САЩ и Канада с нови санкции срещу Москва

Русия да спазва териториалната цялост на Украйна, искат те
Обновена: 15 мар 2019 22:27 | 15 мар 2019 22:22, Анисия Иванова
55
САЩ и Канада с нови санкции срещу Москва
Сkимка: Reuters

САЩ, в съгласие с Европейския съюз, Австралия и Канада, днес наложиха нови санкции срещу руски физически и юридически лица заради "продължаването на агресията им" срещу Украйна, предаде Франс прес.

Санкционирани са шест физически лица и осем руски компании, сред които оръжейни компании. Те са включени в санкционния списък заради атаката срещу украински кораби в Керченския проток край Крим през ноември миналата година и заради подкрепата за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Сред санкционираните физически лица има четирима руски представители на националната служба за гранична охрана и на бреговата охрана, замесени в атаката срещу трите украински кораба в Керченския проток. Санкциите предвиждат замразяване на авоари и забрана за търгуване със санкционираните.

"Призоваваме Русия да върне на Украйна конфискуваните кораби и да освободи задържаните членове на екипажа и да спазва суверенитета и териториалната цялост на Украйна", се казва в изявление на Държавния департамент. Двадесетте и четирима украински моряци са в руски арест след инцидента в Керченския проток.

В изявлението на департамента се припомня, че откакто "Русия е започнала кампанията си на агресия срещу Украйна" и окупацията на полуостров Крим, САЩ и техните трансатлантически партньори "показаха твърдото си противопоставяне на незаконните руски дейности, в това число и атаката в Керченския проток".

Същевременно ТАСС съобщава, че Канада е внесла в списъка си с антируски санкции 114 физически лица и 15 компании. Агенцията се позовава на изявление на канадската външна министърка Кристия Фрийланд.

В частност под канадските санкции попадат ръководителят на руската държавна нефтена компания Роснефт Игор Сечин, ръководителят на банката ВТБ Андрей Костин, бизнесменът Игор Ротенберг, пълномощният представител на руския президент в Южния федерален окръг на Руската федерация Владимир Устинов и директорът на руската гвардия Росгвардия Виктор Золотов. В санкционния списък попадат и компаниите Туполев, МиГ и Сухой. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен до 17 преди 5 години
Ееее то си е друго да проведеш една стрелба по съученици, след това да изпозастреляш маса нород на някое мероприятие, да се дрогираш и да отидеш след това на гей парад. Това американците го могат най добре. Ееееееееей мисирка я се скрий че заради такива анали като теб нямаме държава.
19
8
 
36
 
! Отговори
до ха преди 5 години
руснаците правят ракети и като ги продадат взимат няколко милиарда и ще си внесат това което не правят. СЕГА САНКЦИИТЕ СА СРЕЩУ ТУПОЛЕВ , , МИГ , СУХОЙ ЗАЩОТО БОЙНГА Е В КРИЗА И МОЖЕ ДА ФАЛИРА
18
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДНР и ЛНР са самостоятелни републикидори русия не ги признава твоите "самостоятелни" републики :) Съсипаха си градовете и сега гладуват и газят из калта.
17
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Славянини кое и е силното на русия бе каскет омачкан? Могат да пият по кофа лосион ли?
16
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руски завинаги, ДНР и ЛНР са самостоятелни републики, те никога няма да се подчинят на хунтата в Киев........................Донбас, Донецк и Луганск са руски и ще останат руски!!!Скоро и 1/2 Украйна ще стане независима от фашистката хунта в Киев!!!
15
9
 
26
 
! Отговори
za Ukrajna преди 5 години
В Източна Украйна фашистите и бандеровците от Киев убиват руски деца, жени и мъже.................води се истинска война срещу руснаците............това се нарича геноцид и етническо причистване!!Така че лицемерните западняци да замълчат............защото те са виновни, те инсталираха Потрошенко в Киев.............това беше незаконен преврат!!
14
22
 
8
 
! Отговори
Ха... преди 5 години
до za RuДа Русия ще стане велика държава ...ама не сега...няма да е и след век....още по-малко след 10 века..Пък нататък,ще видим.....А като сте толкова велики обясни на нас ,невеликите,кога ще произведете един човешки автомобил,един нормален хладилник и телевизор,един нормален човешки град като в нормалния свят.Нормалните хора имат нужда от това ,а не от "великите " ви ракети ..самолети и танкове....
13
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва края на фашисткия режим в Киев на олигарха-шоколадов бос-алкохолик Потрошенко!!!
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но за българофилията сте прави, но това е по-трудно.Това от три века е проблем и не може са се оправи де.
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от една друга група коментари под друга статия тези под тази явно са ги писали основно умни хора похвала за което.Точно така ЕС трябва да е обединен вън от влиянието на САЩ и без тия абсурдни санкции.За какво ми е да защитавам киевското фашистко правителство на Тръмп да отива той да си го защитава.Ес се опитва да го разбие и прави кибератаки в него САЩ не Русия.Защото ЕС става икономически по-силен от САЩ и вече, те имат интерес да няма ес.
9
9
 
9
 
! Отговори
рашка преди 5 години
Алооо,отворения 4-ти,що не отидеш и питаш индианците дали искат "краварите " да се махнат от земите им?Много,ама мноооого ще си изненадан какво ще чуеш! Ами айде рашките-бушмени върнат земите на монголите,защото Чингиз хан ги е згазил " като куцо пиле домат" стигайки чак до Унгария...То бива простотии,ама то и затова сме на тоя хал..
8
9
 
26
 
! Отговори
Славянин преди 5 години
Силна Русия = силна България !
7
22
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
така и не разбрах какви са ползите от анексията на крим за русия?западът ще си цака със санкции всяка година и изобщо не им дреме
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българофилия не американофилия и русофилия трябва да е нашето мото!
5
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време в ЕС да постъпят разумно и да облекчат санкциите. Тогава глобалистите в САЩ ще преритат от яд.
4
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък хората по света искат Краварите да върнат заграбената земя на Индианците. Тези ли се правят на най отворени. Забравиха ли историята. Забравиха ли избитите Индианци. Забравиха ли как убиваха жени деца мъже старци само защото не ги искаха на територията си. Каква наглост какво безочие да се правят на демократи когато те самите са нашественици в чужда територия. Сбирщината отвъд океана да си гледат усланите *** и да не казват кой какво да прави. Крим е Руски. Въпроса е приключен за векове.
3
12
 
28
 
! Отговори
za RU преди 5 години
Русия е велика сила, Крим е руски завинаги!!Свикнаха ли западните лицемери в Англия, Франция, САЩ и Канада и слугите им в България???
2
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една хубава новина за човешката цивилизация !
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жалки, безмислени