Руски космически кораб с тричленен екипаж се скачи с МКС

На 29 март две жени за пръв път излизат в открития космос
15 мар 2019 07:50, Елка Василева
65
Руски космически кораб с тричленен екипаж се скачи с МКС
Снимка: Reuters

Пилотираният руски космически кораб "Съюз МС-12" с нов екипаж на борда се скачи в автоматичен режим с Международната космическа станция (МКС), предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Корабът докара на МКС руския космонавт Алексей Овчинин и астронавтите от НАСА Ник Хейг и Кристина Кох, които ще останат на орбиталната станция 204 денонощия. Те се присъединяват към Ан Макклейн от НАСА, Олег Кононенко от Роскосмос и представителя на Канада Давид Сен-Жак.

Още по темата

Космонавтите ще проведат стотици експерименти в областта на биологията, биотехнологиите, физическите и природните науки.

На 29 март трябва за първи път в историята две жени да излязат в открития космос - това ще бъдат Кох и Макклейн.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
28
 
16
 
! Отговори
Гагарин аут преди 5 години
Руските ракети са допотопни, а Съюз е трабанта на космическите кораби. В Русия нищо не се развива, само играят ролята на евтини таксиметрови превози до МКС за пари от богати и развити държави като САЩ.
6
11
 
12
 
! Отговори
Козяк преди 5 години
Е тия как могат да правят такива уникални космически кораби, а иначе един смартфон не могат да а направят като хората. А върви ги разбери..
5
4
 
11
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Още навремето, с първото поколение орбитални станции Щатите имаха еквивалент на Салют, тяхната беше Skylab, но го изпуснаха и той изгоря. Решиха, че совалките са по-перспективни и се насочиха натам.
4
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 70 години САЩ така и не успяха да направят ракета, която да изведе хора в околоземна орбита. А навремето излъгах от онова киностудио, че били кацнали на Луната.Смех.
3
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали американците много велики - защо тогава не могат да си построят орбитална станция и космическа ракета, а ползват руски такива.
2
18
 
33
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
Ако не са руските двигатели за ракети, ония зад океана ще си летят само на сомолетчета, ама и те взеха да падат... страната на всички възможности... хахаха
1
3
 
22
 
! Отговори
Моркоф преди 5 години
Къде са коментарите?