Тръмп отново настоя за стената по границата с Мексико

Той потвърди и че е убит един от най-издирваните от САЩ терористи
6 яну 2019 20:58,
55
Тръмп отново настоя за стената по границата с Мексико
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп отново настоя днес за построяване на стена по границата с Мексико, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Трябва да построим стената", каза той в градините на Белия дом, преди да замине за Кемп Дейвид, където ще прекара деня с основните си съветници. "Става дума за сигурността на нашата страна. Нямаме друг избор", добави той.

Според него частичната парализа на федералното правителство, която продължава повече от две седмици, "би могла да приключи утре, но може и да трае по-дълго. Това зависи в действителност от демократите".

Демократите, които установиха контрол върху Камарата на представителите след междинните избори, повтарят, че са против финансирането на тази стена. Според тях построяването й би било неморално, скъпо и неефикасно.

Тръмп, който преди обещаваше да построи бетонна стена, сега обмисля варианта за ограда със стоманени решетки. Той каза днес, че планира да организира среща с ръководители на компании за производство на стомана, за да им възложи да измислят нов дизайн на съоръжението, съобщи Асошиейтед прес.

Президентът каза пред журналистите в Белия дом, че се водят преговори за определяне на мястото на следващата среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Двамата държавници имаха историческа среща през юни в Сингапур, припомни Франс прес.

Тръмп потвърди в "Туитър", че е ликвидиран терористът от Ал Каида Джамал ал Бадауи, организирал извършеното през 2000 г. нападение срещу американския ескадрен миноносец "Коул", предаде ТАСС.

"Нашите великолепни военнослужещи раздадоха справедливост за героите, убити и ранени при подлата атака" срещу военния кораб, написа той. "Току-що ликвидирахме лидера на тази атака Джамал ал Бадауи", добави Тръмп.

В петък Си Ен ЕН, позовавайки се на източник от американското правителство, съобщи, че Ал Бадауи е бил ликвидиран в Йемен при въздушен удар с американски дрон.

Седемнайсет американски моряци загинаха и около 40 бяха ранени при бомбеното нападение срещу кораба на йеменското пристанище Аден през октомври 2000 година. Властите в САЩ предявиха на Ал Бадауи задочно обвинения за атаката.

Той бе заловен през декември 2000 г. от йеменските власти, но успя да избяга от затвора. После отново бе арестуван. През 2004 г. бе осъден на смърт заради нападението срещу кораба, но отново успя да избяга.

Ал Бадауи бе включен в списъка на ФБР с най-издирваните от САЩ терористи и бе обявена награда от 5 милиона долара за информация, която да доведе до ареста му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
1
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Нашите великолепни военнослужещи раздадоха справедливост за героите, убити и ранени при подлата атака" срещу военния кораб, написа той.И Тръмп като Путин, попмпа с кух патриотизъм!! - важно е за простолюдието да има хляб и зрелища. За каква справедливост иде реч, щом има загубени животи!?
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и сега има над 1000 км стена под една или друга форма, от общо 3200км южна граница. Освен това използват най-различна техника: дронове, аеростатни балони, камери, сензори и т.н. Всъщност строежът и подмяната на участъци от оградата си върви, там където е необходимо.
39
4
 
4
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Свободата, която цари в Америката вие не можете да си я представите. Там е ясно. Не харесваш Тръмп- съдиш го. Ама ако не го осъдиш плащаш дебели сметки. Та така.А голямата престъпност и калта е там, дето спечелиха демократите - големите крайморски градове.
38
1
 
2
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Тук много се изфърлят интелектуално, а туй е щото не знаят и за Америките, а само филми са гледали.Ако американски полицаи те спрът с колата е добре да слушаш и да правиш дословно квото ти кажат, щото иначе ще те гръмнат. И всички ще им пляскат и ще ги наградят и уважават и обичат за туй.После можеш да ги съдиш и даже осъдиш.В много щати не е задължително да носиш документи. Та ако те спрат и нямаш документи трябва да ги занесеш в близкия полицейски участък в срок. А в колите - компютри.
37
2
 
10
 
! Отговори
До 45 преди 5 години
Либерастоболшевиките още не можете да преглътнете, че Тръмп спечели изборите. Сменете опорките, че станахте жалки и ще загубите и следващите. Нещастници...никой нормален не ви иска неокомунизма, либерастоболшевизмаили какъо искате да се наричате.
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя траввестит с фон дю тен така хубаво си е закръглис устенцето - показва как прави миннюги на Тв. Путин при срещите им :)))
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп с постоянното си говорене за тая стена само предизвика още по-голяма вълна от мигранти към САЩ. Дори и тези които се колебаят дали да мигрират незаконно в САЩ или не и все са отлагали за по нататък сега тръгнаха към САЩ изплашени че след няколко месеца там ще има някаква непробиваема китайска стена с кули и войници въоръжени до зъби по нея.
34
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Обяснитор"Всички шефове на гранични служби се изредиха на пресконференция да потвърдят, че стабилни заграждения намаляват незаконната имиграция с 95%"Ами и аз да съм шеф на такава служба и аз ще говоря същите глупости, щото стената сваля всякаква отговорност от моята служба, ще мога да си чопля носа по цял ден а когато преминават мигрантите ще твърдя че са минали не през моя район а от някъде другаде. Ако Тръмп им каже че ще ги уволни щото няма повече нужда от тях ще запеят друга песен.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39Кое е *** и кое не се разбира по наплива на имигранти или бягащи от страната.
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39Има много точен критерий за ***, *** е там дето никой не иска да се засели, например Русия е *** където дори и българските русофили не искат да отидат да живеят.
31
1
 
5
 
! Отговори
Обяснитор преди 5 години
До Анонимен 36Глупости дрънкаш. Всички шефове на гранични служби се изредиха на пресконференция да потвърдят, че стабилни заграждения намаляват незаконната имиграция с 95% и са абсолютно необходими. Ама това не ти го казват любимите ти медии..Искаш ли линк за пресконференията?
30
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОбясниторА слезни на земята ! САЩ отдавна са *** - Тръмп използува точно това в предизборната си пропаганда !
29
0
 
8
 
! Отговори
Обяснитор преди 5 години
До Анонимен 35Къде се отнесе бе :)От какви хора са създадени едно време, няма никакво значение. Те и скандинавците когато са били викинги са били бандити и обирджии.Въпросът е че ако сега си сговнят държавите , никой няма да иска да живее там. Дори легалните имигранти не искат нелегална и неконтролирана пасмина. За какво да се мъчат години за гражданство, пък после да стане държавата *** ?
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са създадени от емигранти и престъпници , така че още няколко престъпника и емигранта от латиносите - няма да се усети разликата !
27
0
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
С тъжен поглед и казва - Мдааа ЕТО ЗАТОВА НЕ НИ ОБИЧАТ ХОРАТА ХА ХА ХА
26
0
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
Равинът след края на молитвата в синагогата се обръща към евреите:- Хора! Аз разбрах защо не ни обичат! Ние не умеем да пием. Затова утре нека всеки донесе по бутилка водка, ще изсипем всичко в общ котел и ще се учим да пием.Аврам се прибира вкъщи и казва на Сара, така и така, утре всички трябва да отнесем по бутилка водка и т.н., а Сара му казва:- А ти, Авраме, вземи бутилка вода. Пълен котел с водка, кой ще забележи?Така и направил. На следващия ден отиват евреите в синагогата, всеки излива бутилката в котела. Равинът взема черпака, разбърква, пълни черпака и пробва ... С тъжен погле
25
1
 
2
 
! Отговори
Откъде преди 5 години
Откъде намерихте тази снимка ....ало...журналята ?! има и други начини да си изразите антипатиата.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как САЩ мислят да се опазят от населението на 5страни с най-голяма престъпност на глава от населението в света!Според данни на ООН това са Хондурас,Гватемала,Ямайка,Салвадор и Венецуела!Този проблем ще си остане и след Тръмп!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24 Ако републиканците на миналите избори си бяха запазили местата в Конгреса ,обещанията на Тръмп щяха се изпълнят!Сега демократите го прецакват по всички въпроси,но Трумп все още държи Сената,освен ,ако някой републиканци не кроят да го заменят с вицето Майк Пенс!
22
0
 
12
 
! Отговори
Фейкс Нюз преди 5 години
Нали Мексико плащаше за стената- "висока, прекрасна бетонна стена! Знаете аз строя на прекрасните стени по света!" (Това са истински думи, изречени от този *** много пъти по време на предизборната си кампания. Дори когато Винсент Фокс му каза праволинейно: "Мексико няма да плати и пезо за шиббаната ти стена!" Тръмп му отговори: 'Ето сега добавих още 20 фита на височината на стената и Мексико ще плати за нея!")Откъдето и да погледнеш е пълен цирк във Вашингтон!