На Богоявленския водосвет... разговори за изтребителя F-16

"Това е троен удар по България", категоричен бе президентът
Обновена: 6 яну 2019 13:26 | 6 яну 2019 12:53, Нели Христова
322

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия беше отслужен в София от българския патриарх Неофит заедно с духовници.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев участва в ритуала на площад "Свети Александър Невски", където прие почетния строй на представителните части на армията и положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Той се спря пред журналистите и коментира последните новини около избора на самолети за България.

"Изборът на самолет с тази процедура е троен удар по България, за мен конкурсът е опорочен", каза президентът Румен Радев, запитан за решението изтребители Ф-16 да влязат на въоръжение във ВВС.

Настоявах да се спазва процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното - обяви победител в разрез със собствените му и на Народното събрание правила и дори се ангажира да надплати огромна сума, каза Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бих гласувал за герб дори пиян или друсан. И половината ми мозък да спре да работи, пак няма да съм толкова тъ п да гласувам за герб
17
12
 
13
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Имам нелошо предложение към гербавите как да си решат всички проблеми и да могат пак да си крадат на воля - хрърляте една кутия евра в колата на президента и го арестувате хахахаха
16
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Как са винетките днес, господа? Работят ли, работят ли по границата терминалите? Оставки в АПИ ще има ли още, или цялото правителство стяга багажа? Наздраве, негодяи "Супер са си.....на топичко в нас си я купих снощи и сутринта рано заминах. НЕ знам како ревете сайта си бачка на 6....
15
17
 
11
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
В прав текст 16 v е ядрен носител 2500 км обхват и способен да сваля дори сателити примерно Глонас единствения що годе нормален конкурент на исток му е су 35 ама и той почти бутикови бройки ... Чуем ли някой да реве ясно че е на рубли понеже руснаците москалите реално ги е страх и са задествали цялота им гн,,ус тук ( за америка също може да се каже че нагло налага продуктаси, бизнес ,но и продукта им е добър )
14
18
 
35
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
Този истински мъж ще навре псетата в *** ..ъз!!!Не спряха да лъжат ,мажат и крадат !
13
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ле лееее....зеленият чорап трябва да връща комисионната. Деаса няма да има за рокли.
12
9
 
17
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Как са винетките днес, господа? Работят ли, работят ли по границата терминалите? Оставки в АПИ ще има ли още, или цялото правителство стяга багажа? Наздраве, негодяи
11
34
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-негативния президент до сега в българската история!
10
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много голяма мъка...а...а налегна Румен-грипена , изгуби над десет милиона рушвет и не може да спи. Сутрин и вечер реве като карпатска мечка .
9
19
 
12
 
! Отговори
Moghul преди 5 години
Явно този мисли да си се връща пилот. Иначе какво му пука какви ще са осемте (8) самолета. На армия от 20 хил, която постоянно намалява. Само в Тракия турците имат милион аскера. Този с кого ще се бие, не разбирам. С Черна гора освен. Цялата Мара втасала, та за изтребители пари.
8
23
 
18
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Радев без Деса не се вързва.Друго си е се види,как тая върлина стърчи една глава над Президента.Студено е навън,а и може би е нямала ново балтонче.
7
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне ще знаем следващото увеличение на данъците за какво е. Герб завинаги. В кауша.
6
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е моето правителство. За съжаление безумията му ще плащат и нормалните хора, а не само герб промитаците, както е редно.
5
12
 
37
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Гледах Каракачанов - завалията каза че е Министър на Вътрешните Работи , след това се сети че не е . Абе Вицове отвсякъде , и ние разчитаме че тези хора Управляват Парите ни , и Държавата ни .
4
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната опашата лъжа на тутманикът.
3
25
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Радев! Не го е страх да казва истината.
2
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това вече става досадно. На всяко включване - самолетите, та самолетите.
1
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари, да покажем че руските *** сме най- силни и многобройни. Доку САЩ и Ф16