Симеон II: Само баща ми се опълчи на Хитлер!

У нас има късопаметни и промити мозъци, смята бившият премиер
13 мар 2019 12:10, Нели Христова
308
Симеон II: Само баща ми се опълчи на Хитлер!
Снимка: Булфото

"Само баща ми като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер“, написа цар Симеон II в специално изявление на сайта си.  Той бе провокиран от критиките по негов адрес, тъй като не присъства на възпоменанието, посветено на спасяването на българските евреи, което се проведе в неделя в София.

Оказва се, че той е обиден, че името на  цар Борис ІІІ често е забравяно, когато се говори за спасяването на българските евреи.

"С болка и прискърбие констатирам за пореден път, че дори в кръговете на властта, а и в част от обществото, битуват късопаметни и промити мозъци, пише Симеон II. -  Ако приемем твърдението, че през годините 1935-1943 България е еднолично управлявана от Цар Борис ІІІ, то дали нашите евреи щяха да бъдат спасени без изричната воля на царя?

При наличието на неоспорими факти, документи и прочее, неспоменаването на името на Цар Борис ІІІ като определящ фактор за спасението, сочи за девалвация на настоящата ценностна система.

В деня, в който си прощаваме взаимно, разбира се, прощавам това невежество, но няма да забравя оскърблението към паметта на баща ми. През онези години само той като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер, за да опази нашите сънародници от еврейско потекло. Куражът му тогава, дори с риск за неговия живот, се признава и почита по света".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори за Южна Добруджа е съмнително колко е направил Борис, защото Сталин притиска румънците. За Македония и Тракия, САЩ и Англия бомбят България. След 1943 г. вече е късно защото САЩ правят и атомни бомби.
135
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 142По времето на великия марксист селянин и цъpвул Тодор Живков нямаше война но имаше купони за да изхранваме братята му окупатори от Русия.
134
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеон II: Само баща ми се опълчи на Хитлер!Не знам за баща ти как се е опълчил на Хитлер, но знам че ти се огъ3и на Русия и Путин за пари и имоти. А това се нарича пpocтитуция.
133
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПО ВРЕМЕТО НА ПРЕКРАСНОТО УПРАВЛЕНИЕ на Борис в България е имало купонна система. Щото трябва да храним немските войски, а за нас каквото остане.
132
5
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Докато е жив царя ,България реално не е влязла във войната.След смъртта на царя . Тогавашните гербераси са казали - Дайте да се надупим яко на силните на деля и да обявим война на САЩ и Англия щото те са далече . Тогава шев на надупените към силния на дена е бил Богдан Филов .А то където Богдан там и бойко . няма разлика дори в имената на герберасите ,ама тогава е имало народен съд ,а сега що няма ???
131
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДИ ДЕВЕТИ ХОРАТА СА СЕ БОРЕЛИ СРЕЩУ БЕДНОТИЯТА, ПОДТИСНИЧЕСТВОТО, ЗА СВОБОДА И ПО-ДОБЪР ЖИВОТ СРЕЩУ ЦАРСКИЯ НЕМСКИ НАТРАПЕН РЕЖИМ.
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да баща му дядо му и даже кучето му са правили нещо дори и да е било грешно. А той иска само.Симеон недоносничето ще бъде доста зъбът прякор принц защото той не е коронован и неможе да се нарича цар или трябва да го изписват "цар" .
129
2
 
17
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Категорично НЕ ПРИЗНАВАМ този кап**** за свой сънародник и още по-малко за цар. Натрапени от западните търгаши , на току ща освободилата се от турско робство България, неговите предци, са окупирали управлението. Те НЕ СА, ЕТНИЧЕСКИ българи. И спермазоид да се пръждосва извън родината ми. Стига е крал и обирал българските богатства.Вън!
128
9
 
9
 
! Отговори
Йоргос преди 5 години
В окупирана Гърция българските военни са извършвали по големи зверства от германците всичко още се помни...а цар Борис си е един фашист и съюзник на Хитлер...
127
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината драги мои, е, че кървавия реживм на цар Борис е бил много по-вреден за България от режима на комунистите после. Това е самата истина! Народа е празнувал освобождението си от фашизма и има запазени записи и филмови кадри оттогава. Затова и на референдума срещу манархията 96 процента от хората гласуват против монархията и Симеон НЯМА ДА МИ ГО НАРИЧАТЕ ЦАР, ЗАЩОТО НИЕ ИМАМЕ КАНСТИТУЦИЯ И ТЯ Е РЕПУБЛИКАНСКА КОНСТИТУЦИЯ. Фердинанд и Борес отмениха и царската конституция, Търновската и управл
126
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
заглавието е глупост , българия и германия са биле съюзници и не е имало никакво противопоставяне на царя а на народните маси ,стига сте ги величали тези престъпници , а тоя от снимката го изгонете от българия
125
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деди крадлив, на Хитлер се опълчи половината свят. Но не и баща ти.
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Борис, куриер на Трънския отряд, казваше, дано е жив човека, като ходех из Македония, след като царската войска влезе там, цялото население гледаше да ме предаде на властта, аз им обяснявах, че това не са българи а фашисти, и да почакат малко и ще видят като почнат да ги грабят. Мина малко време, отивам пак в Македония, а населението ми се радва и псува българската войска, вика, бай Боре, ама те ни вземат всичко за немците, младежите ги затварят, бият, някои не се връщат живи а в умрели.
123
13
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Прав е Симеон, без волята на баща му българските евреи заминаваха по концлагерите.
122
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борис терти е бил един хлъзгав,страхливец.Бил е подтиснат първо от баща си Фердинанд, после от пораженията,които е помнел в Баланските и ПСВ,и как тогава за кратко в БГ е обявена република,и е започнала гражданска война. Поради тези причини го е било страх САМ да поеме отговорност за изпращането на бг граждани от еврейски произход в лагерите. БПЦ, депутати,общестевници,и народопсихологията на бг са били против,и той също се е наложило дакаже НЕ. В беломорска Тракия и Македония прави обратното.
121
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ето ви го филма Нощните бдения на поп Вечерко. Този поп е живял в село Лешниковци, Трънско, а шеф на нелегалния околийски комитет на Отечествения фронт е бил един от най-богатите трънчани - Петър Месаков, снабдявал партизаните с дрехи, храна. И партизани са били само 40 процента комунисти, останалите са били от други партии, понеже много са обичали фашиския режим на Борис Немеца
120
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгледайте един филм по истински случай. Какво е било преди девети, по разказите на прословения партизански командир Славчо Трънски, държан в Белене от агента на ГЕШЕВ ТОДОР ЖИВКОВ. В Трънско и попа и кмета цялото население е било срещу режима и с партизаните. Ако Славчо Трънски беше начело на държавата а не Тошо Гешев, в България щеше да има демокрация, със сърбите федерация и обединени с Македония днес.
119
3
 
13
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Сигурно Царят Борис III е допринесъл за спасяването на евреите, защото е имал властта да откаже депортирането им от Северна и Средна България. Не трябва обаче да се забравя, че той е трябвало да бъде убеден в това от много български делегации от провинцията, които са се застъпили за сънародниците си с еврейско изповедание. Ако решението беше оставено само на него, нямаше кой да се гордее днес с него или сина му.
118
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царския регент Богдан Филов в дневника си - не ме е яд, че нашите са застреляли сто младежи от Струмица посред нощ, яд ме е че местното население е разбрало и сега излизат партизани. Това е кървавия царски режим, разстрелвал е по подозрения, за неправилно дишане.
117
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Хитлер се опълчи народа на Югославия и изкара един милион партизани. https://youtube/watch?v=s5i2ea1pWFAСрещу тях се биеха окупаторите на цар Борис и със зверствата си накараха българското население от Македония завинаги да намрази България. Това престъпление, обезбългаряването на Македония е дело на режима профашистки с фюрер Борис.