арабин и го гръмват да замажат положението...пълен хаос и смях е цяла Европа. За съжаление.
7
1
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
А бе то и нашите беладжии са добре известни на полицията,ама френската работа е съвсем омазана с ******!Има просто решение на проблема с ислямистите-всеки,който тръгне по тая пътека,да бъде лишаван от гражданство и незабавно експулсиран!Ще се намери къде-ако не той,то родителите му идват от някоя афро- или азиатска дупка!Като изгорят 10-15 000,другите ще стоплят,че не е никак изгодно да споделят "мирната" религия.То истинското решение е Европейска Реконкиста,ама да не се размечтаваме прекалено
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял живот да миришеш краката и гзовете на килимно пого на себеподобни сkyнkcoвe, трябва да се озверява доста.
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли вече да се събудят хората в Европа?
4
7
 
19
 
! Отговори
1 преди 5 години
Плюете по нашите служби, а френските ще ги изкарате герои, въпреки че един човек ги прави на "саздърма"!
3
0
 
33
 
! Отговори
евроатлантик преди 5 години
аз помислих че е атентатора е будист?