Венецуела отхвърли исканията на европейците

Кои сте вие, че да поставяте ултиматум, пита външният министър
26 яну 2019 21:40, Красимир Ангелов
137
Венецуела отхвърли исканията на европейците
Снимка: БТА

В ООН днес Венецуела отхвърли категорично ултиматума на няколко европопейски страни, които й дадоха 8 дни, за да свика избори, заплашвайки, че ако не го направи, ще признае властта на опозиционера Хуан Гуайдо, предаде Франс прес.

Още по темата
"Никой няма право да ни поставя срокове, нито да ни казва дали трбва да има избори или не", заяви венецуелският министър на външните работи Хорхе Ареаса.

"Кои сте вие, че да поставяте ултиматум на едно суверенно правителство? Това е намеса, инфантилна намеса", каза той по време на заседание на Съвета за сигурност.

Същевременно лидерът на опозицията Хуан Гуайдо благодари на испанския премиер Педро Санчес, френския президент Еманюел Макрон и говорителя на германското правителство Мартин Фиц за оказаната подкрепа като временен президент на Венецуела и за подкрепата им за мирните и демократични промени в политическата й система, предаде ТАСС.

Гуайдо вече беше признат за президент от страните от Групата от Лима, с изключение на Мексико, както и от Албания, Грузия, САЩ, Швейцария и Организацията на американските държави.

В подкрепа на Мадуро пък се обявиха Русия, Боливия, Иран, Куба, Никарагуа, Салвадор и Турция, а Беларус и Китай призоваха всички проблеми да се решат по мирен път и без външна намеса, припомня ТАСС. Генералният секретар на ООН призова за решаване на кризата чрез диалог.

Руското външно министерство заяви, че исканията на европейските страни за организиране на избори във Венецуела до осем дни се дирижират от САЩ. Тези изявления са синхронни и старателно режисирани, няколко часа преди свиканото от Вашингтон обсъждане на положението във Венецуела от Съвета за сигурност на ООН, подчерта руското дипломатическо ведомство.

"Случващото се само утежнява вътрешнополитическата обстановка в приятелска Венецуела. Ситуацията изкуствено се нажежава отвън и се стимулират най-радикалните настроения", отбелязва министерството, определяйки случващото се като "цинична, неприкрита намеса във вътрешните работи на суверенна държава", която трябва да престане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 62Ти ако не си разбрал за твоите 50 год , какво е диктатура ...е късно за тебе чедо :) Само ще стойш отстрани и ще гледаш, как пълнят дърветата с тея утрепкии. Пишеш и мислиш ,като някой 9 годишен. Франция е болии шпекаа за гладните венусии..Франция е уредена и богата. От Франция и САЩ хора не бягат . Бягат от Венецуела , Русия , Армения , С Корея и тн.
73
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Саудитска Арабия скоро не е имало избори. Даваме им 2 седмици да направят избори.
72
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 99 TTКой има Испания за нещо бе !
71
20
 
8
 
! Отговори
TT преди 5 години
Щом и Испания открито подкрепя смяната на режима , значи дните на другаря Мадуро вече са преброени...Който е бил някога в Латинска Америка добре знае огромното влияние което тази страна има по тези места...
70
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А същите тези европейци мълчат за насилието в Палестина !!!
69
2
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 80Това и за Асад го слушахме 5 години :-)
68
1
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До ЖоМи, отива да правиш избори и си носи дулото!
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 1960г в Багдад е основана OPEC от Иран, Ирак, СА, Кувейт и... Венецуела. В момента президентството на организацията държи Венецуела. Получава се интересна ситуация с двойното президентство.
66
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 85По-скоро ще се скрие в болницата с високо кръвно!
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко ще каже нещо, когато му наредят какво. Иначе има опасност за пореден път да оплете конците и да изказва съвсем противоположно мнение след 2дена. Ако не слуша, нищо не пречи да се разиграва подобен сценарий с наши малцинство, което фащ и ООН да сметнат за потиснато и дискриминирано.
64
21
 
7
 
! Отговори
Жо преди 5 години
РУСИЯ е наляла десетки милиарди във Венецуела и сега ще ги загуби. Това тревожи Кремъл.Колкото до позицията на руската външно министерство по въпроса да се насрочат избори, нека си припомним как Кремъл, под дулата на оръжие, организира избори в чужда държава при анексията на Крим.Така е в политиката: Крадецът вика-Дръжте крадеца!
63
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
81, точно така! Ако не се приеме европейската демокрация - няма демокрация! нали не я искат? Тогава са извън демокрацията и не са защитени от нищо. За не-демократите недомократични мерки! В Брюксел са все още любезни.
62
3
 
11
 
! Отговори
Как... преди 5 години
...хубаво се редуват сега доброто ченге РФ и лошото ченге САЩ! И ако Мадуро не слуша и да си дава петрола или едните ще го пазят или другите! Сега ако на САЩ цирка не мине, то РФ ще им продадат сс ракети и тн. А бедните и малки държави си го смучат!
61
6
 
29
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Тези *** Макрон, Санчес и Фиц защо не вземат да си гледат техните страни. Във Фрънция протестите откога на стихват, на Макарона му се клатят краката, той взел акъл на хората да дава. Немеца пък не гледа че страната му е залята от ***, ами и той се прави на някакъв. Испания и тя цъфнала, та вързала. Наистина, кои са те, че ще дават ултиматуми и ще свалят законно правителство. Дайте да ги свалим тях бе, щом така лесно може
60
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как кои са? Те са колонизаторите и империалистите. Владели са Южна Америка, Северна Америка.
59
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Либия има много нефт, но след намесата на САЩ, там умират от глад и се избиват. Венецуела сега е зле пак заради санкциите на САЩ.
58
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека има избори. Нацията е разделена така или иначе. Който и да спечели няма да е за дълго. Размирици пак ще има. Няма как на демократични избори да спечелиш 100% гласове. Ще спечелиш 51% максимум. Другите 49% ще излязат и ще искат избори. И пак избори и така ... Хората са разделени и настроени един срещу друг.
57
12
 
69
 
! Отговори
БГ франсе преди 5 години
Значи Мадуро е диктатор, защото полицията му бие и от време на време убива по някой протестиращ, а Макрон е демократ, защото полицията му прави същото с протестиращите вече 11-та поредна седмица! Демократична му ''логика''
56
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората във Венецуела са много бедни, защото заплатата им се обезценява веднага след като я вземат. Инфлацията е ужасна.
55
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде соц и ком значи мизерия. Даже Китай се отказа от комунизма и вече е капитализъм с една партия. Пак се наричат комунисти, но отхвърлиха основни постулати на комунизма, като липсата на частна собственост и забраната за частна инициативност. Въведоха пазарни принципи, пазарна икономика и капитализъм от най-тежък тип. Не социален капитализъм даже. Нямат осигуровки хората там. Който може сам да пести за старини и лекари... Който не може работи до смърт.