Русия да даде убежище на Мадуро? Та той е президент!

Москва: Чужда намеса може да доведе до кръвопролитие
24 яну 2019 14:40, Елка Василева
275
Русия да даде убежище на Мадуро? Та той е президент!
Снимка: Reuters

Кремъл определи като неуместен въпроса дали е възможно да бъде дадено убежище на президента на Венецуела Николас Мадуро, ако самият той поиска това.

„Господин Мадуро е легитимният държавен глава на държавата Венецуела, затова смятаме подобен въпрос за неуместен“, каза Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент в отговор на журналистически въпрос.

Той обясни, че от Венецуела не е получавана никаква молба към Русия за оказване на каквато и да е помощ във връзка с изострянето на политическата ситуация в страната.

Кремъл смята за противоречащ на международното право опитът за узурпиране на властта във Венецуела, а намеса на трети страни в ситуацията в страната е недопустима и може да има много негативни последици.

„Смятаме опита за узурпиране на върховната власт във Венецуела за противоречащ и нарушаващ основите и принципите на международното право. Това е основата на нашата позиция. Много внимателно следим развитието на събитията във Венецуела, ние сме много разтревожени, включително сме обезпокоени от изявления, които не изключват някаква намеса отвън, от трети страни в развитието на събитията, във вътрешните работи на Венецуела“, каза Песков.

Още по темата

По думите му Кремъл смята за вътрешна работа на Венецуела въпроса за диалога между Мадуро и опозицията и не вижда възможност да дава оценки в това отношение.

Чуждестранната намеса във Венецуела може да доведе до кръвопролитие, заяви от своя страна руското външно министерство, предаде Франс прес. "Чуждестранна намеса, особено в сегашната изключително напрегната ситуация, е недопустима. Това е директен път към хаоса и кръвопролитието", се посочва в изявлението.

На 21 януари в Каракас беше извършен опит за метеж, организиран от група военнослужещи от националната гвардия в една от казармите в столицата на Венецуела. След този инцидент Върховният съд на страната отстрани от поста му председателя на Националното събрание и лидер на опозицията Хуан Гуайдо. В отговор той призова жителите на Каракас и на другите градове в страната да излязат на протест.

След това в страната се състояха масови антиправителствени протести. На 23 януари Гуайдо се обяви за и.д. президент на Венецуела.

Практически веднага след това той беше признат като такъв от САЩ, Канада, повечето страни от Латинска Америка, както и редица други държави. Американският президент Доналд Тръмп заяви, че народът на Венецуела се е обявил смело срещу режима на Мадуро, искайки свобода и върховенство на закона.

В отговор Мадуро обяви, че къса дипломатическите отношения със САЩ. От своя страна Гуайдо призова чуждите дипломати да останат във Венецуела.

Сред страните, които подкрепиха Мадуро, са Мексико, Куба, Боливия и Турция.

Руските политици реагираха рязко на случващото се във Венецуела и около нея, оценявайки изявленията на Тръмп като намеса във вътрешните работи на една независима държава, а събитията от сряда като опит за държавен преврат, пише Интерфакс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
5
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Хе,хе! Че къде другаде може да отидат всички останали комунистически чудовища когато ги погне народа им ? Как къде, в Русия! Там е останал последният комунистически бастион,поддържан от КГБ и там ще се "подслонят" и този Мъдуро ,и кореецът Ким , и кубинския маймун.... Има ли още страни ,останали под комунистически терор? Май тия са последните ,още не разбрали,че има и деуг живот .
129
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където е има пръст САЩ - там е мизерията: България, Украйна, Либия, Афганистан, Ирак...
128
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АРМИЯТА И НАЦИОНАЛНАТА ГВАРДИЯ НА ВЕНЕСУЕЛА ДНЕС ОБЯВИХА ПЪЛНАТА СИ ПОДКРЕПА КЪМ ЛЕГИТИМНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НИКОЛАС МАДУРО .СЛЕД ВЧЕРАШНИЯ ОПИТ ЗА МЕТЕЖ И УЛИЧНИ БЕЗРЕДИЦИ ОРГАНИЗИРАНИ ОТ СЛУЖБИТЕ НА САЩ ДНЕС ВЪВ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ ИЗЛЯЗОХА МАСОВО И ИЗПЪЛНИХА УЛИЦИТЕ И ПЛОЩАДИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА МАДУРО О ОБЯВИХА ,ЧЕ НЯМА ДА ДОПУСНАТ ПРЕВРАТАДЖИЙТЕ ДА ПОЕМАТ ВЛАСТТА.С ЕДНА ДУМА ВЕНЕЦУЕЛСКИЯ МАЙДАН НЯМА ДА УСПЕЕ ,САМО КИНТИТЕ ХВЪРЛЕНИ ОТ ЩАТИТЕ ЗА ТОЗИ МЕТЕЖ ОТИДОХА НА ВЯТЪРА
127
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под управлението на Китайската комунистическа партия Китай за 30 години от от бедна страна се превърна в първа светован икономика. Под американско партньорство след 30 години евроатлантизъм България е бедна стран от третия свят без икономика и първа по смъртност в света.
126
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От руското външно министерство днес обявиха ,че всяко външно вмешателство във вътрешните работи на Венецуела е абсолютно недопустимо и,че Москва ще се противопостави на такова вмешателство по най категоричен начин ,дори с военни средства.Китай и Турция също обявиха пълната си подкрепа за легитимната власт на президента Мадуро.Тирция същи е изявила готовност да прати военна подкрепа на Каракас. Днес армията и службите за сигурност на Венецуела обявиха пълната си подкрепа към Мадуро
125
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те хазарите са в кремъл Нищо чудно че и дори Евреите ги мразят
124
5
 
5
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Е и китайците са с нашия стандарт. и малко над руския А от трите само ние ще имаме някаква пенсия
123
0
 
5
 
! Отговори
136 преди 5 години
"аман от Еврейски" не се казват еврей а хазари ако имате предвид ротшилди рокфелери моргани шифове барухи истенските евреи са били по различни
122
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТия дето дават пример с Китай и Комунистическата партия могат ли да пояснят какво комунистическо има в Китай освен името на бандата престъпници дето са перманентно на власт?
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай е типичен пример какво се случва, когато Китайската комунистическа партия управлява. На всички стоки пише: Произведено в Китай.
120
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на Тодор Живков нямаше дамски превръзки по магазините, а жените ползваха парцали и тоалетна хартия. По-възрастните дами със сигурност си го спомнят. Даже имаше интервю с икономически съветник на Тодор Живков, който му дал пример точно с липсата на дамски превръзки като основание Стоичков да бъде продаден в чужбина. Защото 3 милиона долара щели да влязат в хазната. Интересно как 40 години по-късно на другия край на света социалистите постигнаха същото. Мизерия и унижения.
119
14
 
7
 
! Отговори
Накратко преди 5 години
Които и да го е свалил ,добре е направил.Знам как се живее с 12 долара заплата.Страна с толкова много нефт е грехота да живее толкова бедно.
118
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалистите са паразитурници. Венецуелците отдавна го знаят, но като във всяка социалистическа държава властта се пази от армията. Е, в един момент и на тях им писва.
117
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Еврейски *** !3 милиона избягаха от комунизма и Андрей Луканов, Любен Беров и Жан Виденов.Най-гладна и мизерна България беше по времето на Жан Виденов. Социалист от Пловдив. Аман от празни скандирания
116
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела и типичен пример какво се случва със социалисти на власт. Гласувайте на БСП и ще се бършете с левове, защото ще са по-евтини от тоалетната хартия.
115
1
 
16
 
! Отговори
Еврейски Троле ! преди 5 години
До Анонименти много ли си сит в България след 30 години "просперитет", "демокрация" и "пазарна" икономика !?3 милиона Българи избягаха от България от глад и мизерия!!!тая еврейска "демокрация" и толерастия е по-отвратителна от всякакъв комунизъм !!!
114
11
 
4
 
! Отговори
анти-раша преди 5 години
Просия дава защитита на човек убиец като мадуро.Тоя е изгонил над 2 милиона граждани на Венецуела от глад и мизерия в съседни държави.Това е икономически геноци.Всеки ,който помага на този диктатор трябва поеме отговорност.Нато трябва нападне комунистичестото блато всичките им лидери в затвора.Империята на злото прусия няма шанс.И тази държава я изгубих те + либия,ирак и други.
113
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аман от ЕврейскиНе батко. Лилипутин и Лукашенко си преправят конституцията за да умрат докато са на вляст. Защото пуснат ли властта ще влязат директно в затвора. Останалите са демократично избрани и като им изтечат мандатите ще напуснат властта. Действие непознато за комунистическите лакомии.
112
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено че повечето латиноамерикански държави ще признаят новия президент. Нали заради стария 3 милиона венецуелци избягаха и плъзнаха гладни из съседните държави. (явно не е имало вътрешни войски и "съоръжение" за да не ги пуска да излязат от соц рая)
111
1
 
17
 
! Отговори
аман от Еврейски преди 5 години
До Анониментролове !!!!"Диктатори са Лилипутин и Лукашенко."а фашиста Порошенко не е ли диктаторевреиското бабе Меркел и перверзника Макрон не са ли диктатори !?само преди 2 дни тези двамата подписаха договор за оказване на военна помощ в борбата с "национализма" в Европа.2012 във Венецуела бяха открити петролни залежи по-големи от залежите на Саудитска Арабия - да обяснявам ли защо евреите организират 2-ри преврат във Венецуела !?