Венецуелски генерал призна Гуайдо за временен президент

Готов съм да изпълнявам заповедите му, заяви Франсиско Родригес
Обновена: 2 фев 2019 17:35 | 2 фев 2019 17:30, Анисия Иванова
266
Венецуелски генерал призна Гуайдо за временен президент
Снимка: БТА

Генерал от венецуелските военновъздушни сили обяви днес, че признава опозиционния лидер Хуан Гуайдо за временен президент на страната, съобщиха световните агенции.

"Днес с гордост на патриот и демократ съобщавам, че не признавам диктаторската власт на Николас Мадуро и признавам депутата Хуан Гуайдо за изпълняващ длъжността президент на Венецуела, и съм готов да изпълнявам неговите заповеди", посочва генерал Франсиско Естебан Янес Родригес във видеозапис, разпространен в Туитър и цитиран от Франс прес и ТАСС.

Генералът, който е началник на стратегическото планиране във ВВС, призовава и други военни да последват примера му, предаде Ройтерс.

Командването на венецуелските ВВС обвини генерала в предателство, в съобщение в Туитър.
Генерал Франсиско Янес е първият генерал на активна служба, който признава Гуайдо откакто той се самопровъзгласи за временен президент на 23 януари, отбелязва агенцията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
26
 
12
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
Сирия беше нападната от терористи изпратени от запада,Русия и Иран са там по покана на законната власт и спасиха страната от ограбване и разпад.Момче сменяй дрогата, че коня отидЕ у рЯката! Руските ташунковци, могат само да РУШАТ и нищо повече! Избиха цял хиляден град - Алепо - всичко терористи! Ако не бяхте жалки, щяхте да сте смешни!
56
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еви го Мадуро. Този път ние сме на страната на агресора УСА.
55
0
 
8
 
! Отговори
до 68 преди 5 години
.....ЗАЩОТО МАНУШЕВ Е НУЖЕН ЗА АРМИЯТА..........бре бре как ли ще е нужен ефин пенсиониран Адмирал, бил първо зам областен на Варна и след това депутатин че и до сега.
54
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един генерал купиха и вече всичко е наред?Същият този е бил връзката със САЩ при свалянето на Дилма Русев в Бразилия.САЩ си правят каквото си искат с Южна Америка. Особено в държави богати с природни ресурси.
53
4
 
21
 
! Отговори
до 77 преди 5 години
следвсщият изритан е Порошенко приятел и то звучно от украинците не с манипулации
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По улиците на Каракас вече потичат реки от мед и масло.
51
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗАЩО СВЕТОВНИТЕ АГЕНЦИИ НЕ СЪОБЩАВАТ ЗА МНОГО МИЛИОННИЯ МИТИНГ В ПОДКРЕПА НА ЗАКОННИЯ ПРЕЗИДЕНТ НИКОЛАС МАДУРО, КОЙТО ТЕЧЕ В МОМЕНТА? ЗАЩО НЯМА КАДРИ ОТ ТОЗИ МИТИНГ? ЗАЩО НЯМА ПОНЕ ЕДНА ДУМА?
50
3
 
18
 
! Отговори
до Товае истината преди 5 години
ако не си разбрал Мексико не признава тез ново назначилите се
49
24
 
5
 
! Отговори
Импийчмънт преди 5 години
И Румен Радев го чака импийчмънт за неспазване на конституцията на Б-я !
48
20
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДИКТАТОР МАДУРО СПАСЕНИЕ ИМА САМО АКО ИЗБЯГА В БКП РУСИЯ!
47
2
 
9
 
! Отговори
до66 преди 5 години
за коя армия е нужен Манушев, той вече беше пенсионер депутат гербаджия от две години зарязал армията. тоест флота. А и дори да кажем че е нужен на армията а и точно като президент главнокомадващ ще е най полезен, нещо се опетла в приказките си от незнание как да се оправдаеш.
46
12
 
4
 
! Отговори
Товае истината преди 5 години
САЩ ако ограбват няма мексико и всички страни да търчят към САЩ.Едвам гн Тръмп ги възпира.За това си затворете еб....е си уста.Цялата истина е че от цял свят народа замина на работа на запад.Какво доказателство искате от това по голямо.Само червените готовери драпат против ГЕРБ за власта защото знаят като преди ще забогатяват без работа а народа ще бачка.Ще духате супата и ще държите със нинова на гн Борисов шлифера.
45
2
 
11
 
! Отговори
шаш преди 5 години
До до Hafen der WahrheiОтказвам да споря с промити мозъци,няма смисъл.....
44
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три колиби хора подкрепят США.
43
10
 
8
 
! Отговори
до Hafen der Wahrhei преди 5 години
абе ти дрогиран ли си, Русия влезе в сирия когато гражданската война беше в апогея си и Асад беше на кантар. Какви смешни примети ми давсш със Сирия.
42
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гуайдо да обяви Хитлери Килтън за президент на САЩ.
41
6
 
17
 
! Отговори
ехо от къде падаш преди 5 години
До Hafen der WahrheitСирия беше нападната от терористи изпратени от запада,Русия и Иран са там по покана на законната власт и спасиха страната от ограбване и разпад.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ти пишештия стещу Радев, питах те, ще не излязохте с адмирал Манушев за президент, щото ББ не може да допусне друг генерал в случая адмирал да го засенчи. Еми там ви е проблема в комплексите герберски и доверяване на подмазващи ви се социологически агенции.
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цар Долар не си поплюва. Ако не вярвате, питайте Орешарски как е. Той май добре се спазари за Южен Поток. Оправи си и внуците.
38
8
 
18
 
! Отговори
ей отрепки преди 5 години
До РЕШЕТНИКОВРадев беше избран от разумната част на Българския народ,запомнете това извратени *** и стига писахте лжи и глупости за Българския Президент.