Проучване: 90 % искат Мадуро да се откаже от поста си

Венецуелският опозиционен лидер започна обиколка на страната
17 мар 2019 10:58,
114
Проучване: 90 % искат Мадуро да се откаже от поста си
Снимка: Reuters

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо започна снощи обиколка на страната, която бележи нов етап в кампанията му за сваляне на президента Николас Мадуро, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. В същото време поддръжници на правителството се събраха на митинг в столицата Каракас.

Още по темата

Пред събралото се множество в северния град Валенсия Гуайдо обеща да осигури по-добър живот на изпитващите затруднения венецуелци. "По-силни сме от всякога", заяви подкрепяният от САЩ опозиционен лидер, който през януари се провъзгласи за изпълняващ длъжността президент, пише БТА.

Преизбирането на Мадуро е незаконно, повтори Гуайдо пред привържениците си, призовавайки ги да продължат това, което той нарече "Операция "Свобода". Скоро, след като сме посетили и организирали всички части на страната, ще отидем в президентския дворец Мирафлорес и ще си върнем това, което принадлежи на венецуелския народ, обеща опозиционният лидер.

Около 90 на сто от венецуелските граждани искат Мадуро да се откаже от президентските пълномощия, показва проучване на общественото мнение на венецуелската социологическа агенция "Меганализис", публикувано вчера на сайта на в. "Насионал". Проучването е проведено от 11 до 14 март в 16-те най-гъсто населени щата и 32 града на Венецуела. 88,9 на сто от участвалите в проучването 1 100 души са подкрепили оставката на Мадуро и неговото правителство.

Възможната статистическа грешка при проучването е 3,3 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Проучване: 90 % искат Мадуро да се откаже от поста си"Глупости! Тази статия е лъжа и пълна пропаганда! Вж. @AbbyMartin @EmpireFiles @MaxBlumenthal
74
3
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАК ТАКА ВЕНЕЦУЕЛА ИМА ПОВЕЧЕ ПЕТРОЛ ОТ САУД АРАБИ ,А ИМА ВАЛУТНИ ДЪЛГОВЕ ??? НАСЕЛЕНИЕТО Е СЪОТВЕТНО . ТА КОЙ Е " ГЕПИЛ" ВЕНЕЦУЕЛСКИТЕ ПЕТРОДОЛАРИ ...РУСИЯ /С ПЕТРОЛ / ... МОЖЕБИ КИТАЙ /ИМА СИ ДОЛАРИ/ ... КАНАДА / ХА-ХА/ ...ВЕЛИКОБРИТАНИЯ / САМО ЗЛАТОТО НА ВЕНЕЦУЕЛА/ ... КУБА ???-ДА КУБА Е ОБРАЛА ВЕНЕЦЪТ НИ ЕЛА !!!!!
73
0
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До АнонименНо ще прекрати ежедневните безплатни доставки на 100 000 барела нефт за Куба. А това са много пари. Ще се прекрати диктатурата, насилието, страха. Ще премахне въоръжените *** на Мадуро, ще върне надеждата и ще мотивира гражданите да възстановят страна си. Няма да е лесно, защото и наркотрафикантите ще изгубят базите си там! Помним колко тежка и продължителна беше борбата с въоръжените им сили в Колумбия. Сега са във Венецуела. Ще има въоръжена съпротива, толкова милиарди!
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 78 Богомил Забравяш, че по тези въпроси се произнесе Върховният венецуелски съд, който потвърди лигитимността на Мадуро и отхвърли действията на парламента и Гуидо като антиконституционни,професор Каскетов
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуелските проблеми са много тежки и объркани, защото страната има към 150 милиарда долара външни дългове. Така че ако Гуаидо дойде на власт,бързо нищо не може да промени и след три месеца народът отново ще излезе на улицата
70
4
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До До БогомилГледай живите предавания лъжливи агитаторе. Наличните активи, няколкостотин милиона оборотни пари са замразени преди 1 месец! А кризата е ог много години?!През 10 години са откраднали 100 милиарда долара, като само тези отишли в Куба са 25 милиарда. Трафика на наркотици отделно.Веинецуела се срина от 1-во място на последното в Л.Америка. Гуайдо не "самопровъзгласен", а според конституцията е временно упълномощен от парламента да проведе нови избори, затова е легитимен!
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По венецуелската конституция парламента може да избере временен президент, ако действащият президент е тежко болен и не може да си изпълнява функциите. Така че Гуидо е временен президент колкото и аз
68
3
 
9
 
! Отговори
То и в България преди 5 години
90% от народа иска да излезем от НАТО ама не излизаме нали !?
67
5
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Ром"сДраги, не знаеш реалността, но "коментираш" според опорните точки.Последните избори Мадуро "спечели" с 5,8 милиона гласа от 20,5 мил. избиратели Опозицията бойкотира изборите заради насилието.Да част от бедните подкрепят, това са лесно манипулируеми ***, на които винаги се крепят диктаторите.За верните хора има и специално снабдяване с храни и стоки, при 2000000% инфлация.А петрола го краде Куба, по 70 милиона долара на ден?!Тя крепи крепи Мадуро, няма СССР и 10 милиарда годишно.
66
7
 
3
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Нашите русофета се правят, че не помнят че Гуайдо някой го е избирал в парламента, докато за Мадуро не е много сигурно.
65
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ МАДУРОНЯМА
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това сред допитване на братовчедите на Гайдата ли е?
63
4
 
2
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Ама как няма да харесват Мадуро! Само се чудя Путин що е му подражава! Да не би простия да е руснакът? Направо да въвежда комунизъм там, че да се свежда задачата до решаване по-рано в час подобна...
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 66 Аман от провокатори с каскети
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не знам венецуелците за ли са или против но 1100 души не е представително за нищо.Нашите агенции на президентските избори писаха че са интервюирали всяка по едни 1000 граждани и всичките изкараха различна партия за победител и от тоеа се разбра кой им е платил а забавното е че нито една не позна правилния ред на партиите позна го само врачката Гьокчен с боба да знаехме да и купим един чувал боб и вече за седем години напред социологическа агенция хич въобще не ни даже трябва.
60
3
 
7
 
! Отговори
cenzurast преди 5 години
90 процента от ... ? а) ефрейторските *** от ЕвроПейската комисия и парламентб) тръмп и приятелчата му от военнопромишления комплексв) идил и синовете на меркел?
59
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
90 % искат Мадуро да се откаже от поста си.Това е без значение. Важното е че 100% от световното путинофилство е за нарко-марионетката на Путин бандита Мадуро.
58
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДЛАГАМ НА ВСЧИКИ РУСУФИЛИ ЕДНОПОСОЧНА ЕКСКУРЗИЯ ДО КРЕМЛИН
57
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро ---------> при ТупинВсичко да си дойде на място!
56
11
 
4
 
! Отговори
Олег преди 5 години
В Лондон ще в агенцията! Кой нормален човек иска ток, заплата, пенсия, бензин вместо комунизъм в името на човека и за благото на човека!