Краят на една ера: Русия казва "сбогом" на легендарния "Макаров"

Пистолетът ще бъде заменен с нов - "Удав"
Обновена: 20 яну 2019 18:41 | 20 яну 2019 18:41, Екип на Bulgaria On Air
124

Край на една епоха в оръжейния бизнес. Русия се сбогува с легендарния пистолет "Макаров". Оръжието ще бъде заменено с ново, способно да функционира при температура до минус 70 градуса и да пробие бронежилетка от 100 метра разстояние.

Вече близо 70 години известните съветски пистолети "Макаров" служат вярно на руската армия и полиция.

"Макаров" представлява полуавтоматичен пистолет. Той е основното лично оръжие на служителите на въоръжените сили и на въоръжените армии в множество страни от бившия Варшавски договор, както и в Китай.

След седем десетилетия "Макаров" ще бъде заменен с "Удав" – пистолет, който ще може да функционира при екстремни условия – пустинна суша, артически студ и висока влажност, предаде Bulgaria ON AIR.

Със своята разрушителна сила "Удав" ще бъде един от най-мощните пистолети в света.

Производството на новото оръжие се очаква да започне през пролетта тази година в оръжейния завод в Ижевск. Предвижда се пистолетите да се предлагат и в цивилна и спортна версия, а също и за износ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да ви питам калашника каква група прави на 500 метра :) с калашник възможна ли е стрелба под 1 ъглова минута :)))) това че мишените ви са били с размер на Вoлга не ви прави снайперисти :D
27
5
 
15
 
! Отговори
Дзивко преди 5 години
Макаров не ми е сила, мисля, че не е нищо особено, евтин и ***, виж АК е класика, и от опита на бивш граничар мога да кажа че целия ни отряд свсляше мишени на 500 метра, *** и здрав, че много точни оръжия има, но сложни като конструкция и капризни, а бойните условия рядко са идеални
26
11
 
10
 
! Отговори
Нещо разбиращ преди 5 години
На армейските стрелби, половината мишени ги сваляха комшиите по коридор. Без да искат:)
25
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време беше. Заменят Москвич 408 с Москвич 412.
24
3
 
21
 
! Отговори
Некой преди 5 години
До анонименНа Стрелби с АК 47 нямах пропуск на нито една дистанция.Така толкова за неточност.
23
15
 
10
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 5 години
Смешно е, военен офицер, с питолет с 9 патрона! Такива са основно дамски пистолети. Полицаите и военните, са с по 15 патрона. Само секретните служби позват по-малък пълнител! Макаров е жив т***ш @к. Става за стрелба в стая или коридор, не много дълъг
22
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... пехота на противника да залегне и да стои на земята. На единични изстрели добре подготвен боец може и да уцели нещо с Калашников до 150 м разстояние, на 300 е мираж, а за повече - само пуцане да става. Категорично на пазара в момента има в пъти по-съвършени пистолети и автомати от Макаров и Калашников!
21
11
 
12
 
! Отговори
Нещо разбиращ преди 5 години
Тука се изхождат мисловно хора, които или никога, или за кратко са държали нещо в ръцете си, извън оная си работа! Макаров е непретенциозно за поддръжка оръжие, НО крайно неточно, с ниска дулна енергия, което го прави крайно непригодно за полицейски пистолет, тъй като има слаб шоков и възпиращ ефект върху поразеното лице. Калашников е автомат, разработен за начините на водене на война в периода 1939-1945 г., т.е. скорострелна автоматична стрелба (брутално неточна), която да кара атакуващата
20
13
 
11
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Боли ли, тролчеви? За разлика от вас, аз физика съм учил! Та колко е началната скорост на куршума на това пищовче??? Ххахаха!
19
22
 
14
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Хахаха! Има закони на физиката на които даже и руската пропаганда трябва да се съобразява! С 10 см цев няма как да пробиеш бронежилетка освен ако не е от в-к Правда!
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не бъде голям като *манлихера*, че тоя мощен патрон може да ти откачи ръката. Някакви т. т данни, нищо не казват. При какви обстоятелства стреля е друга бира
17
19
 
17
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Напоследък от Русия идват новини само за оръжия.Съвсем луднахаУдав и той ще е като куция Макаренко ама айде
16
13
 
14
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
До българинЧе що? Я ми кажи, драги, дето се пишеш "българин", коя друга държава ще сметне, че встъпва в нова ера, само защото ченгетата и фуражките започват да заменят един пищов с друг?Майтап не ами - пълен майтап!
15
22
 
20
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
Краят на една ера !!!Представете си си само според какви критерии руснаците си измерват ерите! Явно нищо друго заслужаващо внимание не им се случва. От една страна - горките! От друга - ега ти майтапа!
14
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му е легендарното на пистолета "Макаров"! Нищо! По-скоро такова определение може да се каже за пистолета ТТ, използван през ВСВ.
13
15
 
24
 
! Отговори
Atakist преди 5 години
Новия пистолет на Руската армия е супер аналогов без аналог в света. Може да пробие и самолет ако го уцели.
12
23
 
14
 
! Отговори
Упс! преди 5 години
Пистолет срещу милиционерски бронежилетки. Ха-ха-ха! Престъпниците обикновено не носят жилетки. Значи ще гърмят по своите с него. Жалко, много жалко.
11
4
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
И макаров и валтер са копия. Аз си мисля че не трябва да се правят така цеви ,но това е друг въпрос.Според мен само 4 ли 5 части трябва да са от метал . Трябва друг вид оръжие за близък бой .Дано има автоматичен режим иначе само полуавтоматичен ще е много по ограничен за експлоатация .
10
16
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тази омраза към Русия.
9
2
 
21
 
! Отговори
Списников преди 5 години
Макаров бе символ на функцията на командира-да заплашва отблизо,а на 25 метра разсейването бе като за антиуестърн. Почти без засечка.Сегашната алтернатива има с какво да се докаже:Малокалибрен ПСМ също може да пробие някои бронежилетки,Нооо:Този пистолет е с усилен патрон(онова което изстрелва куршума) - 9х21, а Берета и Глок са под патрон Пара(Парабелум) 9х19-оръжията на пакта и в Америка;Проектила е с особен куршум с остър накрайник,който пробива бронежилетка;18 патрона;Дуракоустойчив!