GSM апаши цял месец убеждаваха дядо: Дай 100 000 лева. Успяха!

Все пак полицията успя да залови посреддните и поръчителя
31 яну 2019 16:30,
45
GSM апаши цял месец убеждаваха дядо: Дай 100 000 лева. Успяха!
Снимка: архив "Булфото"

Служители на сектор "Измами", и СДВР разкриха телефонна измама, осъществявана почти цял месец.

Още по темата

Измамниците получили рекордната сума от над 100 000 лева, в периода от 8 до 10 януари, от 71-годишен мъж.

След това те убедили мъжа да продаде недвижим имот и да им предаде сумата от продажбата, като това трябвало да стане на 30 януари.

Тогава обаче полицията провела операция, при която са задържани двама куриери - мъж на 61 години, с крими регистрации и дъщеря му, на 33 години.

При претърсвания са намерени и иззети парите, предмет на престъпното посегателство, мобилни телефони и СИМ-карти, които имат отношение към престъпната им дейност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Нонстрадамус преди 5 години
Тя и простотията по хората "ходи"....
35
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
А полицията ги взела. Дано дядото да доживее да му ги върнат. Те са "веществено доказателство" а делата се точат с години....
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имал - дал!
33
2
 
9
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Няма нищо случайно! Човек (разузнавач) предава информация към тези ало измамници, дали от болниците, дали от социалните, нямам идея от къде взимат инфото - НО НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО!
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До info.info------А смяташ ли че е случайно, ало измамници да попадат все на стари и психически нестабилни пенсионери. И все разполагащи с пари в брой/случайност/ или имоти за продаване . Как един път пък не се обадиха на млади хора или бедни или някой полицай или политик ? Случайност.... надали . Замисли се и ще получиш отговор на въпроса си .
31
1
 
4
 
! Отговори
чоека преди 5 години
"МВР е било измамено от телефонни измамници" Измамниците се представили за престъпници с молба да се предадат, но им е било отказано да бъдат арестувани в единия от задържаните е намерено медицинско за заболяване от клаустрофобия около китките и не е било възможно да му сложат белезници. Криминалните лица не се отказали като единия от тях демонстративно ограбил неговия съучастник, в отговор на което полицаите взели за заложник техен колега и настояли ало-*** да напуснат РПУто усмихвайки се.
30
3
 
13
 
! Отговори
info.info преди 5 години
Само аз ли съм гледал филма където, като хванаха куриерите и после ги оставиха да ги отведат и до идеиниците на схемата. Как така нащо МВР хваща куриерите, ами тези които прибират парите, какво става с тях? После на пресконференции обяснят за борбата с престъпността. Като при бракониерите все им хващат мрежите и капаните за раци и как пък веднъж не хванаха тези къде ги слагат? Трябва да се направи мълчалив протест пред РПУтата, ама не хората а некадърниците от МВР да мълчат!
29
2
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Как е възможно да има толкова наивни хора,които се хващат на въдицата ?!?! Никой не им е виновен !
28
7
 
22
 
! Отговори
Бабичка преди 5 години
Как не познавам нито една баба или дядо, които могат да извадят/изтеглят 1000 лева. Май, непрекъснато се внушава на младите и работещите, че пенсионерите си гледат кефа, за да се създава напрежение и омраза между поколенията. Един от конфликтите, изкуствено създаван от медиите. А бе, ***, това са вашите бащи и майки! Срещу тях ли настройвате младите? 😢😢😢
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 70% от нашенците притежават недвижими имоти.Има и хора с пари. 100 000 лв са страшно много от гледната точка на млад човек, който няма и 10 г. трудов стаж и заплатата му е ниска. Но има и такива, които 20-25 г. са работили в чужбина и имат спестявания. Други са имали бизнес у нас, през активната част от живота си и са заделили пари. Други пък са продали недвижими имотиЗащо е сам, дали има наследници, дали мошениците са го познавали, какво са му казали - това чакаме да ни кажат журналистите
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много общо е разказано.С какви аргументи са го убедили да им даде 100 000 лв?Как след това са го убедили да продаде недвижим имот?
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейк нюз.
24
5
 
18
 
! Отговори
хех преди 5 години
тея ало измамници бочко така и не ги излови или не поиска , а едва ли е толкова сложно , просто искат да оберът останалите спестявания у населението , по легален начин нестава вече евросъюзи закони и затва групички ало измамници осмукаха всичко от старци и събирали и стискали с години и етоо държавата процъфтява кредитните фирми се множът европарите се източват нахвърля се асвалт тук там за една магистралка и отчитаме дейност няма как ама и това ще свършиии
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избори идат, време да поразмърдаме толупите, че да се появи някоя добра новина....Друго си е да изкараш някой герой, защото е направил това, за което му плащат - изпълнил си е задълженията...
22
4
 
6
 
! Отговори
kiki преди 5 години
фейк!
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОБ ЗА ВСИЧКИ СВЪРЗАНИ С МУЛТИГРУП И ЦЕЛИТЕ ИМ СЕМЕЙСТВА !
20
1
 
17
 
! Отговори
бабаталче преди 5 години
До zeusКъде е този дядо(младеж)със 100 бона!Може ли да е балък на 71 год.?Той е съвременен човек,образован.На "бабите" трябва той,не на апашите...толкова ли не са го надушили "бабите"
19
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както измаменият така и измамниците са от електората на Боко.Първият щото Тиквата щял да го пази а вторите щото при Тиквуня се краденай-добре.Ашкулсун бе мат'риала.Кажи му българин и не го обиждай повече.
18
1
 
24
 
! Отговори
Може би : преди 5 години
ЕСЕ ?!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 6В истинските новини не фигурират правописни и пунктуационни грешки, но то трябва самият ти да не си вдлъбнат и да имаш образование, за да ги забележиш. Което явно нямаш. :)