"Инсп. Иванов" всеки ден лъже поне един в София

Според СДВР измамниците се обаждат и от съседна Румъния
23
"Инсп. Иванов" всеки ден лъже поне един в София
Снимка: архив, Ройтерс

Всеки ден има поне по една жертва на телефонни измамници в София.

Това означава, че има увеличаваща се тенденция от началото на годината, каза Иво Величков от столичната полиция на брифинг.

Още по темата
Разследващите обаче трудно стигат до високите нива на тези схеми, предимно са заловени "мулета".

Истинските организатори не са в София, посочи Величков и дори допусна, че обаждания се генерират и от Румъния, предаде БТА.

При последната крупна измама преди дни архитект на над 70 години в София дал над 90 хиляди лева и златни накити. Схемата отново била с обаждане от мним полицай.

Архитектът получил много обаждания - първо на домашния телефон, после на мобилния.

Няколко дни по-късно се усетил, едва след като гледал репортаж по подобна тема. Разказал на полицаите, че оставил парите в градинка до Транспортна болница в София.


23
Още от САЩ
7-годишно дете убито, защото не помни цитати от Библията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Това трябва да се на преди 1 седмица
1. Уеднаквяват законодателството във всички страни за регистраци я на СИМ карти.Една карта,втората се договаря специално ако е нужна ! Специален режим за СИМ карти за безработни .
2. Променят законодателството така ,че производителите на телефони ,заедно ГСМ операторите въвеждат повече техника за локация на телефона.
16
0
 
4
 
! Отговори
VoiceRecording преди 1 седмица
Има едно копченце на всички по-нови телефони, използвайте го по предназначение. Сласовото разпознаване е много лесно след това.
Инспектор Инч Хай.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ей така и не излезе един отговорен полицай по средствата за масова информация да обясни ,че полицията не работи така.Толкова ли е сложно и скъпо да се направи един 2 минутен клип о да се върти между турските сериали.
14
0
 
16
 
! Отговори
B преди 1 седмица
Бяха ми звъняли преди година ,проверих номера в гугъл и попаднах на форум с тема от преди 3 години в която имаше около 250 коментара оплакващи се от този номер,подадени жалби и тн . Стана ми интересно как от толкова време има оплаквания от точно посочен номер и естествено нищо не е направено.
13
2
 
7
 
! Отговори
тцтц преди 1 седмица
да ви призная обадиха ми се ало измамници преди месец и изгорях със цяло състояние - схемата е познатата питаха ме имам ли пари да отърва внучето дето се забъркало в некви истории блъснало човек незнам си к'во си ...ами повярвах им ама аз нямам пари и им казах "нямам пари имам суджуци всичко съм похарчил за суджук" а те казаха добре и суджук става хвърляй през терасата и така изгорях със 100 суджука ...за какво са им за кого са им незная :)))
12
0
 
18
 
! Отговори
хехех преди 1 седмица
не да се замислям вече съм почти сигурен на 99% че ало измамниците са проект на службите и се отчитат където трябва на нечия партийна каса - също както мутрите застрахователи едно време измъкваха пари от позамогналите се българи и ДС и службите всички са знаели за това и са ги покривали , неможе да успяват да изловят куп дребни нарко дилъри - доста изобретателни с прима карти на чужди имена - всичките дилърчета са изловени и картотекирани а ало измамниците да немогат!
11
0
 
13
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 седмица
Замислям се вече ?
Дали ДАНС и Полицията имат Пръст в тези Обири ?
Добре организирано е - като от Държавни Служители .
Не може да са роми с 8 клас .
10
0
 
8
 
! Отговори
Както преди 1 седмица
И писмен сигнал. С подробности за заплахите в полицията. На вашето копие да ви сложат входящ номер и после в медиите. Телефонните терористи със зелен цвят притежават семейните ви данни. Заплашват с насилие и убийства. Не им се плашете. Има кой да ви помогне. Дори в полицията има един-двама честни.
9
0
 
21
 
! Отговори
Инспекторите преди 1 седмица
Са зелени на цвят и живеят във Ветово и Горна Оряховица. В комбина са с истинските инспектори и комисари, а в замяна на това да не ги гонят осигуряват гласове на две от партиите - една с лидер пиян философ, а другата с лидер зеленчукова култура. Обажданията са от Румъния, затова не вдигайте на номера с 004...и т.н. Въобще пазете си родителите - тази мафия и подкрепяна от ченгетата и знаят всичко за вас. Не се връзвайте. Не се поддавайте на заплахи. Ако ви заплашват - веднага сигнал на 112
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
старческа деменция и оглупяване
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
60 000 полицай
6
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 1 седмица
В някои дни успявам да излъжа и само половин човек.
Ваш: инспектор. Иванов
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Със пенсията давайте на старите хора бележка с надпис "Не давайте пари на непознат" и изисквайте бележката при получаване на следващата пенсия. Тка ще имат време да си я четат цял месец.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знам точно колко трябва да си прост за да се вържеш на схема, която влиза в новините всеки ден.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може да е архитект,ама рано е изкукуригал.Язък му за дипломата.
2
0
 
6
 
! Отговори
Вица, на- Мечо .. преди 1 седмица
една снаха се скарала на своят свекър да се забърсва като посещава тоалетната и тогава свекърът влязъл в тоалетната и без да иска се оцапал и замахнал с ръка да очисти ръката си но се ударил в тухлите без да иска лапнал ръката си за да се предпази от болката и тогава си рекъл така накараме да изям шоколада тая снаха
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
някъде пише ли се човек пише ли някъде за човек който е стъпил в дупка някой човек който е стъпил в дупка