На Богоявленския водосвет... разговори за изтребителя F-16

"Това е троен удар по България", категоричен бе президентът
Обновена: 6 яну 2019 13:26 | 6 яну 2019 12:53, Нели Христова
322

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия беше отслужен в София от българския патриарх Неофит заедно с духовници.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев участва в ритуала на площад "Свети Александър Невски", където прие почетния строй на представителните части на армията и положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Той се спря пред журналистите и коментира последните новини около избора на самолети за България.

"Изборът на самолет с тази процедура е троен удар по България, за мен конкурсът е опорочен", каза президентът Румен Радев, запитан за решението изтребители Ф-16 да влязат на въоръжение във ВВС.

Настоявах да се спазва процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното - обяви победител в разрез със собствените му и на Народното събрание правила и дори се ангажира да надплати огромна сума, каза Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматкаДа бе, някакви си пикливи два милиарда, заедно с които ще поемем и ангажименти за неизвестно колко доплащане вбъдеще - вероятно колкото ни кажат. За богата държава като България какво струва да дадем някой и друг милиард за Щатите. Още повече, че не е за първи път - след като ни мътеха главите как ще участваме в следвоенното възстановяване на Ирак и колко много ще спечелим от това, се оказа че единствения резултат е, че американците ни принудиха да им опростим милиард и половина дълг.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе .... по скоро трябва да поздрави нанси пелоси така се лижат анални отверстия .
36
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" България няма решение да купи F-16 ... ""..............да бяха казали още в самото начало, че ще купуваме стари руски самолети на цената на нови та да се успокоят другарите ... а сега стрeс та стрес ...
35
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал Деса има ли смелоста да поздрави украинския православен народ за получената вчера автокефалия на православната им църква или ще продължи да се държи като руски резидент?
34
14
 
11
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Някой знае ли как е създаден Грипен???През 1982 година шведското министерство на отбраната решава да проведе конкурс за създаването на нов самолет , вместо да дава милиарди на американските корпорации за употребявани американски самолети!!!Историята е много важна и поучителна, за българските селяни прости, ако имат още нещо останало в главите да мислят!!!???Агент Никалъс Монбрьо!ЦРУ!!!
33
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението за F 16 се взема в американското посолство в София. Правителството само изпълнява. И сме надплатили, щото от посолството са казали колко да платим.
32
13
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Малиииии, на *** ще му искат да връща в троен размер подкупа Шведите! Види ли микрофон и почва жалейката!
31
6
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Що са празници напред,все за F16 ще МИ е думата...Ивановден, Зарезан,8-и март,1-и април...Още 3 години никакво радиомълчание!!!
30
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко друго е по добро от комунистите и бсп Доказан факт
29
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската *** да върви в оганя
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рутинна процедура, която ще ни зароби за десетилетия. Не, мерси, рутината у вас вкъщи
27
9
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Аз съм ок да плащам двойни тройни данъци, само да не са комунистите. Ъъъъ то герб са комунисти... Сори тъ п съм
26
8
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 2Мдааа Смятай за какви направо битовизми се драчим.За всички държави това си е рутинна сделка а при нас се превърна в панаир на най високо ниво.А става дума за някакви си 16 пикливи самолета
25
5
 
13
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Помощите от ЕС ги крадата чиновниците ни - цяла армия, назначена по роднинска или сексуална линия. Нищо не стига до обикновените хора.
24
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде голяма работа станало - ще ви вдигнат данъците на трошките само с 10% от 40 на 110, какъв е проблема, давате ги за цигари тези пари. Мрънкалници
23
10
 
26
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Гласувайте за ГЕРБ за да получите американско колониално управление, невежо, разрушително за страната ни, но "деморатично", т.е. свръхлакейско и добре платено за лакеите от правителството.
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За винетките не се бой я по добре кажи още ли изравяте лещ в Магнитогорск
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рочно така генерале истината най много боли ! На гол (***) тумбак чифте пищови поне да ги бяхме разменили за домати и краставици какато с СССР .
20
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Имам нелошо предложение към гербавите как да си решат всички проблеми и да могат пак да си крадат на воля - хрърляте една кутия евра в колата на президента и го арестувате хахахаха "Да бе да, ще вземе се самоубият всички те му съкилийници от негативизма и мрънкането му вътре.....не става, после роднините на съкилийниците му ще съдят България в Страсбург....
19
13
 
21
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Най-много инвестиции в България имат страните от ЕС и Русия!Ние сме част от ЕС, получаваме милиарди евра помощи, част сме от европейския пазар, така както и европейските корпорации плащат данъци и заплати в ЕС!Русия също има интерес и инвестира в България, който си мисли че Русия иска дестабилизация на българската държава не е добре!Въпроса е защо ние трябва да захранваме американската икономика с милиарди долари???Националният интерес не винаги означава с най-силния!Агент Кайли Милис!ЦРУ!!