Симеон II: Само баща ми се опълчи на Хитлер!

У нас има късопаметни и промити мозъци, смята бившият премиер
13 мар 2019 12:10, Нели Христова
308
Симеон II: Само баща ми се опълчи на Хитлер!
Снимка: Булфото

"Само баща ми като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер“, написа цар Симеон II в специално изявление на сайта си.  Той бе провокиран от критиките по негов адрес, тъй като не присъства на възпоменанието, посветено на спасяването на българските евреи, което се проведе в неделя в София.

Оказва се, че той е обиден, че името на  цар Борис ІІІ често е забравяно, когато се говори за спасяването на българските евреи.

"С болка и прискърбие констатирам за пореден път, че дори в кръговете на властта, а и в част от обществото, битуват късопаметни и промити мозъци, пише Симеон II. -  Ако приемем твърдението, че през годините 1935-1943 България е еднолично управлявана от Цар Борис ІІІ, то дали нашите евреи щяха да бъдат спасени без изричната воля на царя?

При наличието на неоспорими факти, документи и прочее, неспоменаването на името на Цар Борис ІІІ като определящ фактор за спасението, сочи за девалвация на настоящата ценностна система.

В деня, в който си прощаваме взаимно, разбира се, прощавам това невежество, но няма да забравя оскърблението към паметта на баща ми. През онези години само той като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер, за да опази нашите сънародници от еврейско потекло. Куражът му тогава, дори с риск за неговия живот, се признава и почита по света".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименкой те излъга че сме били "неутрални" бе?!?!?!България беше СЪЮЗНИК на Германия,но ВЪПРЕКИ това Борис НАИСТИНА се опъна на Хитлер!!!
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са спасявали евреи през ВСВ в България - обикновени граждани,депутати, православната църква,партизани,комунисти и вероятно и цар Борис 3.Цар Борис 3 не е бил лош управник,но Фердинад ни е вкарал в тотална катастрофа и орязване на маса територии с българско население.А кой е убил цар Борис 3 и до сега не се знае,знае се само,че е някой от запад,дали е немец или от някоя друга западна държава,кой знае.
154
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетет протокола за разпит на Бекерле,през 1945г. и ще видите колко и как се е опълчил баща му на Симчо и дали наистина сме били неутрални или сме оказвали съдействие с логистика и присъствие на наши войски в Югославия и Гърция!
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са спшасявали евриеи през ВСВ в България - обикновени граждани,депутати, православната църква,партизани,комунисти и вероятно и цар Борис 3.Цар Борис 3 не е бил лош управник,но Фердинад ни е вкарал в тотална катастрофа и орязване на маса територии с българско население.
152
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПОВЕЧЕ СА, МНОГО ПОВЕЧЕ СА! АКО СЛУШАМЕ МЕКЕРЕТО МИНДЖЕВ НАЙ-МАЛКО 10 - 15 МИЛОНА НЕВИННИ БЪЛГАРИ СА ИЗБИТИТЕ ......
151
8
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
абсолютно прав е Симеон!!!!!Не знам кой и как е провокирал недоволството му,но го разбирам напълно.Баща му-Борис,като Цар на българите /по онова време/ НАИСТИНА се противопостави на Хитлер и това му струваше живота...Но ние се славим като най-неблагодарното племе,така че не се учудвам на късопамието на някои..
150
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОБРЕ,ЧЕ Е БОЙКО НА ВЛАСТ,ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ,АКО БЕШЕ СТАНИШЕВ И КОРНЕЛИЯ,ЩЯХМЕ ДА ИГРАЕМЕ ВСИЧКИ КАЗАЧОК,НЯМА НАТО,НЯМА ЕВРОПА
149
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще ги спаси Борис като Хитлер щеше пак да ги изгори ако беше разбил СССР. Просто късмет че Хитлер почва да губи от СССР и е нямало време и после идват БКП.
148
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ И ЩЕ БЪДАТ ТЕРОРИСТИ С ТОВА СА ЗАКЪРМЕНИ И С ТОВА ЩЕ УМРАТ!
147
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До юбералесХитлер има заслуга, че ликвидира балканите, а царя е нула. Евреите се откупват като плащат на монархистите и гестапо и така се спасяват, но много бедни българи са избити от тайните царски служби и армията.
146
2
 
12
 
! Отговори
Честен преди 5 години
И съвсем честно:На 10.Септември.1944 г., партизаните в България наброявали многократни повече отколкото на 8.септември. На 11.Ноември.1989 г., наследниците на 10-то септемврийските партизани, масово се измъкнаха / като пръд*ня из *** /от редиците на БКП и станаха демократи. И строят-строят: кой 6 апартамента, кой къща в Халкидики, кой в Барселона ..Лилов нали каза: Ще строим капитализъм но НИЕ ще сме капиталистите другари!Е, прав е!
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеон 2.0 версия.
144
6
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
След 44 - България стана посткрепостна територия - управлявана от крадци на мандри, и внуците им!Днес - тя е държава със затихващи функции собственост на същите другарЕ!
143
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД ЦАРСКА БЪЛГАРИЯ КОМУНИСТИТЕ СА ИЗГЛОЗГАЛИ ВСИЧКО ОТ НАРОДА И СА УБИТИ НАД 500 000 НЕВИННИ ГРАЖДАНИ И НАД 200 000 ВЪЗМОЖНИ СЕЛЯНИ.
142
5
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До АнонименЦар Борис трети има голма заслуга за спасването на 50 000 евреи. Борис и стабилната българска войска имаха основна заслуга да не се отвори балкански фронт през 1943г. Същият се отвори в Италия. Иначе това би довело до стотици хиляди български жертви. А царската титла на Симеон не се сваля с референдуми от народа, а единствено и само от бог чрез БПЦ - такива са правилата в християнската религия.
141
9
 
12
 
! Отговори
Циник до Калеко преди 5 години
АлекоКолега , чета те редовно ... и с интерес! Имаш стил и железни аргументи ... за разлика от шумкарските унуки - които търчат след теб и те лаят , като талигарски маcтийки.България - окупирана от пияни руснаци...и предадена на най-долната, проста , и продажна прослойка - некадърници с партийни книжки!Докато победена Германия - стана 4та в света икономическа сила - България правеше конгреси на партията , дървени налъми, и плетени дамаджани! България е това което я направиха комунистите!
140
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е направил баща му и бащата на баща му няма значение.Единственото важно нещо е какво е направил той самият....Май нищо освен да играе комар и да се опитва да граби стари имоти които той си мисли, че му предналежат.
139
8
 
8
 
! Отговори
! преди 5 години
Симеон II: Само баща ми се опълчи на Хитлер!+++++++++++++++++++++++++++++++Прав е Симеон, без Борис българските евреи заминаваха по концлагерите.
138
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИТО ИЗЛЕЗЕ НАЙ-ДОБРИЯ ПОЛИТИК,ОПЪНА СЕ И НА ХИТЛЕР И НА СТАЛИНИСТИНСКИ РОДОЛЮБЕЦ
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО