Белият дом очаква избора на България за изтребителите

САЩ ще работят с правителството за определянето на параметрите
Обновена: 8 яну 2019 20:22 | 8 яну 2019 20:21,
133
Белият дом очаква избора на България за изтребителите
Снимка: Архив, Reuters

Администрацията на президента Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител, се казва в изявление на Белия дом, разпространено от посолството на САЩ в България.

Още по темата

Съединените щати остават ангажирани да работят заедно с българското правителство по определяне на окончателните параметри на потенциална продажба на F-16, така че да отговарят на бюджетните и оперативни изисквания, като едновременно с това предлагат отлични оперативни способности.

Ние сме убедени, че F-16 блок 70 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 блок 70 бъде избран от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред, се посочва в изявлението.

F-16 блок 70 предлага също така и най-модерна технология. Придобиването му от България ще предостави на българските Военновъздушни сили възможността надеждно да защитават българското въздушно пространство и да участват в операции заедно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които притежават F-16, включително всички съседни на България страни.

Придобиването на изтребителя F-16 блок 70 ще продължи да засилва дългосрочната подкрепа и сътрудничество с Военновъздушните сили на САЩ и другите натовски военновъздушни сили.

Съединените щати очакват да продължат разговорите с правителството на България при придвижването на това решение, завършва изявлението на Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКП48Важното е др. Радев нищо да не вземе .
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците вече губят търпение.Споко,бе братя хамериканци,няма да ви развалим хатъра.Боко и цоко вече са решили-вашите бракми ще са!Народа и без това дреме.Каквото му сервират,това ще консумира.
50
1
 
7
 
! Отговори
българина преди 5 години
така и така ще купим щайгите от 74 г, но да искаме като офсет, закриване на всички нпота като се почне от америка срещу България, ообщество, бхк и още хиляда, които развъдиха ци га ните виноивни само за 3 м за 10 убийства и опити за убийства по статистика, щото мвр крие поне половината. освен това, да паднат визите и да се прекратрят договорите на тец 1 и 3 и да си плащат сами квотите зазямърсяване а не бех! да се вдигне конц такса за златото от 1,2 процента на 32! като в конго! да пукнат дано!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се карат началниците....
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно къде се произвеждат нови! Ф16 и кой им произвежда частите? Аз не мога да намеря оригинално моторче за чистачките на W220 на 19 г, а те от 80те ги правят??????Или самолетите са от старите части в склада за неприкосновен запас на НАТО?
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално имаме нужда от други видове самолети - при бедствия, които да помагат адекватно и за медицински цели. Но.... нямало пари, забележете. При пожарите оставят хиляди хектари гори да се унищожат или хората да унират, защото и болниците съкратиха навсякъде.За какво са ни военни самолети?! Та кой когато реши може да ни заличи от картата за минути, именно защото сме страна членка на НАТО. Кого, Путин ли ще плашат с тези самолети?! Смешни и жалки политици, слуги на чужди интереси.....
46
2
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Мистър Бубойко ще вземе тлъста комисионна...
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквам референдум. За 2 млрд искам да има референдум. Ако ли не, Цвък сам да плаща самолетите. Не вярвам за 10 години да не е натрупал такова благосъстояние. Но не искам мои пари така да се харчат "политически"!
44
1
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Споко ,бе Рижко! Че продадете застоялата стока !!!
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, странджа,колко ти плащат за глупостите,които ръсиш непрекъснато?
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белия дом вече ни нареди какво да купим и с нетърпение очаква решението на парламента.
41
15
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Изпитана марка - съвместима с натовските стандарти... - доказала себе си в битки с врага... - кошмар за руските хвърчила миг и су... - затова *** е бесен...
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се как още могат де произвеждат нови! Ф16 след като преди 40 г всичко се правеше на ръка, а сега в краварника работят само пришълците и компуторите.
39
14
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Кажете какво ви смущава? Половината страни в нато са с ф16. Не лоши самолети. При това чисто нови. Ще ни свалят и от цената. Аскера който много хвалите е с Ф-16. Гърция е с Ф-16. Израел е с Ф-16. Дори САЩ имат Ф-16 като основен самолет. Или май само плюете от омраза към американците. Или сте трoлове? Армията ни трябва да разполага най-накрая с нови и нормални самолети.
38
1
 
15
 
! Отговори
Белия Дом преди 5 години
Най-голямото парче от кейка ще е за мистър Буико.
37
7
 
7
 
! Отговори
ЛАЗО преди 5 години
Защо ми се струва,че нашите изтребители трябва да започват с други букви-400.Германия вече бракува 35 Ф...а,по точно тази причина.Пак сме първи по харчове.Аман от лакомници и некадърници в нашата БЪЛГАРИЯ!
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имайте предвив, че самолетът, който спечели въображяемия търг на МО покрива едва 2 критерия от положените, и то такива, които не са свързани с бойните му възможности. Нека не се лъжем, Империята на злото разчита на това да може да изгради съответната логистика и инфраструктура за своите самолети на територията на нашата Тиквена република.
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"в действителност цената ще падне значително..."А защо се предлага първоначално висока цена, щом е толкова сигурно, че ще падне?!? Що не предложат директно ниската цена и ние да си умрем от кеф и да платим директно? Не усещаш ли, че има някаква уловка?
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кеф!
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВъв всички страни, който си изброил без Израел, е имало подобни скандали. Като гледам как смърди на корупция и в то в треторазрядна кочи.на като България, представям си какво задкулисие става при договори за десетки милиарди в други страни, където участва американска страна.