Бил Гейтс от Давос: Защо фирмите не прилагат иновациите?

Милиардерът дава съвети на собствениците на бизнеси
24 яну 2019 11:42, Нели Христова
48
Бил Гейтс от Давос: Защо фирмите не прилагат иновациите?
Снимки: Reuters

Иновациите могат да помогнат много на хората в неравностойно положение. Например, новите лекарства, които се произвеждат – да са в полза на бедните. Но как се убеждават инвеститорите да вложат средства в тях и да печелят, без да губят пари?

Според Бил Гейтс, в повечето от тези начинания, става дума за траншове и няма пряка възвращаемост на средствата.

"Икономическата полза е от това, че децата оцеляват и в бъдеще помагат на бизнеса. По този начин възвращаемостта е огромна“, обяснява съоснователят на Microsoft в интервю от Давос за Франсин Лакуа от Bloomberg.

"По този начин помагаш държавите, където децата умират на около пет години, да се стабилизират. Като Индия, Индонезия и Виетнам, които от бенефициенти на помощ се превръщат в част от световната икономика. Там няма нужда да се харчат пари за борба с пандемии, защото здравните им системи вече са се активирали“, обяснява още Бил Гейтс.

"Но ръководителите на компании все още не прилагат иновациите в компаниите си и това е изнанадващо“, коментира той..

Гейтс е категоричен, че иновациите променят правилата.

Софтуер, здравни технологии и иновации и енергетика са темите, които следи и по които работи.

"Няма да избегнем големите проблеми с промените в климата без масови иновации в много части на реалната икономика. Така че иновациите са това, което променя правилата на играта и много директори се изненадват, че не ги вкарват в компаниите си".

Разговорът вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
35
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
""Няма да избегнем големите проблеми с промените в климата без масови иновации в много части на реалната икономика."Как смеете да говорите от Давос за тези неща, там където са кацнали точно 1500 частни самолета обсъждат как ние да бъдем таксувани за да подобрим климата, но те няма да си мръднат пръста. И точно този да говори за децата в Индия от където го изгониха заради калпавите му ваксини. Айде у лево технократи нещастни.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като Индия, Индонезия и Виетнам, които от бенефициенти на помощ се превръщат в част от световната икономика.Тия са 2 милиарда колко да се стабилизират докато европейците намаляват.