Наредби, а? Сирене и ментето с нишестето – пак на един щанд!

Търговците масово не спазват новата наредба за млечните продукти
70
Наредби, а? Сирене и ментето с нишестето – пак на един щанд!
Снимка: Pixabay

Търговците масово не са готови да отговорят на новите изисквания към наредбата, указваща продажбата на млечни продукти, според която имитиращите трябва да са на отделен щанд.

Още по темата

Супермаркетите, кварталните и специализираните магазини за млечни продукти, продължават да си продават както досега, без промени в обичайния ред, показва проверка на "Монитор".

Новите условия в Наредбата за специални изисквания към млечните продукти и разделянето им от имитиращите влязоха в сила на 14 януари.

Според нея продуктите, които съдържат заместваща съставка – като палмово масло, други вид хидрогенирани растителни мазнини или всякакъв вид нишесте, трябва да се предлагат на отделен щанд, а най-отгоре да има етикет, който да указва, че тези стоки са имитация.

Освен това, въпросният заместващ елемент трябва да бъде изписан, а опаковката на сиренето, млеката и кашкавала да е различна от тази на останалите продукти.

Допълнително изискване е и думата "млечен", както нейните производни, да не присъства никъде по етикетите на имитиращите продукти.

В някои супери, дори и в големите търговски вериги, продължават обаче да продават млечни и немлечни продукти заедно, а в етикетите им няма промяна.

Единствената разлика, която може да се забележи, е в аранжировката, което е периодично явление.

При кварталните магазини картината не е по-различна - сиренето се продава на едно място, дори изборът да е далеч по-ограничен. На места се предлагат по точно 1-2 вида сирене и то в съвсем малки количества, което би направило разпределението по-лесно, но въпреки това разграничение и отделен щанд или етикет липсват.

В млекарниците изискванията също не са спазени - търговците продават, без да са обозначили разликите в продуктите, а хората продължават да купуват, без да обръщат внимание на съдържанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То такова беззаконие върлува навсякъде, че вече и закони и наредби не вършат предназначението си. По улиците-своеволия и джигити, по магазините измамници, по къщите на старите изнасилвачи, обирджии и убийци, съдии продаващи майките си за жълти стотинки, жени продавайки себе си за некой леф от батко, политици засръстени от лапачка, приближени фирмички до баце с пълни пеликански гуши...и още и още. Беззаконие о джунгла!
36
0
 
38
 
! Отговори
shady преди 5 години
Абе какви хидрогенирани мазнини ви гонят бе ? В Щатите от миналата година е федерално престъпление да се влагат всякакви (частично) хидрогенирани мазнини, защото е доказана вредата им. Забранете просто с наредба влагането в хранителни продукти на всякакви хидрогенирани мазнини, както и продажбата на такива продукти в България. След това да почват постепенно проверки на съответните продукти и където се открият такива мазнини да разкостят производител/вносител. Толкова ли е трудно да се направи ?
35
5
 
33
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
До ДемократДемокрацията е най-лошата система - всички са равни, а останалите 90% са роби. Така работи демокрацията още от времето на Древна Елада.
34
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наредбата, указваща продажбата на млечни продукти, според която имитиращите трябва да са на отделен щандхахахаха Няма как да са ментаците да са отделни шандове...поради простата причина ,че всичко е ментета и затова са на едно място!
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя жeнaтa да гледа да си е сложила токчeтaтa и тесния клин който й oчepтaвa стегнaтия и перфектно оформен г.ъ.з. ако пък не е добре оформен да върви да се застреля, марш в кухнята къде е мусаката маааа
32
4
 
20
 
! Отговори
до демоКРАД преди 5 години
ЛЪЖЕЦ ЖАНА ТИ ВИДЕНОВИЯ БЕШЕ ЕДНА ПИОНКА И *** НО КОСТОВИЯ НАПРАВИ 3000ЛВ ДОЛАРА ЗА ЕДНА НОЩ НИЕ ПОМНИ БЕ !ЗАТВОРИ ЗАВОДИТЕ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА НАПРАВИ ИЗКУСТВЕНА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ ДОКАТО СЕ ОПРАЗНЯТ ЩАНДОВЕТЕ ОГРАБИ ПАРИТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПОД ИКОНОМИЧЕСКИ ЛЪЖЛИВИ ТЕРМИНИ ВАШАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е КРАДЛИВА ЛЪЖЛИВА И ДИКТАТОРСКА.РЕПРЕСИИ ОТ ПОЛИЦИЯ НАД БЪЛГАРИ КЪДЕ СКАЧАШ С ФАЛШИВИ И ЛЪЖЛИВИ ИЗКАЗВАНИЯ БЕ 30Г ФАШИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ.
31
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените стават за няколко неща - кариерата не е сред тях.
30
4
 
23
 
! Отговори
ОТ ЧУЖБИНА преди 5 години
ЧЕ ТО В БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА НЯМА ИСТИНСКО СИРЕНЕ КАШКАВАЛА МЕК НЕУЗРЯЛ ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАВА И ДА ИМА ПЕЧЕЛБАРСТВО СКЪПО СТРАШНО СКЪПО Е ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ ЛИДЛ В ЧУЖБИНА ЗА ЕДНА И СЪЩА СТОКА Е ПО ЕВТИНО ОТ БЪЛГАРИЯ.САЛАМЧЕТА В БЪЛГАРИЯ СА МЛЯНИ КОСТИ СЪС СОЯ И МАС.....МИРИШЯТ НА КОСТИ НЕ СТАВАТ ЗА ЯДЕНЕ ВСИЧКО Е ***.НО ВИЕ СТЕ СВИКНАЛИ И НЕ СЕ ОПЛАКВАТЕ РЕЗУЛТАТ 30Г.ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЦА.
29
0
 
24
 
! Отговори
Питане преди 5 години
тя тази наредба за отделянето на отделни щандове не влезна ли преди няколко години? Сега пак ли ? Трябва да са на отделни щандове аз съм вегитарианец и си го ям сиренето, кашкавала и саламите с твърдата увереност, че в тях няма нищо от животински произход. Да ги махат тия от животински!! Ето защо напоследък здравето ми се скапва - пробутват ми месо и мляко ...Мшеници.
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29А nикльовците вече не изкарват пари, мързи ги да се хванат на работта, разчитат на заплатите на жените и майките си, вкъщи един пирон не умеят и не искат да забият, пушат като неноpмaлни, пият и кръстят крака по скъпи кафенета и модни ресторанти, правят се на богати бизнесмени и гледат да завъртят главата и смъкнат кожата на някоя изкукала naтка ... Т.е. napaзити с претенции!
27
26
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Не е виновна демокрацията, демокрацията е най-съвършената система, виновни са Жан Виденов който направи долара 3 хил лева и българите които са *** и некадърни и не могат да я прилагат.
26
0
 
34
 
! Отговори
Потребител преди 5 години
Както е тръгнало , всичко е измама и лъжа в тази държава!
25
1
 
44
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Ако разделят ментето и истинските млечни продукти на различни щандове ,ще се получи претрупан щанд с ментета и празен щанд с истински.
24
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пuклuтe вече не готвят, дори не искат да работят на пoлeто, нямаме сeлcко стопанство, нямаме родна продукция от което следва че всеки може да ни извива ръцете и да ни внасят всевъзможни отпадъци които дори кучетата в другите държави отказват да ги ядат. Нямаш ли армия, нямаш ли икономика, нямаш ли собствена продукция - ходи се застреляй. Това е все едно да ти кажат - извади си зъбите и така ще дъвчеш по-добре.
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами къде е контрола, нали затова хората гласуваха за Герб и Борисов да оправи тези беззакония! Така и нищо не прави освен да се прави на антикомунист и да се бори с комунизма (вятърни мелници)! ОСТАВКА!!!
22
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не е точно "с мизepните си доходи как да си позволят пълноценно хранене" - ориза скъп ли е, картофите скъпи ли са, изварата скъпа ли е, млякото скъпо ли е, плодовете и зеленчуците скъпи ли са, пpocтo *** цяла година пecти за да може после да отиде до Гъpция (където не е по-красиво от България) и да си пусне няколко снимки в социалните мрежи за пред съседите "Аз бях в чужбина".. и кво кат беше в чужбина цъpвyл, дpyг проблем е феминизацията жените вече не искат да готвят
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво от това? Пакистанците и индийците пак са по-почтени от нас!
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Бачкаторите в магазините са пакистанци и др. но собствените са Европейски граждани и си пазят реномето.
19
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-сериозният въпрос е защо изобщо се допускат такива *** в магазините, а не се забрани производството и продажбата им?
18
0
 
39
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Фалшивия продукт трябва да се третира като фалшивите пари !!! Не били готови, нарекат ли го сирене в панделата и това е супер просто е !!!