Демонстранти се биха и трошиха в Париж, полицията отговори с газ

Насилието ескалира на протеста - запалени пожари, обрани магазини...
Обновена: 16 мар 2019 18:11 | 16 мар 2019 18:10, Веселина Йорданова
129
Демонстранти се биха и трошиха в Париж, полицията отговори с газ
Снимка: БТА

Демонстранти запалиха пожар в банка и обраха магазини в Париж при поредната събота на протести на "жълтите жилетки" във Франция срещу президента Еманюел Макрон и неговите либерални икономически реформи, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да овладее насилието, което избухна след две седмици на относително затишие и намаляване на броя на участниците.

Клон на банка "Тарно" и два репа за вестници бяха подпалени на централния бул. "Шан-з-Елизе, което наложи намесата на пожарната.

Майка и дете бяха спасени от огнеборците, тъй като имаше опасност пожарът да обхване горния етаж на сградата, където те живеят.

Единайсет души, включително двама полицаи, са пострадали леко при пожара, уточниха представители на пожарната, цитирани от Франс прес.

Край Триумфалната арка демонстранти хвърляха павета по полицаи за борба с безредиците, които отвърнаха със сълзотворен газ. Полицията е арестувала до момента над 80 души, предаде Асошиейтед прес.

Демонстранти изпотрошиха и разграбиха магазини, както и луксозния ресторант "Фуке", на емблематичния парижки булевард.

Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер съобщи, че броят на демонстрантите в столицата е 8000.

"Сред тези 8000 човека обаче има над 1500 буйстващи хора, които са там само за да трошат, да се бият и да нападат", каза Кастанер. Той добави, че са мобилизирани 1400 полицаи.

В социалните мрежи "жълтите жилетки" обявиха за своя цел "обсаждането на Елисейския дворец" - официалната резиденция на френския президент в Париж, отбелязва Франс прес.

Самият Макрон обаче не е в столицата - този уикенд той е на ски в Пиренеите, за да "презареди", съобщиха от неговата канцелария. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
това е краят на ЕС, политиците ни да бегат да се спасяват.
69
1
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Берем плодовете на мултикултурализма, либерализма и глобализацията. За сега в Париж, скоро и в други градове.
68
2
 
31
 
! Отговори
6666 преди 5 години
Бай ***,Бай *** гледай какво правят французите!!!!!!!!!А ти умирай от мизерия и слугинаж на пожарникари, измислени селски олигарси-мекерета и тема подобни!!!
67
7
 
8
 
! Отговори
Сините Маски преди 5 години
Добре де, ама Гуайдо не може да огрее хем Вен'Цуела , хем Франция... и кво правим сега? Или понеже не ни достигат гуайдотата, та Франсия ще почака :)А може ли после и на нас едно гуайдо да ни пратите, вместо наш Мутруро? ЩВЕМ!
66
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юдейския уррод губи почва под краката си, хората не пасат трева. Французите имат опит в революцията а оня ден един човек на име Брентон Тарант разтресе цял свят с няколко карабини и пълнителя. Надписите по оръжията му включват битката при Шипка като и Цар Иван Асен 2ри
65
3
 
22
 
! Отговори
Еврейския преди 5 години
глобализъм, толерастия и нов световен ред УМИРАТ !!!
64
8
 
7
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Най-вероятно иде реч за фейк нюз, защото паленето и обирането на магазини е специалитет на младите мохамедани, а не на жълтите жилетки, които са легитимно протестиращи срещу сатаниста Макрон и Новия Световен Ред! Но, соросоиднитe медии яко лъжат, и това е факт!
63
4
 
11
 
! Отговори
до амон ра от славян преди 5 години
Проблемът ви е, че Китай не са нито англия, нито франция, нито германия, нито СССР, населението му четири и половина пъти повече от вашето и е работливо и дисциплинирано, къде сте тръгнали с вашите *** и кафенилки да се мерите с Китай!? Китай ще ви издуха в небитието!
62
8
 
16
 
! Отговори
ро преди 5 години
Защо нищо не пишете за протеста в софия ?!?!?!?!?! Какво ме интересува Париж?!?!?!
61
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен до Амон ра преди 5 години
Амон ра-Моше знаеш ли че някой вече пише на пълнителите си на автомата смърт на юдеите. Рамоне моли се да не си в синагогата когато това ще се случи а това ще се случи. Вие сте тумор който трябва да се отстрани.
60
12
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
ДО 59 ***, моят род идва от Гърция от преди 150 години. Фамилията ми означава на гръцки СВОБОДА!Но винаги съм се чувствал Българин!А душата ми е свободна, ***!И никога моят род не е бил потурчван!Понял?
59
23
 
1
 
! Отговори
Амон Ра преди 5 години
До ,-.Плювам на ваши език Мишо Шамара ви го каза сбирщина от племена сте факт!!
58
3
 
26
 
! Отговори
42 преди 5 години
Бил в Пиренеите? Пази се от народната любов. Материалното неравенство ще докара нещо много по- сериозно от комунизма, но този път и в цял свят. Средната класа дори на Запад се топи от година на година. Не можахме да угодим на т.нар. световен финансов елит, който се състои от самопровъзгласили се евреи. Правят геноцид срещу всеки честен човек, дори и със знания, и умствен потенциал. ***.
57
16
 
5
 
! Отговори
Амон Ра преди 5 години
До АТАКИСТ-Хайте купувай свещи и тамян за копетото нациско което си направил и за твойте родите ли дето са те изплюли такъв нациски *** Атакисчо-***!!!!
56
21
 
5
 
! Отговори
Амон Ра преди 5 години
До АТАКИСТ-ще видиш като погребваш първо близките си после и теб като те погребат ***.Ти знаеш ли че няма етнически българи а са смес от други народи??Ти знаеш ли твойте баби и дядовци какви са били??И грамотния какво значи СМЪРТНИЯ СИ ОДЪР"*** ГОРИ В АДА СКИНАРЧЕ!!!
55
3
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Амончо, сега да ти кажа друго:Ще помниш тия твои думи цял живот към мен , и когато умираш ще си спомниш за АТАКИСТА! Ще си спомниш и че ти не си безсмъртен, ***!Ще си спомниш на СМЪРТНИЯ СИ ОДЪР ЗА МЕН!
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АтакистНе се нерви, Амон ра и Моше е един и същи драскач, Моше допускаше абсолютно същите правописни грешки. Или е провокатор или е много болен мозък.
53
3
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до Амон РАМного съм виновен пред всички тук , че се занимавам с една Oтрепка като теб, където пише "неОважение" и "Оправляваме".Къде си тръгнал да изразяваш мнение, бе, шмиргелак?
52
12
 
3
 
! Отговори
Амон Ра преди 5 години
До АТАКИСТ-не мисля че съм проявил неоважение към теб но щом казваш така да бъде а дори и те да оправляват Сащ,защо питам те аз ние българите не оправляваме света или поне България???Защо нали сме най-умни и талантливи...по просто,алчно,неблагодарно,разединено и завистливо племе от българите няма!Евейте ли са ти виновни че ти не караш Рос Ройс те ли са ти виновни че *** те е оставила докато си бил дете и избягала с друг мъж а атакисчо??
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен Амон ра преди 5 години
Там е въпроса че аз давам заплатите, всъщност Амон ра или Моше както се представяше преди около час, Бог не обича предатели и ще ви накаже. Вие сте проказа която трябва да се заличи, пак ще лазите, и ще се криете по дупките. Добрия евреин се познава по дима.