Ромите били пенсионер - рецидивисти

Единият от двамата е излязъл от затвора едва преди 5 дни
Обновена: 4 фев 2019 10:24 | 4 фев 2019 09:25, Камелия Цветанова
111
Ромите били пенсионер - рецидивисти
Снимка: bTV

Пореден случай на агресия над възрастен човек, този път в Казанлък – 77-годишен мъж бе нападнат и бит посред бял ден, докато се връщал от магазина. Освен покупките нападателите взели мобилния телефон и всички пари на човека – около 100 лева.

Още по темата
Около 13 ч. по обед вчера 77-годишният Димитър Димитров се прибирал от магазина с покупки. За по-напряко решил да прекоси през жп линията, при което е бил нападнат.

Мъжът бил ритан и удрян.

"Взеха ми телефона, парите, претърсиха ми всичко. Прибраха всичко и си тръгнаха, мен ме оставиха, виках за помощ, но кой ще ме чуе”, разказа Димитров пред bTV.

Възрастният човек успял да се изправи и някак стигнал до първите блокове зад  жп линията.

Хора от блока му донесли вода, обадили се в полицията и на мобилния оператор, за да спрат откраднатия телефон. 
Нападателите са задържани. Пред полицията двамата мъже разказали, че седнали да хапнат и пийнат край релсите, но парите им свършили. В тях са открити крадените вещи и поделените помежду им общо 100 лева, които задигнали от Димитър.  

А жертвата им е с пукната кост на носа.

"Не вярвам нормален човек да се чувства сигурен в България. Уж има закони, само че това малцинство си прави каквото си иска. И ако има държавност, трябва да ги усмирят”, заяви той.

И двамата извършители са рецидивисти. Единият от тях е излязъл от затвора преди 5 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
8
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Защо няма снимки на престъпниците, а на потърпевшия има!?!?........Тази сутрин ги даваха и двамата по Нова! Единия е доста тъмен(видимо ром), а другия бял приличаше на българин!
22
1
 
19
 
! Отговори
Ако имахме закон преди 5 години
като в САЩ - след третата присъда за еднотипни престъпления да се влиза в затвора доживот или за минимум 25 г. - тези нямаше да вилнеят.Задължително трябва да се приеме такъв закон и престъпленията ще намалеят с 80% (толкова се извършват у нас от индийци-рецидивисти). Но трябва да има и добавка - не да "лежат" и ние да ги храним, а да работят. Колкото изработи, толкова ще яде!Ако има деца, от изработеното от него първо ще се отчислява за издръжка на децата му, а за него каквото остане.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо рецидивисти са на свобода?! Явно няма съд, който да ги постави на мястото им. След като полицията ги арестува после трябва да се приложат всички наказания, съответстващи на престъпленията, които са извършили.Къде е съдът да въздаде справедливост?
20
0
 
25
 
! Отговори
Ина преди 5 години
Защо няма снимки на престъпниците, а на потърпевшия има!?!?
19
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
а полицията къде е, а МВР къде е и като ги затворите във временния арест да им скъсате обувките от бой, така че да не излязат живи или и двете ръце до лакътя
18
2
 
3
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
у секи джоб колт и джепане без ограничениеда гласуваме бракя
17
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КрайАко не беше гласувал за Орешарски, който съсипа България сега щеше да има държава и тук!
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има бърз и ефективен начин за справяне с престъпниците, но политиците не го прилагат.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извергите да платят всички разходи по лечението на човека и да бъдат съдени незабавно! Ако кажат, че нямат пари - да ги изработят в затвора и да не бъдат пускани на свобода никога!
14
19
 
4
 
! Отговори
Анджолито преди 5 години
ава като гогледам ништому нйиама на пансионера вааа
13
2
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
За съжаление, достоверен. Не знам защо масовката продължаваме да живеем с илюзията за безопасност на улицата или където и да било. Подобни "улеснения" вече излизат скъпо. В момента положението е такова, че е по-безопасно да влезеш в някоя ромска махала, отколкото да се разхождаш там, където се извъшват набезите и кражбите.
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От вчера нито едно изказване по въпроса от страна на политици. Те неглижират този и много подобни случаи. Какви мерки ще бъдат взети срещу тези насилници за всеки един случай конкретно????
11
2
 
47
 
! Отговори
Край преди 5 години
Не напразно Борисов не се произнася по този въпрос. Той иска българите да търпят за да може да вървят метрото, магистралите и къщичките за гости. Там са парите и това искат от него началниците му.
10
0
 
39
 
! Отговори
Край преди 5 години
България или трябва да промени ЕС заедно с Румъния и Унгария, които имат същия проблем в по-малка степен или трябва да излезем от ЕС. Със сегашната тенденция до 30г. българите ще сме приключили.
9
1
 
35
 
! Отговори
Край преди 5 години
Това в Турция е невъзможно да стане. И там има подобни хора и даже са повече но има държава. България ???
8
1
 
48
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Криворазбраната демокрация до това води. Ние не сме за Европейски ценности. Ние сме за третия свят. На нас ни трябва трудово-възпитателни училища, лагери за принудителен труд и СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ задължително.
7
1
 
34
 
! Отговори
Край преди 5 години
Докато България е в ЕС няма решение на този вид престъпност. Тези хора затвор и глоба не ги стряскат - наказанията които могат да ги стреснат в ЕС са забранени.Щом искаме социалните помощи на ЕС /магистрали, метро, къщички за гости и субсидии за зърнарите/ ще трябва да свикваме.
6
2
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Що за коментар???
5
2
 
11
 
! Отговори
Papi преди 5 години
Каква държава... Какви роми... Какви българи идват избори и Вие някакви закони ....
4
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само бой да е българите до като даде парите ....