Храната поскъпва и в Северна Корея

Срещу Пхенян в момента действат строги санкции на ООН
13 яну 2019 15:40, Петя Славова
29
Храната поскъпва и в Северна Корея
Снимка: БТА

Цените на продоволствените и други стоки в Северна Корея отчитат съществен растеж заради международните икономически санкции срещу Пхенян, съобщи ТАСС, позовавайки се на японското издание "Асахи".

Вестникът пише днес, че по данни на дезертьори от Северна Корея през последните няколко месеца царевицата, която е основна прехрана за голяма част от населението, е поскъпнала 1,7 пъти, пшениченото брашно - около 1,4 пъти. Двойно са поскъпнали внасяните от Китай телевизори и електрически батерии, предаде БТА.

На този фон, пише "Асахи", като се позовава на документи на Корейската трудова партия, в Северна Корея се развива масово движение за затягане на дисциплината в потреблението. Осъждат се надеждите за икономическа помощ от Южна Корея и "болезнената привързаност към вносни стоки".

"Ако се опитваме да продължим революцията, като получаваме помощ от Юг, ще се провалим както СССР и Източна Европа", според един от документите, цитирани от изданието.

Срещу Северна Корея в момента действат строги санкции, приети от Съвета за сигурност на ООН, заради провежданите по-рано ядрени и ракетни опити. По-конкретно са ограничени или забранени доставките на много видове стоки, наложени са лимити за предоставянето на Пхенян на петрол и петролни продукти. Освен това действа забрана за купуването на почти всички основни експортни стоки на Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
комунизъм=бедност преди 5 години
Че те имат ли храна ? Не гладуват ли ?
24
3
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 години
На снимката горе двама комунисти, единия отляво се е замогнал защото е скъсал с комунистическите догми и класовата борба и е установил в държавата си капитализъм, а този от дясно продължава да е краен догматик трето поколение борец срещу капитализма чудещ се къде да се моли за храна за гладуващия си народ.
23
11
 
11
 
! Отговори
,,Млад"пенсионе преди 5 години
Храната в момента в България е евтина в сравнение с доходите бе пубери голобради.Какво знаете вие разчитащи на мама и тате ,за скъпотията и дефицита.И спрете да ,,обяснявате " за пенсиите от 200 лева.ТакиваДНЕШНИ ПЕНСИИ НЯМА/има само за 90 годишните наследници на соца и НЕОСИГУРЯВАЛИ СЕ И С МАЛКО СТАЖ/И заплати по350 няма .Няма по страшно от полуинформирани,полузнаещи и полуграмотни хора с претенции че знаят всичко,което нито са видели нито преживели.Аман от задоволени но хленчещи хлапетии.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринТи си чаллгар. Само за ядене и плюскане мислиш. ХорАта революции правят, ти само за шкембето си мислиш.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спират им износа и индустрията и им дават малки помощи от храна. После казват, че корейците гладували и те много били разтревожени. Ако падне режима и всички хукнат към Южна Корея, ще обърнат плочата и ще ги изгонят и ще построят ограда.
20
3
 
8
 
! Отговори
свинята преди 5 години
за тия 2 прасета на снимката, коледада наближава с всеки изминал ден!!
19
11
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Какво ни интересува колко е поскъпнала храната в КНДР - държава на другия край на Земята. Дайте информация в България колко поскъпнаха хранителните продукти последната година.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На купичката оризец и малко корени с жълъдови ядки "храна" ли му викате??
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там откога има храна?
16
7
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
А, в България - поевтинява!
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кимчо е единствения тлъст човек в СК.
14
1
 
10
 
! Отговори
BetriebssicherheitsV преди 5 години
Ем чи то партията-майка позволява ли таквиз неща :)))))))
13
18
 
10
 
! Отговори
Няма прилика преди 5 години
В Кравария - мизерия , хората теглят кредити за нов автомобил и нов 65 - инчов телевизор. В Северна Корея всички са щастливи - има картофи , има какво да се яде . Това , че в Северна Корея няма редовно прясно мляко, за това са виновни акмериканците.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е здрав и млад е срамно да мърка.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да ми говорите аз предпочитам РБ пред СК.
10
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шото в БГ е много евтина ли. Защо гледате в чуждото канче а не погледнерте цените на храните в магазините на Мутроландия. Такава скъпотия не е била от Жан Виденовата зима. Но за тези с дебелите пачки това не се отнася. Те не усещат скъпотията. Но я слезте долу в низините дето живурка бедният човек с 500 лева заплата и 200 лева пенсия. Тогава ще усетите голямата разлика в стандарта на прекрасната цъвтяща оплождаща се Мутроландия. Но не вие не слизате долу за вас е непристойно да се унижавате.
9
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Храната поскъпва и в Северна Корея"---Нека, нека! Да видят какво ни е на нас, в България!
8
12
 
38
 
! Отговори
Въйййй преди 5 години
Направо затапихте 60%-те процента от българите, които живеят на 390 лева.
7
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо вижте какво е поскъпването в Тикволандия и тогава гледайте в чуждата паничка. Или за това , което става у нас не ви е позволено да се пише?
6
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким е посрещнат добре навсякъде, войската е строена, червеният килим изпънат, отляво и отдясно тълпи от хора идват да ръкомахат на Ким. А Тpъмп в другите държави е посрещнат от надуваеми секс кукли с неговото лице и протести от Жълти жилетки и го замерят с развалени яйца и камъни