Хилгермисен: Германският град, който не иска имена на улиците!

60% от жителите на градчето отхвърлиха предложението
4 фев 2019 21:30,
14
Хилгермисен: Германският град, който не иска имена на улиците!
Снимка: Pixabay

Жителите на малкия германски град Хилгермисен, между Бремен и Хановер, категорично отказаха плана на местните власти да въведат... имена на улиците.

В неделя в градчето се проведе референдум ои 69% от 1282-та жители на Хилгермисен с право на глас дадоха своя глас. От тях 60% отхвърлиха предложението да се въведат имена на улиците.

Стотиците домове в Хилгермисен в момента са обозначени само и единствено с номера и жителите дават пощенския си адрес само с име на град и... номер на къщата.

През миналата година местния общински съвет прие предложение да се въведат имена на улиците, за да стане по-лесно откриването на адреси в Хилгермисен.

Защитниците на въвеждането на адреси посочиха, че пощенските и куриерски компании, както и гости на градчето често имат проблеми с намирането на крайната си цел, защото поредните номера на къщи не винаги са една до друга.

"Има някои номера, които са на поне 3 километра един от друг", казва пред Deutsche Welle Арне Рьорс, който подкрепя въвеждането на имена на улици.

Местната управа дори наела екип от университета в Оснабрюк, който да изучи проблемите с достъпа, пише германското издание Der Spiegel.

Местните държат на статуквото

Жителите на града обаче не са ентусиазирани от идеята, прокарана още през 2013 г. Те дори почват петиция и събират стотици подписи в защита на сегашното положение.

Обществената телевизия NDR съобщи, че някои от жителите коментирали, че атмосферата между двата лагера била напрегната в дните преди вота.

Резултатът от референдума е обвързващ за местните власти за бъдещите две години.

Въпреки че официално нямат имена, някои улици имат свои умалителни и неофициални имена, включително Бакервег (Пъят на пекаря), доста популярно име за улици в германските градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в България референдум за нещо кога?
9
5
 
2
 
! Отговори
Онлайн-шоп вГермания преди 5 години
Имам често проблеми с адреси без пощенски код и пр. Системата не може да печата фактури и др.
8
4
 
6
 
! Отговори
Додо преди 5 години
ОК, печелиш наградата за неновина на деня с тази "публикация"!
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Дето хората се познават...Така беше и през доброто старо време. После наименоваха улиците и нашата се казваше Ветрен. Татко се усмихваше и казваше, че комунистите от селото искали да напомнят нна земеделците за злата участ на Ал. Стамболийскии. Ако някой си спомня, земеделците бяха опозиция на комунистите, но след Девети комунистите си правеха каквото си пожелаят. Та така, давайки имена на улиците може да породи спорове с някои имена.А времената и партиите се менят. Така че номера само.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИ като ти ги дадат ГПС координати с какво ще ги намираш толкова лесно? С телефон? С Навигация? В такъв случай е все тая имената какви ще са. Я дай на някой на 65г да ти намери нещо по ГПС координати с телефон... Шъ имаш да чакаш
5
1
 
17
 
! Отговори
Грухтос Бомбастични преди 5 години
Както се казва.... да ви имам проблемите!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждал съм българско село, в което улица 1,3,5 се пресичат с 2,4 и т.н.А в Гърция има села, където няма адрес и пишеш само името на получателя, щото там всички се познават
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Вземи прочети статията ...
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хилгерманистан да ви кръстят.
1
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това със имената на улиците си доста тъпо. Някаква отживелица останала от едно време.Мнго по добре е просто да има номер на улицата и нормер на адреса. Даже тези номера може така да се направят че означават GPS кординатите ли разстоянието от някаква отправна точка. Така всичко ще се намира супер лесно дори и без карта.