Белият дом очаква избора на България за изтребителите

САЩ ще работят с правителството за определянето на параметрите
Обновена: 8 яну 2019 20:22 | 8 яну 2019 20:21,
133
Белият дом очаква избора на България за изтребителите
Снимка: Архив, Reuters

Администрацията на президента Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител, се казва в изявление на Белия дом, разпространено от посолството на САЩ в България.

Още по темата

Съединените щати остават ангажирани да работят заедно с българското правителство по определяне на окончателните параметри на потенциална продажба на F-16, така че да отговарят на бюджетните и оперативни изисквания, като едновременно с това предлагат отлични оперативни способности.

Ние сме убедени, че F-16 блок 70 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 блок 70 бъде избран от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред, се посочва в изявлението.

F-16 блок 70 предлага също така и най-модерна технология. Придобиването му от България ще предостави на българските Военновъздушни сили възможността надеждно да защитават българското въздушно пространство и да участват в операции заедно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които притежават F-16, включително всички съседни на България страни.

Придобиването на изтребителя F-16 блок 70 ще продължи да засилва дългосрочната подкрепа и сътрудничество с Военновъздушните сили на САЩ и другите натовски военновъздушни сили.

Съединените щати очакват да продължат разговорите с правителството на България при придвижването на това решение, завършва изявлението на Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белият дом очаква ....... шарана да клъвне стръвта
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Схемата е още по-страшна: даваш им още кредит от ИВФ за да ти купят старите хвърчила.
30
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом Ф-16 са най-добрите защо се изредиха посланници,зам. държавен секретар по банановите републики, белия дом и т.н. да го хвалят при положение, че и ние щяхме да стигнем до същия извод и без да ни отварят очите?
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди беше диктатурата на пролетариата, сега на краварския империализъм, по-рано имахме цар, който си внесохме от ангелзаксите, преди това бяха турците... все сме на това дередже.
27
2
 
9
 
! Отговори
ФФФ преди 5 години
И от кога Белият дом продава разни неща :) Че казвайте ги тези работи-за мен две кока коли и ако може студени :) :) :)
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшна схема са измислили говедата - поставяш си марионетно правителсвто и започваш да сключваш договори сам със себе си - енергетика, отбрана, право...
25
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция, Гърция, Полша, Израел.. всичките са с Ф16, а не с Грипен. Като натовска страна не виждам проблем. Само за руската агентура и за назначения от тях Льотчик е проблем.
24
11
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Абе тоя Радев - по голям лъжец и от г-жа Лъжа... - десет пъти повтори, че щели сме да доплащаме допълнително луди пари, а се оказва, че в действителност цената ще падне значително...
23
13
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Безгръбначните от управата ни ще козируват послушно на жълтия перчем. Ще има такива дълбоки поклони и ще си удрят челата си в земята до посиняване пред бетонния бюст на Доналд Тръмп
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бързо взимайте Ф16, че Путин идва с голямата торба.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно бе, ако пилотите са като командосите тогава скоро ще ни трябват още самолети за скрап. Затова ли ни ги продават?
20
8
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Радев го каза най-добре колкото и да не им се нрави на някои "Триумф на лобизма"!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам !Тия самолети с пилотите ли вървят ,и дали са двуместни?Нали и нашите военни ще трябва да се понаучат как се управлява самолет!Много почва да ме съмнява нашата армия!След смелият бой който изяде спец.командоса ни,изтръпвам !Да се не притрепят нашите космически пилоти!?
18
2
 
12
 
! Отговори
Фаталист преди 5 години
Който се е родил българин вече се е научил да го тъпчат и е свикнал да е последна гайда, така че нищо ново под слънцето. Човек не може да избяга от съдбата си.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баааа, дано могат пръскат нивите поне.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никакъв избор, а диктатура и натиск към герберите ( слугите им) да им купят старите раздрънкани кошници, а след това да се дават милиони за ремонтите им.
15
13
 
7
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
До 1Не че харесвам много ф16, но става дума за чисто нови самолети, последно поколение, което може да носи оръжие от ф35 (най-модерното)
14
2
 
17
 
! Отговори
Евала преди 5 години
България - страната на неограничените възможности. Само тук можеш за 2 месеца да скочиш от скромен печатарски бизнес до милиардния авиационен бизнес
13
1
 
13
 
! Отговори
V преди 5 години
Американците като искат толкова много пари да вземат да предложат нещо адекватно ,а не летяща тухла с огромен горещ *** мечтата на всяка ракета с топлинно насочване .А и вече труда ще е скъп и трудната му поддръжка ще го оскъпи .А ф18 е спрял развитието си въпреки перспективите .Ако не искат да го развиват да дадат възможност на тия дето искат ;) Да правят чаркалата. Само за монополи си мислят .Този пазар не е подчинен на пазарни правила ;) а на лобизъм .