От Лондон до Сидни за 51 минути вместо 23 часа? Възможно е!

SpaceX се стреми към бързи междуконтинентални полети
21 мар 2019 13:40, Нели Христова
108
От Лондон до Сидни за 51 минути вместо 23 часа? Възможно е!
Снимка: SpaceX

Илон Мъск си постави нова амбициозна цел – да сложи край на дългите полети. Благодарение на пътническата ракета, която SpaceX строи, пътят от Лондон до Ню Йорк ще отнема едва 29 минути, а до Сидни – по-малко от час.

Според експертите от швейцарската компания UBS, използването на космическото пространство, за да са намалят полетите от поне 10 часа на само няколко минути, напълно ще "канибализира“ съществуващата вече индустрия.

По думите на Мъск, подобни полети ще се извършват до 2030 г., а според UBS, тогава този бизнес ще струва 15 милиарда долара.

Бъдещето на пътуването на дълги разстояния ще включва ракета, която ще пътува на ръба на земната атмосфера и после ще се връща обратно на Земята. А според експертите, вероятността космическият туризъм да се превърне от научна фантастика в реалност е огромна, не само заради напредването на технологиите, но и заради състезанието между SpaceX и Virgin Galactic.

А с оглед на това, много хотели обмислят да създадат свои филиали в космическите станции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
17
 
! Отговори
Хм преди 5 години
И какво ще струва на Земята всичко това!?Всяко изстрелване на ракета в космоса нанася вреда на земната атмосфера,а ако стане масово?Трябва да има коренна промяна в двигателите,за да са безвредни тия полети!
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Засега PR-състезанието между SpaceX и Virgin Galactic осигурява огромни печалби на фукльовците, а резултатът е "Тесла", управлявана от манекен, в космоса.
4
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският изобретател Владимир Леонов патентова квантов двигател, който ще позволи до Луната да се стига за няколко часа, а до Марс - за 2 денонощия.
3
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Урааа, технологията трябва да победи ***.
2
21
 
14
 
! Отговори
Тони преди 5 години
А кой пътник от земята нормален, би поел този риск и колко ще струва.и да ми плаща Мъскъта пак няма да отида !
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е а дано!