Откриха "явни прилики" между катастрофите с Boeing 737

Данните са от черните кутии на разбилия се в Етиопия самолет
17 мар 2019 19:47, Анисия Иванова
66
Откриха "явни прилики" между катастрофите с Boeing 737
Снимка: БТА

Данните от черните кутии на разбилия се преди седмица в Етиопия "Боинг 737 МАКС 8" показват "явни прилики" с катастрофата на индонезийски самолет от същия модел през октомври. Това обяви днес етиопската министърка на транспорта Дагмавит Могес, цитирана от световните агенции.

Още по темата

Черната кутия, записваща параметрите на полета, е показала "ясни прилики" между катастрофите на двата самолета от един и същи модел, каза Могес на пресконференция. Тя отбеляза, че устройството е в добро състояние.

Предварителният доклад за причините за авиокатастрофата ще бъде публикуван до 30 дни, допълни етиопската министърка на транспорта.

Всички 157 души на борда загинаха, когато самолет "Боинг 737 МАКС 8" на Етиопските авиолинии, изпълняващ полет от Адис Абеба до Найроби, се разби малко след излитане на 10 март.

Редица страни, сред които и Съединените щати, наложиха забрана самолети от този модел да летят. Американската компания производител Боинг трябва да докаже, че "737 МАКС 8" са безопасни на фона на подозренията, че дефектни сензори и софтуер са допринесли за двете катастрофи, станали в разстояние на по-малко от половин година, отбелязва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците за нищо не стават. Всяко нещо, произведено в САЩ, за нищо не става. Коли ли, ракети ли, самолети ли... Всичко пада и се руши. Самолетите им са летящи ковчези. С такива приятели и съюзници като американците, врагове не ти трябват...
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Типичните англо-сакси са си *** парчета, ала реднеци, но емигрантите рязко вдигнаха IQ-то на щатите."Ами тогава просто кажи- ocpaли са се от Боинг, прикрили са проблема, умрели са хора заради алчността им и толкова. Какво ми се оправдаваш с "новия материал" в САЩ. Да не мислиш, че взимат аборигени да им сглобяват самолетите?
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същият ден летях с такъв Боинг от Дубай. Дори в началото на полета го обявиха едва ли не за тестови и бяха поканили специслно пилоти и от други компании, да се учат заедно...
7
5
 
15
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
До преди 200-300 години е било вярно това за утайките, но в последните 60-70 години почти всичко читаво от източна Европа и Азия се изнесе натам. Просто, който имаше малко акъл бе обявяван за дисидент и нямаше много избор. Типичните англо-сакси са си *** парчета, ала реднеци, но емигрантите рязко вдигнаха IQ-то на щатите.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нищо му нема на самолета, пътниците не знаят да седят правилнопа и все пак се казва самолетсамо лети, не некъв пилот да го ръчка
5
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко направерно от сащ е така - ненадеждно боклучиво и скъпо ! А най - трагични са поръчаните от българските управници ефове : стават единствено за декорация , никой разумен човек не би се качил на американските катафалки !
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Американските стари машини си работят перфектно,ама новите...Явно лошият материал в САЩ е станал прекалено много и в инженерната част и нещата не вървят на добре."Е то новият материал в САЩ е същият като стария- мултинационална мешаница преплувала океана. Нали най-голямата гордост на САЩ е, че е сбор от утайката на целия свят, значи нищо не се е променило.
3
7
 
19
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До ПрофесорАмериканските стари машини си работят перфектно,ама новите...Явно лошият материал в САЩ е станал прекалено много и в инженерната част и нещата не вървят на добре.При военните е същото-техниката от Студената война е без забележки,докато всичко след 2000-та е проблемно.Що ли?
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 1 Разбираш от самолети колкото *** от кладенчова вода .
1
43
 
8
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Със сигурност е по надежден от руските летящи ковчези. Все пак е американска машина.