Недоволство в Унгария срещу новия "робски закон"

Хиляди протестираха срещу закона за извънредния труд
6 яну 2019 18:56,
61

Многохиляден протест в Унгария срещу новия закон, който разрешава на работодателите да изискват от персонала да работи извънредно до 400 часа годишно. Критиците наричат новото трудово законодателство "робски закон".

Протестиращите преминаха по централните улици и стигнаха до сградата на парламента. Те развяваха плакати с надписи "Да изметем режима". Други пък призоваха за национална стачка, съобщава Bulgaria ON AIR.

Промяната в трудовия кодекс, приета от парламента миналия месец, се сблъска със силна критика и предизвика най-големия уличен протест в страната от повече от година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
17
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
Коментари в които има глупости и обиди не се трият, а такива в които някой си казва мнението без обиди и нападки изчезват. Трябва да сте някаква обективна медия, нямам друго обяснение.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иван КостовИскаш да кажеш, "десни" партии като ГЕРБ.
27
2
 
9
 
! Отговори
Иван Костов преди 5 години
До 34Да вдигат ги А той електората намалява постепенно.Най-накрая за НС ще гласуват вносните работници (на Кирил Домусчиев) от Сомалия, Нигерия и тем подобни държави.
26
10
 
28
 
! Отговори
Иван Костов преди 5 години
Много ми е кеф, как простите българи гласуват за десни партии като ГЕРБ и после реват за това, че доходите им били ниски.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, как да ти припомнят Ботев.Ботев се е борил против властта.Цецо ще получи диа.рия от такава новина.
24
1
 
19
 
! Отговори
Бай-ХуИван преди 5 години
То в бг е по-зле
23
4
 
29
 
! Отговори
светът кипи преди 5 години
В Франция също протестират против робията в Сърбия тоже само у "богата"БГ хората мишкуват !
22
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При другарят Орбан е така.
21
6
 
32
 
! Отговори
Кирчо Домуза преди 5 години
Спокойно роби.Скоро в България ще бъде въведена шест дневна работна седмица на 12 часа на ден.Минимална заплата от 577лв.Ще се премахне болничния , платения отпуск и обедните почивки.
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еееей, сега със тази статия пак ще трябва да карате НПО безродниците, да заработят кървавите си пари като изливат по.мия. *** и тези Унгарци които се броят на пръсти много "недоволни" от "робския закон", от километри личи рептилската намеса на сорос. А ние кога ще излезем и протестираме против робството ГЕРБ ?
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хиляди"...По-скоро "стотици".Или направо "десетки".
18
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се въведе десетчасов работен ден за мързеливите унгарци. Не може хем вън от Съветския съюз, хем 8-часов работен ден. Осемчасовият работен ден е комунизъм, а унгарците много не харесват комунизма. Затова им трябва дясна диктатура като Пиночет и да ги яхат работовземателите и десния режим.
17
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А българите кога ще протестират срещу робските си заплати?
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не си в час.Закона им позволява работодателя да дава удължено време без тяхно съгласието на работника.400 часа т.е. 260 делнични дни не съм извадил празниците или средно допълнително 2 часа всеки ден.А това че някой работодател те питал дали можеш да останеш допълнително , е друга тема.договора които си подписал не засяга това това е друга договорка в която ти имаш право да влизаш а имаш право и да откажеш.И да има такива фирми и в българия но договорката е на фирмено ниво не на националн
15
9
 
25
 
! Отговори
Шмръц преди 5 години
На герберастията всички закони са робски!Младите бягат от 10-годишната тирания на ГЕРБ, превърнала България в Терминал 2
14
29
 
3
 
! Отговори
Качак преди 5 години
Мързелив нсрод са унгарците. При положение,че този труд се заплаща какво реват. *** маджари
13
19
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
100 ТОЯГИ НА ГОЛО ЗА ОБРАЛ СЛУГАТА НА *** СЛУГА НА ДЯВОЛА!!!
12
8
 
15
 
! Отговори
РусоРоб преди 5 години
Мръсни соросоиддни пропагандатори! Защо не казвате, че робския труд е само по желание! Като върнат концлагерите от времето на СССР и те ще са само по желание! Ама дано преди това дойдат руските танкове, за да защитят демокрацията в Унгария, която е в опасност!
11
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ОБРАЛ ВИ ЛЪЖЕ, ОБРАЛ ВИ КРАДЕ, ОБРАЛ ВИ ***!!!ДРЪЖ ОБРАЛ ДРЪЖ , ДРЪЖ ОБРАЛ ДРЪЖ!
10
14
 
5
 
! Отговори
Славо Унгареца преди 5 години
Аз не съм еврогеец и обичам Орбан!!! След робския труд, който несъмнено е в полза на обикновените унгарци като мен, надявам се Орбан да въведе и концлагерите, за което се надявам другия демократ Путин да му помогне!