Недоволство в Унгария срещу новия "робски закон"

Хиляди протестираха срещу закона за извънредния труд
6 яну 2019 18:56,
61

Многохиляден протест в Унгария срещу новия закон, който разрешава на работодателите да изискват от персонала да работи извънредно до 400 часа годишно. Критиците наричат новото трудово законодателство "робски закон".

Протестиращите преминаха по централните улици и стигнаха до сградата на парламента. Те развяваха плакати с надписи "Да изметем режима". Други пък призоваха за национална стачка, съобщава Bulgaria ON AIR.

Промяната в трудовия кодекс, приета от парламента миналия месец, се сблъска със силна критика и предизвика най-големия уличен протест в страната от повече от година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
6
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Това е по-скоро синдикален проблем и би трябвало да се реши по съответния начин.Естествено,малко протести биха помогнали за целта.Защо Орбан е взел това решение е ясно-инвеститорите са го поискали.Обаче е откровено във вреда на работниците и е нормално те да се погрижат за себе си.Всъщност големият проблем е в отложеното плащане,а не толкова в часовете.Да чакаш 3години за допълнителен доход е прекалено!Като може да си намериш втора работа,където плащат веднага.
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв закон никога няма да се въведе у нас. Той ще бъде пагубен за кожодерите бизнесмени. Това ще ги накара по закон допълнителните часове, които ще изработи работникът да бъдат само със съгласието на хората и да им се плащат та по-висока тарифа.Да не са луди да въведат това. Просто в Унгария има силни профсъюзи, които няма да разрешат експлоатация. За разлика от тук, където профсъюзите са под.логи на бизнеса.
7
6
 
15
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 години
От видеото си личи колко е многохиляден наистина протеста ! Не разбирам само защо цяла България мислите за бавно.развиващи се като вие се затвърждавате като такива
6
3
 
17
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
Май трябва да си внесем Унгарци? Може и Французи, Гърци и Сърби? И да изгоним 'големите строители'!
5
23
 
7
 
! Отговори
РусоРоб преди 5 години
Всеки, който протестира срещу руската *** и троянски кон на Путин в ЕС - Орбан - той е долен соросоидд! Ако каже Орбан и безплатно ще работят - както в концлагерите в Сибир по времето на СССР!
4
8
 
17
 
! Отговори
Кирчо Домуза преди 5 години
Прекрасен закон.Трябва да се въведе и в България!
3
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жълтите жилетки: След Макарон - Орбан, след Орбан - Путин !
2
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв `робски` закон, като никъде не пише, че ги принуждават да ги работят тия часове. Унгарците не знаят какво е `робство`Да дойдат малко тука и да се нагледат на хора работещи по 15 часа дневно срещу минимална заплата.
1
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбане, махай се, заедно с Груйо!Вървете...на североизток!