Дезертиране или спасение? Войници от Венецуела избягаха в Колумбия

По границата избухнаха сблъсъци
Обновена: 23 фев 2019 19:53 | 23 фев 2019 19:50, Красимир Ангелов
138
Дезертиране или спасение? Войници от Венецуела избягаха в Колумбия
Снимка: Reuters

Четирима венецуелски войници, охраняващи границата с Колумбия, дезертираха днес, а армията влезе в сблъсък с хора, настояващи да бъде допусната хуманитарна помощ в обхванатата от криза Венецуела, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо казва, че стотици хиляди хора в страната спешно се нуждаят от храна и лекарства, а президентът Николас Мадуро твърди, че хуманитарната операция е американски заговор за свалянето му от власт.

Трима от дезертиралите войници прекосиха моста "Симон Боливар", който свързва Венецуела с Колумбия, заяви говорител на колумбийските миграционни власти. Съобщава се, че войниците са използвали два танка, за да съборят гранична стена, при което е пострадал поне един човек. После четвърти войник се е предал на друг граничен мост, каза говорителят.

На границата войници влязоха в сблъсък с хора, чакащи пристигането на хуманитарната помощ и използваха срещу тях сълзотворен газ. Във венецуелския град Урена, на границата с Колумбия, хора хвърляха камъни по войниците, а голяма тълпа протестираше в подкрепа на хуманитарната помощ. Телевизия CNN съобщи, че са били чути изстрели, а някои хора са били ранени от гумени куршуми.

Предвижда се колумбийският президент Иван Дуке официално да постави началото на хуманитарните доставки, като предаде помощи на Гуайдо, когото десетки страни признават за временен президент на Венецуела.

Събитието трябва да се състои в колумбийския граничен град Кукута, в който са разположени около 600 тона храни, лекарства и санитарни принадлежности, идващи главно от САЩ.
Не е ясно как помощта ще бъде доставена, след като Венецуела затвори три гранични моста. Четвърти мост беше блокиран по-рано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"От десетилетия Русия под знамето на интернационализва и световната революция същност се стреми за възраждане на "великата" руска империя! Убийци! Циници!"--------Защото МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ НЕ ТЪРПЯТ КАДЪРНИТЕ ХОРА ПОНЕЖЕ ТЕ САМИТЕ СА КРАДЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ. ЗАЩОТО ДРУГАРЯ путин НЕ МОЖЕ ДА ПРЕГЛЪТНЕ КАК СССР ГО НАВРЯХМЕ В МИША ДУПКА И ГО РАЗБИХМЕ! ТОВА путин е САМО НАЧАЛОТО...
80
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цъкайте си "-"таварищ Путин пак си остава убиец от КГБ
79
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртите комунисти цъкат "-"....цъкайте - Мадуро ще го бутнем
78
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Николас Мадуро твърди, че хуманитарната операция е американски заговор за свалянето му от власт.С ТВЪРДЕНИЕТО ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ МУ ОТМЪКНЕ СКЪПОЦЕННОТО ТОРПЕДО ПУТИН УТРЕПА ПОСЛЕДНИТЕ МОРЯЦИ В КУРСК. ТОЯ ТИРАН СЕГА ВЪРТИ СЪЩАТА ПЛОЧА...
77
18
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НЕЗАБАВНА ИНТЕРВЕНЦИЯ НА САЩ, И ВЕНЕЦУЕЛСКИЯ ДИКТАТОР В ЗАТВОР.КОМУНИСТИ ПОСТАВЯНИ НА ВЛАСТ КРЕМЪСЛКИ ОФИЦЕР В КГБНЯМАТ МЯСТО НА ПЛАНЕТАТА
76
8
 
25
 
! Отговори
кики преди 5 години
браво на списателя на статията цялата Венецуелска армия дезертирала брейййй ами тя от 2 човекя ли е бре
75
22
 
13
 
! Отговори
я гледай... преди 5 години
Единственото положително качество на Мадуро е, че е два пъти по висок от Путин.
74
25
 
10
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Скоро ще има развръзка.Дали ще е тип "Кадафи" или "Янукович" - Мъдурото да избере.
73
3
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
До Анонимен 87 Хич не е болен Богомил, а ти се замисли за твоето здраве. Живей сега и работи за бъдещето. Миналото е останало в историята и няма да се върне. Помисли.
72
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко си е наред във Венецуела. Некви платени протестъри искат да свалят законния президент.☻"Шофьора " на рейс да вземе мерки и да ги изпозастреля до крак.Ама били гладни,.....Ми то лесно ли се строи социализъм
71
11
 
26
 
! Отговори
5656 преди 5 години
Четирима предатели- по малко. Да живее Мадуро. Венсеремос
70
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иде краят на голямото надуваемо Мадуро...
69
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трима !Ама на вас ви е простено !И вие хляб ядете и от улица Козяк -мляко нагъвате !
68
32
 
20
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До АнонименПреди 40 години ни разправяха, че Пиночет е фашист. Оказа се, че Пиночет е патриот, който успя да защити страната си от зависимостта от Куба и СССР! Даже охраната на Алиенде беше от кубинци? Защо? Каква работа имаха кубинците в Чили, в Ангола, във Мозамбик, в Боливия, в Никарагуа и сега във Венецуела? Каква? Свободно Чили днес е най-просперищата нация в Латинска Америка! За разлика от Куба и нейните сателити. Доказателство за обречената руска политика за възраждане на империята.
67
36
 
27
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
Защо не дават кадрите от границата на Венецуела, където наркокомунистите от Куба и Венецуела запалиха камионите с хуманитарна помощ, със захар, ориз, сухо мляко и лекарства за умиращите от глад и без лекарства венецуелци! Защо? Защо? Защо Нинова и Радев подклепят тези убийци? Убиха родината ни, сега убиват и други! Русия стои зад всичко това. От десетилетия Русия под знамето на интернационализва и световната революция същност се стреми за възраждане на "великата" руска империя! Убийци! Циници!
66
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп се оказа пич и хич няма да се церемони да му правят разни комунизми там.
65
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо икономически показатели и като стандарт на живот на населението Чили е бедна страма като България.
64
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е рекорд за Гинес. Държави като Венецуела и руската помийна яма имат петрол с който всичките им граждани могат да живеят като шейхове, но успяват да ги доведат до абсолютната мизерия. Комунизъм и малоумно население равно на бедност ако ще парите да са им в джоба.
63
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 74Чили е най-свободната и най-успешната латиноамериканска страна, прочистена от социалисти и комунисти благодарение на Пиночет. Ще минат поне 50 години преди новите поколения социалисти да успеят да я закопаят на дъното както венецуелските социалисти.
62
18
 
14
 
! Отговори
Антимъдов преди 5 години
Мадуро и някой висши военни са с окървавени ръце и знаят какво ще стане ако се стигне до сналянето им от власт--затова трудно се свалят диктатори без спец части инструктури и военна помощ от чужбина---народа с голи ръце без оръжие и без да е организиран и слипса на централно командване и логистика няма как да победи дори слаба армия ! Затова призиви като това са си вътрешни работи отговарят само на диктаторски държави който управляват и печелят избори по същия начин....