При строежа на "Хемус": Печалбата за изпълнителя - до 10%

До 1 млн. на километър ще спечелят от "Автомагистрали"
24 яну 2019 10:20,
63
При строежа на "Хемус": Печалбата за изпълнителя - до 10%
Снимка: Булфото

Максимална печалба от 10 на сто за всяка една от отделните дейности и от стойността на изграждането на магистрала "Хемус" ще получи за работата си държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД.

Още по темата

Цялата сума, която е внесена в БНБ по специална сметка за строежа на аутобана е 1,35 млрд. лв., което означава, че максималната печалба на "Автомагистрали“ ЕАД от изграждането на близо 135-те километра ще е 135 млн. лв. или по 1 млн. лева на километър. Това е записано в договора между възложителя в лицето на Агенция "Пътна инфраструктура" и държавната фирма.

Контрактът бе публикуван на сайта на ведомството и е предоставен и на народните представители, въпреки че за това няма изискване по закон, съобщиха от пътната агенция.

Според договора възложителят има право да проверя качеството на изграждане на магистралата по всяко време и да дава предписания, пише в. "Труд". В контракта са посочени и сроковете за изпълнение на всяка от отсечките.

Четири от отсечките ще трябва да бъдат завършени в срок от 36 месеца, една за 42 месеца и една за 48 месеца.

Преди да стартират три от трасетата обаче ще са нужни и 6 месеца за изготвяне на проектите. Гаранцията на асфалта по новата магистрала ще е 5 години, а на съоръженията по нея – 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
20
 
! Отговори
daa преди 5 години
Няма такава фирма в милата ни родина,която да работи за 10% печалба,още по малко за такива титани като "Автомагистрали". Това автоматично означава,че те ще си "краднат" още 20-30 %, основно от спестяване на качествени материали. Всичко друго е сладки приказки на управляващите,видите ли ние им слагаме рамка на печалбата.
17
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Киро СкалатаКакви 30%, какви 5 лева?!? "Автомагистрали ЕАД е държавна фирма и НЕ Е давала оферта за строеж. 1,35 млрд. лв. е сумата, която държавата е отделила за строителството.
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е Жени без милионите на дядо си интересно как щеше да го започне този бизнес.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо от ремонта ще навакса.
14
6
 
8
 
! Отговори
stun преди 5 години
До Анонимен"Дали Бай Тошо е взимал по милион на километър когато е построил цяла България ? Естествено, че не. Отиде си като *** и обикновен човек от народа."....----------------------------------------------------------------------------------------------------------Ти сериозно ли?!? Само виж как живеят наследниците му! Цял живот без да са работили, а живеят като царе. Единственото изключение е Жени Живкова. Доказано име в модата. Но и тя е намазала от кацата с мед!
13
3
 
23
 
! Отговори
ДО №15 преди 5 години
Лапането ще дойде от ГЕРБ-ерските подизпълнителите
12
3
 
10
 
! Отговори
! преди 5 години
Добре е. Най-сетне започнахме да стоим АМ Хемус.
11
1
 
25
 
! Отговори
ss преди 5 години
вижте международен път I-7 между Елхово и Ямбол 6 години след направата му ! Чисто нов път който трябва наново да се прави ! Изринаха го до основа, правиха кво правиха и сега трябва на ново ! А пътя от КПП-то до Елхово е правен пред 2003 не е мръднал !
10
8
 
14
 
! Отговори
смях преди 5 години
Чета остроумните ви коментари...При положение , че 30 години магистрала Хемус стоеше направена до селото на тошо Правец, дали това е означавало, че не се е крадяло в държавата и не е имало комисионни...Нали ако се строи се краде, а като Хемус и Тракия бяха замръзнали десетилетия до Правец и Пловдив, това дали значи, че всичко е било честно и никой не е бъркал в кацата с меда
9
6
 
17
 
! Отговори
БСП преди 5 години
ех да можеше ние да се уредим да ги гепим тези пари.
8
14
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
До ОРева на червените другари е музика за ушите на нормалните Българи. Другари няма за вас и вашите фирми пари и власт , защото над 50 години крадохте и обирахте народа.
7
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен1И що бай ти Тошо не я построи тази пуста магистрала?Бай тошо не плащаше нито стотинка за земите под магистралата. А на войниците строящи магистралата плащаше по 30ст/месец.Ти сега навит ли си да работиш за 30ст/месец?
6
4
 
25
 
! Отговори
джо преди 5 години
Оооо , Народе. И аз искам да строя магистрали,при тези условия си е направо благодат. Никакви забележки относно разходите , твърда печалба на километър, пък колко ще се открадне и накрая пет години гаранция на покритието. Че те докато я завършат трябва да почнат с ремонтите, каквото е положението на "магистралата" за Варна. ВИНАГИ в ремонт.
5
5
 
61
 
! Отговори
О преди 5 години
Е как 5 години гаранция. Тоя асвалт и основата под него от какво са. Локум, захар, суджук. То на една печка, телевизор и пералня е 5 години. Ако това бяха казали на Хиопс майсторите щеше да ги удави в Нил всичките. Друг е въпроса че не ги е строил Хиопс и не са били хора. Но със сигурност не, са били Гербаджии. По некадърни и крадливи *** не бяхме виждали в по-новата ни история.
4
3
 
49
 
! Отговори
усещане за корупция преди 5 години
Уникално! 4 години ще строят магистрала, която ще има гаранция 5 години
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за възложителя-30%.
2
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Бойко комисионната е по 200 000 /20%/ от всеки милион. Скоро ще стигне 5 милиарда откраднати за 10 години управление.
1
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, капиталисти и демократи.Дали Бай Тошо е взимал по милион на километър когато е построил цяла България ?Естествено, че не. Отиде си като *** и обикновен човек от народа. На ви сега демокрация !