Берлин реши да лиши джихадисти от гражданство?

Бъдещият закон ще засяга бойците с двойно гражданстов
4 мар 2019 11:34,
19
Берлин реши да лиши джихадисти от гражданство?
Снимкa: Reuters, архив

Германското коалиционно правителство е постигнало съгласие за лишаването от гражданство на германски бойци от терористични групировки, макар че то няма да важи за бойци от "Ислямска държава" - германски граждани, които в момента са в плен в Сирия, предаде ДПА.

Бъдещият закон ще засяга бойци, навършили 18 години, които имат двойно гражданство, и няма да действа със задна дата, съобщиха късно снощи "Зюддойче цайтунг", Вестдойче рундфунк и Норддойче рундфунк.

Споразумението е било постигнато между министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер от ХДС на канцлера Меркел и министърката на правосъдието Катарина Барли от социалдемократите.

Двете партии бяха се догворили за мярката в коалиционното си споразумение в началото на миналата година, но планът така и не бе превърнат в закон, като ХДС обвиняваше Барли за забавянето.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тоя закон е направо мъртвороден!Че то всеки джихадист,който има мъничко ум в главата,ще хвърли втория си паспорт и ...няма проблеми!Само умствено кастрирани или *** могат да измислят такъв закон!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколко тези бойци на ИД къде пленени,че къде не,като някои са още в Сирия на терен,а някои са се измъкнали на друг терен самостоятелно под формата на бежанци,а други с помоща на командващия персонал замесени с участие в преврата с/у страната с фаза/гражданска война как интернационална лига са изтеглени настрани за други страни-терени в затишие и са с единствено гражданство-националност за участието си в групировка ИД за чието съществуване имат причастност отговорните страни щом са ги прибрали.
14
0
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Защото , за да се пише правилно са необходими знание и граматическа. култура.
13
0
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Разказно изречение завършващо с въпросителен знак. ЕФтините сензации на неграмотния журналист. Прочиташ статията и оставаш с неприятното усещане, че със заглавието са те излъгали да прочетеш нещо като нищо.
12
3
 
1
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Тия да връщат Берлин на поляците и да не се ослушват.
11
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Борянче, защо продължаваш да пишеш въпросителен знак след твърдение?
10
3
 
5
 
! Отговори
така е преди 5 години
До Анонимен 1Добре че Берлин ги прави тези войни,че иначе хората си мислят,че са американците!Скоро не съм срещал толкова интелигентност във форумите!
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да важи за бойци на ИД и няма да бъде прилагано със задна дата? Тогава не е никакъв бъдещ закон. Германците съвсем са оглупели. Докато не покажат нулева толерантност към джихадистите, простотиите из Европа ще продължават.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бъдещият закон ще засяга бойци, навършили 18 години, които имат двойно гражданство, и няма да действа със задна дата"На това му се казва симулиране на дейност, егати смешниците. ИД вече я няма и се е свила до размера на квартална банда, а немските паляци щели да лишават не сегашните, ами бъдещите терористи.
7
1
 
8
 
! Отговори
Точка преди 5 години
Германия докато приютява терористи и бежанци винаги ще има проблеми!То не става да седнеш в/у таралеж и гъзут да не реве.Германия има остра нужда от работна ръка и за това разчита на бежанци и на гладни българи и румънци.Само че всичко има начало и край.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На практика конструктивно решение не е постигнато; при най-стриктното спазване на разтегливите им "законови" норми отсега нататък ще ги трепят не чужди троглодити, а родни, "германски" поданици, както си им е обичаят в Англия и Франция - трето поколение "европейци".Впрочем, забелязва ли се изобщо, че в неолиберастките "псевдодемокрации" вече "няма" палеозойска престъпност и атентати? Преса "има", чадър върху нея - як, а кражби, кланета и стрелби - НЕ?А трольовците - нямало свобода на словото..
5
4
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Ще влязат в пътя Дойчовците. Търпение!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пишете предаде ДПА като всеки път копирате от сайта на БТА?
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не изпълниха задачата да победят Асад и Путин. Никакво гражданство за победените. Дадоха им пари, муниции, всичко. Даже гледаха отгоре от сателитите, как унищожават Палмира и си мълчаха, за да не пречат.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия си правят сметка за бъдещите джихадисти . обаче не мислит как да ограничат достъпа им в Европа.
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека бъде урок за всички останали, че Берлин ги използва във войните си и после ги изоставя.