Европа иска вот във Венецуела, иначе признава Гуайдо

Испания, Франция и Германия с ултиматум към Мадуро
26 яну 2019 16:05, Красимир Ангелов
172
Европа иска вот във Венецуела, иначе признава Гуайдо
Испанският премиер Педро Санчес. Снимка: Reuters

Испания ще признае опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори, заяви испанският премиер Педро Санчес, цитиран от Франс прес.

"Ако в срок от 8 дни във Венецуела не бъдат свикани справедливи, свободни и прозрачни избори, Испания ще признае Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, за да свика избори, заяви премиерът социалист пред журналисти в президентската резиденция Монклоа.

Още по темата
"Не се опитваме да издигаме или сваляме правителства във Венецуела, искаме демокрация и свободни избори", добави Санчес в телевизионно изявление.

Френският президент Еманюел Макрон също заяви в Туитър, че страната му е готова да признае Гуайдо за изпълняващ длъжността президент, ако в 8-дневен срок във Венецуела не бъдат обявени избори.

"Без обявени до 8 дни избори ще бъдем готови да признаем Гуайдо за "изпълняващ длъжността президент " на Венецуела за започването на политически процес. Работим с европейските си партньори", написа Макрон в Туитър.

Германското правителство е готово да признае Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до осем дни там не бъдат свикани избори, заяви в Туитър правителствена говорителка, цитирана от Ройтерс.

"Ако до 8 дни не бъдат обявени избори сме готови да признаем Хуан Гуайдо за временен президент, който може да започне политически процес и да работи с европейските партньор", посочи Мартина Фиц, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
2
 
! Отговори
143 преди 5 години
До Анонимен 144 умнюЗа да спрат да убиват журналисти по посолствата.Или такова поведение не предизвиква ултиматоми за разлика от това на това на МАдуро?
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли някъде опозиция, която някога да не е твърдяла, че изборите са несправедливи?
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Саудитска арабия за какво да и поставиш ултиматум? Да си изберат нов крал ли? Леко си тп...
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 142Значи и на Саудитска Арабия да и поставим ултиматом трябва.
132
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото когато ще имаш отношения с една държава, искаш тази държава да е стабилна и всичко да и е точно, а не да си партнираш с някого, който провежда фалшиви избори и се държи като арогантен разбойник.
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трите европейски държави защо се месят във вътрешните работи на Венецуела??Това ли са европейските ценности?Явно целта е да се сложи удобен президент за да може фирмите на трите държави да крадат нефта на Венецуела.............т.е. да го изкупуват на ниски цени!!!
130
0
 
9
 
! Отговори
Шок преди 5 години
А ако Венецуела иска избори в Европа иначе ще признае крайнодесните формации какво правим? Ще провеждаме ли избори? Голяма борба за петрол, то е ясно, че хората ще останат бедни.
129
15
 
2
 
! Отговори
USA преди 5 години
Защо не кажат истината на хората. Мадуро беше охранител и солоташак на Уго Чавес. След смъртта му успя да скалъпи едни избори в стил Чавес и стана президент. Сега, когато мандата му изтече, вместо да насрочат избори, Мадуро се самопровъзгласи за президент с още един мандат. Ей така. Затова е целият този шум по света
128
1
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
испания защо не признае каталуния германия пита ли ме мен да ли да каниемигранти и после да иска аз да ги храня защо се бъркат в чужди работинародът на венецуела е суверенът тои решава какво да става сащ защо искатстена а не ги пускат да влязат стига с това англосакс лицемерие
127
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ревете ли комунисти и роби на Русия? Браво на Испания, Франция и Германия за принципната позиция! Те са на правилната страна на историята, а Русия както винаги подкрепя всеки гаден режим довел народа си до нищета. Та дори самата Русия е като Венецуела.
126
1
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Този ултиматум е пълен и точен израз на колониалното мислене на лидерите на ЕС. Те гледат на Латинска Америка като на свой суровинен придатък и непрекъснато демонстрират своето високомерие и неуважение. Няма да забравя как дори не разрешиха на президентския самолет на Ево Моралес да зареди гориво на някое летище в Западна Европа! Подозираха го, че е дал убежище на Сноудън. Позорни, та чак жалки демократизатори.
125
1
 
17
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Щатите много бързо изпомпват нефта си и трябва да се доберат до венецуелския. Колкото до джендърите от ЕС, кой ще им обърне внимание.
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще пускат самолетите на НАТО да освобожлават народа от лошия Мадур?
123
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа иска?!?Коя европа?....А, ... пуделите на Тръмп.Всичките ги държи в шах с разни компромати от голямото подслушване и следене на същите от ЦРУ.Сега дърпа ги за каишката и те лаят по команда.Демонстрират "пълна независимост" и "самостоятелност" - на задни лапки и с топка на носа.Даже Макарона, не си погледне Франция, че е почти като Венецуела, но и той раздава ултиматуми.Странно дали до 8 дена няма да му се наложи и той да даде оставка пред жълтите жилетки?
122
9
 
5
 
! Отговори
Росен! никой друг!! преди 5 години
много екстремно много липсва на политическия дебат за Венецуела и Украина великият Плевнелиев.Явно от ГЕРБ го филтрират.Човека се изяви като мъдър политик,Предвидлив Президент,Смел Главнокомандващ,Ярък Патриот,Великолепен съпруг,баща и роднина.Неговото име само с това РОСЕН смазва разпасаните гербални структури които вероломно занижават рейтинга на Борисов и Цветанов.Росен никога не влизал в конфликт. Неговата сила е мъдрото му слово, смелата му концепция за ползта от Унията, и ролята на климата
121
12
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Eли Ако Господ наказваше за пълни измислици ти вече нямаше да си жива.
120
0
 
15
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Освен нефтодобива, всичко останало е в частни ръце, та това му е социалистическото на Мадуро.А това, че работи против САЩ, е опит да работи за своята държава.А пък един друг опитваше да се бори с вятърни мелници........Доларът е все още всесилен!
119
1
 
23
 
! Отговори
А ТУК преди 5 години
До Алооу ей!ДВА МИЛИОНА СА В ГРОБИЩАТА И 2 МИЛИОНА СЕ ЕВАКУИРАХА.....КАКВИ СОЦИАЛИСТИ БЪЛНУВАШ БЕ--НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ ТВОЯ БОКО Е НАЙ-МРАЗЕНИЯТ ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ...
118
1
 
28
 
! Отговори
Eли преди 5 години
Бай дъ уей, като погледнем инвестициите във Венецуела, САЩ и Британия са най-големите инвеститори. Прословутата "Голдман Сакс". Следват Китай, и Русия 17 милиарда.Дали Мадура, спрямо Чавес е слаб? Няма спор.Но забележете, 20 милиона долара ще отпуснат САЩ на някакъв говорител на Парламент?А защо демократичните САЩ не махнат икономическите санкции, за да просперира Венецуела?Гладът и геноцид наложен от САЩ?А с какво изнудиха БГ, доклади от ЦРУ да купим ф16 още от 2005?Бандити, кой, САЩ?
117
2
 
25
 
! Отговори
До Ха преди 5 години
Не е чак толкова просто, разбирам и подкрепям справедливото Ви отношение.Но не забравяйте, че в Германия има окупационни войски на САЩ.Факт, ти да видиш, Русия даде свобода на И. Е., но САЩ са "демократи".Жестока ирония, до ден днешен се подписва Канцлер АКТ, и Германия се третира като победена държава - само от САЩ, включително и златният резерв.Ф-я, Русия, Бритън се отказаха от подобен унизителен акт спрямо Г-я, но САЩ държат кокала, хиената САЩ е демократична, защоСАЩ БАНДИТИ!