Два избити зъба по време на разходка в центъра на София... Хомофоб преби жена гей

Да не съм те видял повече тук, изсъскал нападателят
13 фев 2019 08:50, Александър Попов
585
Два избити зъба по време на разходка в центъра на София... Хомофоб преби жена гей
Кадър: Нова тв

Една неделна разходка в центъра на София се превръща в кошмар за Галя Петкова, а кошмарът завършва в полицията. С оплакване от побой срещу неизвестен извършител. Така изглежда чисто статистически поредното престъпление от омраза. Всъщност статистика за престъпления, породени от хомофобия няма, защото в Наказателния кодекс такива не съществуват.

Жената гей е ударена от непознат мъж, с когото се разминала - безмълвно от нейна страна, с подмятане - от негова. Обижда я, тя го подминава, но той я настига, за да "раздаде правосъдие". Напада я и избива два зъба.

"Вървях си по тротоара, чух стъпки зад гърба си, и в момента, в който се обърнах, усетих удар в устата. Каза ми: "Да не съм те видял повече в района", обърна се и избяга. Всичко стана толкова бързо, че дори не извиках, изплюх си зъбите", разказва Галя пред Нова тв.

Нападателят изглеждал нормално, около 40-годишен. Тя се надява камерите наоколо да са го уловили, защото бил об;ечен с яркочервена блуза. Не приличал нито на скинар, нито на футболен фен. Две групи, които най-често са замесени в подобни случаи. Или поне са сочени с пръст.

Галя е подала жалба в полицията за нападението. Тъй като в Наказателния кодекс няма текст за нападение по хомофобски подбуди, случаят може да бъде квалифициран като телесна повреда. И въпреки че щетата е трайна и тежка, формално може да не се окаже така.

"От "Съдебна медицина" ми казаха, че това се води лека телесна повреда, защото, за да е средна, трябва да са напълно здрави зъби, без кариеси. Пълен абсурд, как ще разберат дали зъбите на тротоара са били здрави?", обяснява Петкова. А експертизите здрави ли са били избитите зъби още не са готови. Нападателят не е открит.

"Винаги съм вярвала, че българите не са хомофоби. Явно съм била наивна и романтична", споделя разочарованието си Галя.

Организациите, които защитават правата на хората с различна сексуална ориентация, правят свои анонимни допитвания, от които излиза, че 20% от споделилите опита си са били жертва на физическо насилие. Нападенията са извършени предимно на обществени места.

Драстично по-висок е делът на хомосексуалните, които са били обект на заплахи онлайн или на обществени места - 70%. Много висок остава и процентът на хомофобските заплахи и тормоз в училище.

Според неофициалното проучване профилът на жертвата е мъж, гей, на възраст между 15 и 25 години. 98% от пострадалите не се оплакват в полицията, дори и ако са пострадали от побой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


585
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
1
 
2
 
! Отговори
Ати преди 5 години
Да не би пък, въпросният бияч хомофоб да е някой гей, който е помислил жената за свой конкурент?! Трябва да се изследва профила на този човек и причините за агресията му! Нормален човек не би тръгнал да бие някого, щото не го кефи.
380
0
 
3
 
! Отговори
Не съм хомофоб но: преди 5 години
Жена -гей? Някой може ли да ми обясни?
379
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пешо 384Хората правят такива предположения, защото се страхуват за децата си.Ти не знаеш ли, че много от тези хомосексуалните, си търсят партньор(к)и, като подмамват подрастващи. Не знам дали са и педофили, освен че са хомосексуални, но явно разчитат на това, че дете или пубертетче може по-лесно да бъде подлъгано.
378
2
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Какво е това ново понятие "жената ге-й"? Една жена не може да е ге-й, а може да е е лесбийк@. Ако някой е ге-й, пък трябва да е мъж. Ако пък си смени пола е транссексуален(а). Стигам до извода, че жената ге-й е някакво безполово същество с два избити зъба.
377
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може тая да е свалила или задявала жената или детето на някой нормален хетеросексуален.И той да я е бушонирал.Пак късмет можело е да я гръмне в тъмното никой нямаше да види.Те по принцип тия обратните се филмират много и може да лъже и да са и паднали зъбите от кофти наркотици.Щом Миролюба Бенатова и е душеприказчик значи е или ромка или лесбийка.Любовен тригълник?
376
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом Миролюба Бенатова е замесена всичко е ясно.
375
11
 
22
 
! Отговори
не е защото тя е гей преди 5 години
А защо трябва да мислим,че е била ударена само защото е обратна? Никъде не пише този да й е казал,че е гей и че я удря поради тази причина. Не защитавам мъжът дето я е ударил,ама тя да си помисли на кой е направила мръсно,този може да отмъщава заради приятел или роднина. Никой не си върви просто тъй из улицата и без мотив му чупят зъби. Ако са искали да я оберат е друго,ама в случая не е обир.
374
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е Галя собственика на Бара за женски ласки ул. Солунска 65, 1000 Центъра, София има и още два бара в София. След ОТКАЗА НА истанбулската конвенция зачестиха такива "ШЕДЪОВРИ". Миролюба Бенат я интервюра сещате се оная журналистка дето защитаваше Цар Киро за убийството на българчето момче в Катуница 2011.От както се появи тази ИК заваляха пари от НПО-ТА за такива "нападения" да се отразяват !
373
16
 
21
 
! Отговори
Таня преди 5 години
С подобни коментари не очаквайте нищо хубаво да се случи в България. Освен да се върнат сламените къщи и къпането два пъти в годината.
372
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашия квартален казва така:Ние сме цивилизована държава, ама и лютек си трябва в някой случаи.Каката си го е просила и си го намерила.И щом за всички е лека телесна повреда, защо за пед-али трябва да е средна?
371
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смърди на постановка.
370
10
 
37
 
! Отговори
деутериус преди 5 години
от дописката не се разбира по какъв начин нъсилника е разбрал, че е гей. И какво доказва, че е нападната заради половата си ориентация. Също така се опитват да ни внушат, че ако избият два зъба на който и да е друг българин присъдата ще е лека телесна повреда, но ако избитите зъби са на гей то присъдата трябва да е по-тежка. Това ми прилича на дискриминация.
369
12
 
37
 
! Отговори
NS преди 5 години
Заваляха коментарите на извратеняците веднага. Мога да ви кажа отново.Влезте тайно в някой от тези барове и ще видите че е пълно с непълнолетни момичета натискащи се с подобни изчадия. Те се правят на затворено общество но постояно развращават нови и нови попълнения. При мъжките *** е още по страшно! Ние ги наблюдаваме и когато Черното слънце изгрее отново ще настъпи и техният час...
368
7
 
9
 
! Отговори
До 314 и 321 преди 5 години
Кобри и девствени и недевствени сте вие аз си поря жени не харесвам жени кофи с десетки и стотици това ви е проблема на вас,че сте такива грозни и злобни кобри спинозни
367
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ок, не едобре че я е ударил, каквато ще да е, ама не ми се вярва да го е направил ей така без нищо. Или както казва тя обидил я, подминал, тя си замълчала, пък се върнал и и избил два зъба. Имало е някаква конфронтация 100%.
366
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро в тая държава всеки ще ходи с някакво оръжие и дори и мутрите няма да смеят да нападнт някой слаб мъж по-улицата без да има причина
365
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И докато подаде сигнал такива *** като тая марула ще опипат набързо детето ти!
364
13
 
29
 
! Отговори
убеден Хомофоб преди 5 години
Содом и Гомора - Европа и по-голямата част от "белия" свят - натикаха "основната градивна единица" на обществото - семейството - в ъгъла! То не бяха гейове , транссексуални, геронтофили , педофили, би и три сексуални...и каква ли не щеш ***! И тука - модерния и красив *** - и той ....."Барабар Петко с джендърите" ( да не е по-назад), пише ли пише за милата лесбийка - па после - що идвали араби , и афганци - ми господ си събира вересиите! Изовратените - нямат бъдеще!
363
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое точно не разбира средностатистическия българин? -че саморазправата, насилието, срещу хора по някакъв признак, е недопустима в едно цивилизовано общество. Ако тази жена е проявила "нездрав интерес към малолетни и непълнолетни" и това е забелязано от някой, следва да се подаде незабавно сигнал в полицията. Педофилията се преследва сериозно дори у нас. Дори да не ви се вярва.
362
8
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
страната на ЕСНАФИТЕ -поредното диказателство за страхливите от по различното .всичко мога да преживея у нас но комуникация със еснафи(90%)и ходене по не функциониращи изостанали институции не могаако съм на тази кака ще направя така че този да не мине повече от там